• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: My spíš zvažujeme, jestli Tě s sebou vezmeme, abychom se nemusely stydět my.:-) Vedle někoho, kdo už třicet let vypadá furt stejně, je to totiž fakt těžký. No, možná Tě prostě zbijem a Věc Makropulos Ti sebereme.:-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIFI: Podle rocnich obdobi se to jmenuje, protoze se to lidem vic libi, nez kdyby se to jmenovalo typ A1, B2 a C3 ;-).
    FIFI
    FIFI --- ---
    LUCIASHECK: diky za vysvetleni
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FIFI: podle ročních období to vůbec být nemusí (a reálně s ročními obdobími nemá nic společného, kromě inspirace barvami v přírodě), to názvosloví je prostě jen jedno z několika různých.
    FIFI
    FIFI --- ---
    VALENTINA: ja o tom oboru opravdu nic nevim, absolutne netusim jaky jsem typ a az tady jsem se docetla, ze je to podle rocnich obdobi:) to jen, at se za mne nestydite :- DDD
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    můžeme udělat i víc skupin, stejně se termín nebude určitě hodit všem
    AETHER
    AETHER --- ---
    MADIETTA: To bych se i pridala, zbyde-li misto
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Řekněte mi, kdy mám být na značkách.:-D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAKROUSEK: domluvíme.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIGHTFURY: Ted jsem ji volal a rikala, ze diky Madiette uz mluvila s tou holcinou z Brna, ze je pry hrozne prijemna a zkusej domluvit nejakou spolupraci (protoze obecne spoluprace je pro vsechny vyhodnejsi, nez konkurence) ;-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAKROUSEK: Tyjo, že bych zkusila i srovnávací subjekt? :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MADIETTA: Tak to s ni domluv, ja tam nebudu, budu hlidat, abyste mely volno.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: to zní jako plán:))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA:
    VALENTINA: to by stálo za nějakou párty, ne? :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MAKROUSEK: To je totiz docela zajimavy ta historie, ja to teda vim jen tak priblizne, protoze zena vi, co mi koupit, tak to nemusim resit ;-). Kdysi zila byla pani Suzanne Caygill, ktera vymyslela to jaro, leto, podzim, zima. Vyskolila asi 15 apostolu (studentu), z nichz vetsina to delala dal a sirila slavu typologie. Jedna z tech apostolu byla mimochodem na pozvani me zeny loni v Praze a delala tu kurz sve typologie, na ktery prijela jedna holcina z Moravy, jedna ze Svedska, jedna z Nemecka a jedna z Australie. Tahleta Rochelle moji zenu hrozne potesila, kdyz jsme za ni jeli nekam do Anglie, kde byla na navsteve, udelala nam sve palety a Hanicka povidala - presne tahle paleta, tohle jsem ja.

Moje zena totiz nejdriv hledala, kdo by ji to poradne vysvetlil, chodila na ruzny kursy v Cechach a tak. Ale porad byla neukojena, prislo ji to, ze to u nas neumi nikdo vysvetlit, proc je vlastne nekdo leto nebo zima a tak zajela do Grand Rapids v Michiganu a nechala se vyskolit v ceste Sci/Art, coz pry vymyslela nejaka pani Kathryn Kalisz, ktera propojila fyziku barev a typologii (takze vymyslela tech dvanact typu). Fun fact - Hanicka po ni zdedila satky, ktere se dnes nachazeji u nas doma a sem tam z nich dostane nekdo kus do vzorniku, protoze Kathryn je dala sve studentce, ktera Hanicku vyskolila a certifikovala, nez Kathryn spolu s celou rodinou vystrilel nejaky blaznivy bratranec. Par let byla pak Hanicka jedina certifikovana Sci/Artistka v Evrope, takze za ni jezdily holciny tak nejak z celyho sveta.

Ted uz ji to nestaci, protoze pry dvanact typu je malo, kazdy je jedinecny a tak tak ty vzorniky sklada kazdemu zvlast. Mimochodem povidala, jak uz to dela dlouho, tak uz to rovnou vidi, na tom clovekovi vetsinou, jaky typ a ktery barvy, ale ze to tem lidem musi ukazat taky a proto ta typologie trva par hodin. A necpe lidem svou predstavu, kdyz ji nekdo rekne, ze se mu takove barvy nelibi, tak s nim diskutuje, aby nasli takove, jake se mu libit budou. Kdyz jsem ji rikal o tehle diskusi, tak pry samozrejme, kdybyste chtely, muze vam udelat kafe doma ctyrem a ukazat, jak to dela ona, bydlime na Flore, coz je pro kazdeho kousek ;-).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem si vzorník vzala a zjistila jsem, že najednou ty barvy "vidím" tak, že bych ho asi už nepotřebovala. Ale líbí se mi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAT_ANN: To je dobry, Hanicka je na ten svuj Sci Art brala z Australie, jeden bratru za 1500. Ale pak z nich zacala vystrihavat, protoze ne vsechny mustry pasujou na vsechny lidi, coz nekdo te holcine v Australii nabonzoval, te se to nelibilo, tak uz ji je prestala prodavat. Mezitim se potkala s Rochelle Hirsch, ktera to zase maluje, protoze kdyz se to ucila u te pani, co to vymyslela v tech 40. letech (Suzanne Caygill), tak nemela po valce pristup k latkam, tak si vyvinula to malovani. Ale to se Hanicce taky moc nelibilo, takze ted ma doma nekolik krabic ruznych latek a vzorniky vystrihava a sklada na konkretniho cloveka.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Jo a já jako deep winter jsem si ho vzala, jednak jde jednoduše nosit v kabelce na nákupy, jednak třeba odstíny červené nevidím dost dobře na to, abych vybírala úplně správně a radši si to vzorníkem podepřu :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    SAT_ANN: Zase jsou to vzorníky látkové, to je dobré zmínit.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    A priznam se ze jako deep winter, kterej to ma dost volny, jsem ho nebrala. Tmavy studeny barvy s teochou teplyho pigmentu poznam.
    Ale kdyby byl na miru tak o tom uvazuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam