• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    ZVEMI: Tak make up by mel taky vychazet ze tve palety. Kdyz si deep autumn da baby blue stiny, tak to asi dobre nedopadne
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    LUCIASHECK: Makes sense. Takže styl nechat si udělat analýzu a pak překopat šatník a chodit nakupovat se swatchema barev dává smysl pro někoho, kdo se primárně nelíčí (nebo aspoň pořád stejně), neopaluje se a nemění (se mu) barva vlasů. Prostě nebrat to moc dogmaticky
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZVEMI: Depends… proto nam nektery obleceni slusi, jenom kdyz jsme namalovany a nektery i kdyz nejsme… do urcite miry to dokazes trochu posunout, ale uplne novyho cloveka ze sebe samozrejme neudelas, pokud se cela neprekreslis souvislou vrstvou vseho
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    MADIETTA: Zajimave tema. Me typolozka dala na hlavu pytel (doslova), protoze ji prislo, ze moje barva nekoresponduje s mym typem a rusilo by ji to pri praci. Z toho uvozuju, ze to muze typem hnout.

Jinak mam z okoli super ohlasy na svetlou barvu vlasu. Slycham, ze ve tmave jsem byla utopena, moc drsna a ja nevim co a pani typolozka si mysli opak.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Jaké AI aplikace používáte prosím?
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    A jakou roli v tom hraje líčení? Když se líčím každý den a pokaždé trochu jinak (i podle toho, jak se mi zrovna vymyla/chytla barva vlasů), tak co platí pak :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    XMARGE: je to možný... já jsem si studování tematiky barevné typologie pro sebe (dočasně) uzavřela větou „Pokud je kontrast (mezi barvou pokožky, očí, obočí a vlasů) jemný a podtón pleti teplý, jsi jaro; pokud je jemný a podtón studený, jsi léto; pokud je kontrast výrazný a podtón teplý, jsi podzim; pokud je kontrast výrazný a podtón studený, jsi zima“, ale můžu se mýlit. Jo, u Madietty to výrazné obočí a výrazné řasy pořád možná dělá dojem něčeho mezi zimou a jiným typem...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MADIETTA: Koukala jsem na tvé fotky na IG a stále mi teda připadáš jako výrazně kontrastní typ - je to dobře vidět na jedné fotce, co máš hozenou do ČB - obočí a oči jsou totálně kontrastní ke zbytku obličeje. Za mě jsi s těmi světlými vlasy jen víc sněhurka.

ELIZHANNAH: s tím rozdělením podle kontrastu na jaro a léto - malý kontrast, nesouhlasím.. vysoký kontast mají zima a jaro hlavně kolem toho peaku "bright", naopak soft autumn a soft summer jsou velmi málo kontrastní typy.

Takže spíš - jsi-li kontrastní, pak jsi nejspíš zima nebo jaro, jsi -li málo kontrastní, budeš léto nebo podzim.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ELIZHANNAH: tak nějak jsem si to myslela, díky.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MADIETTA: tak tam jde taky o ten kontrast mezi barvou očí, obočí, vlasů a pokožkou. Pokud ho máš jen jemný, jsi jaro nebo léto. Pokud ho máš výrazný, jsi podzim nebo zima. Pokud si vlasy zesvětlíš na platinu, výrazný kontrast se snižuje, i když podtón pleti zůstává stejný, tím pádem se tvůj typ může „posunout“ na jemnější, světlejší variantu – jako zmíněné chladné léto místo zimy. To, že ti pořád sluší studené barvy, ukazuje, že podtón pleti je stále studený, jen kontrast mezi prvky je menší. Takže zřejmě sice technicky stále zůstáváš zimní typ podle podtónu pleti, ale tvoje barevné spektrum a vhodné odstíny se vizuálně posouvají k letním pastelovým a světlejším tónům.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Myslíte, že změna barvy vlasů může člověka posunout na barevné škále trochu jinam, nebo je to jenom tím podtónem pleti a je to pořád stejné? Změnou na platinově bílou jsem nabyla pocit, že už nejsem zima, nýbrž něco jako chladné léto. Pořád mi sluší studené barvy, ale míň výrazné a víc do světla a pastelova než předtím. Aspoň mi to tak připadá.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FEFERONIE: nic moc dobrého. Hodně ji ovlivňuje kamera a světelné podmínky okolí. No a nebo je lepší než člověk to nevím. U mne se několik různých lidí shodlo na zářivém jaru. Počítačové aplikace a AI se všechny shodly na létu (většinou true summer). Z obou barevných palet su vyberu, ale víc tihnu k tomu jaru. Jsem žlutá - vlasy slonovina, kůže růžová, pihy zlaté, skvěle se opaluju přestože jsem hodně světlá blondýna řasy mám hnědé.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    XMARGE: Než jsem tam šla tak jsem váhala mezi podzimem a zimou. Ale vlastně ani jedna z těch palet mi neseděla. Pak jsem viděla, že mám celkem velký kontrast.
    Paní Haulišová mi řekla že jsem zima, tmavá zima, ale mám i některé barvy z léta.
    Na opravdovou zimu jsem málo studená, mám i teplé tóny v pleti, ale podtón mám studený.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MEI: Chtěla jsem co nejvíc barev. Paní Haulišová mně v tomdle hodně vyslyšela. Byla jsem překvapená s tou šedivou, kterou vůbec nenosím (až když se nedá svítit ale právě moc světlou). Tmavě modrou v šatníku mám, ale shledávám jí vlastně nudnou... Hnědou taky nosím ale né tu co mi vytáhla.
    Přinesla jsem si dva svoje šátky. Jeden úplně mimo - pro podzim a skoro vůbec ke mně nejde (až na tu tmavě červenou). Jeden růžový, co je až moc zářivý, “přebíjí” mně.
    Bylo to hodně zajímavé. Protože člověk vlastně ví co mu sedí ale i tak mám právě docela dost věcí naprosto mimo. Ono kupovat si podle sebe i má další smysl, aby se ty věci dali lépe kombinovat.
    Další zážitek byl, když pro mého bráchu vytáhla šátek v tmavé teplé hnědé a jak ho úplně rozzářil. Prostě přesně jeho barva.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: A poslední barvy, doplňkové. Co se mnou fungují. 😊

GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: Moje červené. Syté, tmavější, studenější.

GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: Todle jsou ty mé barvy - zelená s modrou a modrá, hlavně námořnická modrá. Hnědá taky dobrá ale ta studenější a sytá. Světle modrá taky jde ale chce to přidat kontrast (doplňková barva).

GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: Todle jsou ty moje neutrální. Snesu až i černou ale tmavá šedá je lepší. Býlou čistě nedávám, chce to ztlumit. Dá se i krémová.

MEI
    MEI --- ---
    GRETKA: Fotka je na děním světle, ale ve stinu s jsi spalena, takže to nebude úplně reálný odstín pleti. Ale zkušenost me zajímá.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    XMARGE: Hodím jsem vám taky fotku jako MEI (je to fotka z tábora na denním světle, je bez make-up&co a před analýzou, tak prosím o schovívavost). A pak vám hodím fotky šátků s popisem co jsem si ze setkání odnesla. 😊

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam