• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FEFERONIE: Realne v tom ale neni zadna konkretni informace a stejne ti to nic nereklo nad ramec toho, ze je blbost, ze deep autumn bude vypadat blbe v modrych stinech. Proste je to neco jinyho.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    LUCIASHECK: Parada, to zni prinosne:)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    YMLADRIS: Ano, i tohle je jeden z tech duvodu. Jak jsem psala Zvemi, lze to “trochu posunout” uz v tom zakladu… ale to neni to jedine ani to nejpodstatnejsi. Pro vizazistu muze prave pouziti “spatne” barvy predstavovat prostredek, jak dosahnout toho spravnyho vysledku, jak vyzdvihnout to, co ma byt vyzdvihnuto a podtrzeno, … Ty “dokonale na spravne palete” makeupy hrozne casto pusobej usedle, nesveze, nudne, jak z devadesatkovyho Quelle. A pouziti “spatne barevnyho” mikroelementu proste je NECO UPLNE JINYHO (Feferonie) nez kdyz si v ty barve na sebe clovek navlece svetr zabirajici pulku jeho hmoty.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    LUCIASHECK: Je zvlastni, ze ti informace z typologie v auditku typologie prijdou jako bludy. Mela jsem pocit, ze se tu snazime k necemu spolecne dojit. Bohuzel nespatruji pridanou hodnotu ve sdeleni (samozrejme jen pro ostatni), ze se nemusi typologii ridit, kdyz ‘to’ budou delat spravne. Rozumim, ze nam vic nesdelis, protoze ti za to neplatime, jen je otazka, proc tu teda jsi.
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    FEFERONIE: Já teda vyzážistka nejsem, ale stíny vybírám primárně podle nálady, stejně asi jako oblečení. Pokud mi přijde, že mi konkrétní stíny nepasují (např. zelená hodně blízká mé barvě očí), vždycky pomůže je odseknout linkou a "přechodovým" stínem. Imho tímhle způsobem můžou všichni nosit všechny barvy stínů, jde pak jen o preferenci
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FEFERONIE: Aha, ja nevedela, ze upozorneni na sireni bludu musi prijit s podrobnou analyzou bludu a podrobnym postupem, jak blud vyvratit…

PRO OSTATNI - ne, v makeupu se opravdu nemusite striktne drzet palety, kterou vam nekdo nakreslil pro pouziti na rolaku. Ano, klidne noste baby blue stiny, i pokud jste deep autumn, pokud se vam libej, jen je pouzijte spravne. Ano, ne ke kazdemu odeni a ucesani se hodi tentyz makeup. Ano, lze udelat slusivy makeup z barev, ktere “nejsou vase.” Ano, lze pouzit “ne vase barvy” k tomu, aby vam to sluselo vic. Pokud nevite jak, nechte si poradit od nekoho, kdo tomu rozumi. Stejne jako jste si nechali poradit s tim oblecenim.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    beru to tak, ze vizazista vidi, ze by pozitivni efekt melo treba zvysit kontrast nebo naopak snizit kontrast. typolog to bere jako dane - a barvy maji byt "k tomu"

?? diky
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    LUCIASHECK: No tak to je super diskuse, diky za prispevek :D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FEFERONIE: Asi v tomtez, proc jsi typolozce za jeji expertizu platila a po mne chces vyklad zadarmo. Je to proste neco jineho.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    LUCIASHECK: No parada, tak bys mohla v diskusi osvetlit proc se make up neridi stejnym principem v barevne typologii jako obleceni.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FEFERONIE: To mas naprostou pravdu, ja typolozka nejsem. Ja jsem vizazista a masker. A jako vizazista a masker ti rikam, ze tva proklamace neni pravdiva. Ne nadarmo typologove a typolozky zpravidla nebyvaji dobrymi vizazisty, a dobri vizaziste, co jsou zaroven i dobrymi typology, jsou u makeupu alergicti na proklamace typu “jsem deep podzim”
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    LUCIASHECK: Vychazim z toho, co mi rekla typolozka. Ty typolozka podle vseho nejsi, jsi jen hruba a argument nikde
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FEFERONIE: To mas asi pravo si myslet, ale nedela to z te tve predchozi proklamace pravdu.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    LUCIASHECK: Tohle je prispevek na hovno.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FEFERONIE: Tohle je blbost.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    ZVEMI: Tak make up by mel taky vychazet ze tve palety. Kdyz si deep autumn da baby blue stiny, tak to asi dobre nedopadne
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    LUCIASHECK: Makes sense. Takže styl nechat si udělat analýzu a pak překopat šatník a chodit nakupovat se swatchema barev dává smysl pro někoho, kdo se primárně nelíčí (nebo aspoň pořád stejně), neopaluje se a nemění (se mu) barva vlasů. Prostě nebrat to moc dogmaticky
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZVEMI: Depends… proto nam nektery obleceni slusi, jenom kdyz jsme namalovany a nektery i kdyz nejsme… do urcite miry to dokazes trochu posunout, ale uplne novyho cloveka ze sebe samozrejme neudelas, pokud se cela neprekreslis souvislou vrstvou vseho
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    MADIETTA: Zajimave tema. Me typolozka dala na hlavu pytel (doslova), protoze ji prislo, ze moje barva nekoresponduje s mym typem a rusilo by ji to pri praci. Z toho uvozuju, ze to muze typem hnout.

Jinak mam z okoli super ohlasy na svetlou barvu vlasu. Slycham, ze ve tmave jsem byla utopena, moc drsna a ja nevim co a pani typolozka si mysli opak.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Jaké AI aplikace používáte prosím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam