• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUNYARPráce ve výškách
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    CUKI: jak jsem psal pokud je pevný, tak bych se komínu nebál... Je to na poziční lano, váhu ponese jistící lano. Taková síla na komín zas působit nebude. Každopádně napnout to bude chtít.. Trámy mě taky napadli, ale na obrázku není patrné, jestli se tam dá kolem něco omotat. Dalo by se do nich něco našroubovat, klidně se dá použít pozičně obojí. Chtělo by to vidět na vlastní oči... Proto jsem navrhl, že se klidně zastavím kdyby bylo třeba, ale mám to z ruky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUNYAR: Já bych tedy za takový komín poziční lano upevňoval jen nerad. Lano musí být hodně napnuté i když to bude sebestarší statika a bude přeš hodně hran (falcy), bude po zatížení hodně cestovat. Pokud to nikdy nedělal a nemá s tím zkušenosti, bude mít špatný odhad.
    Spíš bych se snažil využít, ty trámy. Dokonce bych je jako majitel objektu osadil tak, aby to šlo příště lépe. Ale stačí i smyce kolem. Výhoda bude v tom, že bude blíž ke stěně, což při Broušení hodně ocení, ten převis je už dost velkej. Nad okno bych se snažil dostat zevnitř. A vyjimečně bych šel nahoru a ne dolů.

    456: Předpokládám dle dotazu, že jsi lezec a máš spíše lezecký vercajk a s vejškovkama asi moc zkušenosti nemáš.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Omlouvám se, za hrozné kreslení, ale snad to bude stačit... Červená čára polohovací lano, na místech jak jsou ty červené tečky si uděláš oko z lana, kde si přes karabinu dáš pracovní lano co budeš mít přivázané na druhé straně budovy. Tím pádem se ti nestane, že sjedeš do strany a budeš. Vodící lano určitě nebude dobré mít přímo na hraně ať ti to nezklouzne.

    Ještě nevím jak na tom budu začátkem dalšího měsíce, ale možná budu volný, tak pokud bych neměl co dělat klidně ti s tím nějak pomohu. Budu teď pár týdnu na Náchodsku, ale pracovat teď nechci

    BEN_WITCH
    BEN_WITCH --- ---
    Na tyhle sikme plochy sa daju dobre vyuzit na polohovani lan hromosvodove spojky. Prakticky si ju utahnes presne kde chces viset na prednim falci strechy budovy (jak je videt na fotke). Jinak podle googlu map bych postavil auto od zadu a vyvazal bych si lana o disky napr. Kazdopadne jestli to spravne chapu, tak si to chces udelat sam hmm? V takom pripade sa da postavit rebrik a opri ho treba o roxory zapichnute do zeme a jen prehod lano pres budovu na prijisteni. Tam bude aj docela velky previs a opichal by sas z toho.
    456
    456 --- ---
    bezva ... nespěchám ... dík
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    456: já ti to zítra nakreslím :) Jak vlastně na to spěcháš?
    456
    456 --- ---
    jj střecha je plechová ... myslíš přitahovat se jedním nebo druhým lanem a tím měnit polohu ?
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    456: Hádám, že střecha je plechová... napadá mě natáhnout od komínu jestli je pevný lano přes budovu do leva. To použít jako poziční lano a na jištění bych natáhl zase až na druhou stranu budovy.
    456
    456 --- ---
    Tak tady je vidět stěna kterou potřebuji očistit a nabarvit

    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    456: zkus i třeba střechu, nebo druhou stranu od budovy... Když je nejhůř, tak se dá přivázat lano o něco na druhé straně budovy, strom třeba atd... a přehodit lano přes střechu.
    456
    456 --- ---
    no sedák mám, ale moc nevím k čemu na střeše přivázat lano ... vyfotím stěnu a pošlu ti to
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    456: Ahoj, na laně by se to dalo udělat. Spustit se tam, ale bohužel ti neodkážu přesně říci jak se k danému místu dostat a jak se zajistit, pokud neuvidím dané místo, máš nějaké fotky? Už jsi někdy něco dělal na laně?
    456
    456 --- ---
    potřebuji nabarvit horní část fasády, žebřík nejde moc postavit, je to ve svahu ... jak na to ?
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Zdravím všechny výškové pracovníky, kteří zde zavítali. Založil jsem tuto diskuzi na téma výškové práce za účelem sdílení zkušeností, dotazů, kontaktů a všeho kolem této specializované pracovní činnosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam