• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Řekněte mi, kdy mám být na značkách.:-D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAKROUSEK: domluvíme.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIGHTFURY: Ted jsem ji volal a rikala, ze diky Madiette uz mluvila s tou holcinou z Brna, ze je pry hrozne prijemna a zkusej domluvit nejakou spolupraci (protoze obecne spoluprace je pro vsechny vyhodnejsi, nez konkurence) ;-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAKROUSEK: Tyjo, že bych zkusila i srovnávací subjekt? :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MADIETTA: Tak to s ni domluv, ja tam nebudu, budu hlidat, abyste mely volno.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: to zní jako plán:))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA:
    VALENTINA: to by stálo za nějakou párty, ne? :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MAKROUSEK: To je totiz docela zajimavy ta historie, ja to teda vim jen tak priblizne, protoze zena vi, co mi koupit, tak to nemusim resit ;-). Kdysi zila byla pani Suzanne Caygill, ktera vymyslela to jaro, leto, podzim, zima. Vyskolila asi 15 apostolu (studentu), z nichz vetsina to delala dal a sirila slavu typologie. Jedna z tech apostolu byla mimochodem na pozvani me zeny loni v Praze a delala tu kurz sve typologie, na ktery prijela jedna holcina z Moravy, jedna ze Svedska, jedna z Nemecka a jedna z Australie. Tahleta Rochelle moji zenu hrozne potesila, kdyz jsme za ni jeli nekam do Anglie, kde byla na navsteve, udelala nam sve palety a Hanicka povidala - presne tahle paleta, tohle jsem ja.

Moje zena totiz nejdriv hledala, kdo by ji to poradne vysvetlil, chodila na ruzny kursy v Cechach a tak. Ale porad byla neukojena, prislo ji to, ze to u nas neumi nikdo vysvetlit, proc je vlastne nekdo leto nebo zima a tak zajela do Grand Rapids v Michiganu a nechala se vyskolit v ceste Sci/Art, coz pry vymyslela nejaka pani Kathryn Kalisz, ktera propojila fyziku barev a typologii (takze vymyslela tech dvanact typu). Fun fact - Hanicka po ni zdedila satky, ktere se dnes nachazeji u nas doma a sem tam z nich dostane nekdo kus do vzorniku, protoze Kathryn je dala sve studentce, ktera Hanicku vyskolila a certifikovala, nez Kathryn spolu s celou rodinou vystrilel nejaky blaznivy bratranec. Par let byla pak Hanicka jedina certifikovana Sci/Artistka v Evrope, takze za ni jezdily holciny tak nejak z celyho sveta.

Ted uz ji to nestaci, protoze pry dvanact typu je malo, kazdy je jedinecny a tak tak ty vzorniky sklada kazdemu zvlast. Mimochodem povidala, jak uz to dela dlouho, tak uz to rovnou vidi, na tom clovekovi vetsinou, jaky typ a ktery barvy, ale ze to tem lidem musi ukazat taky a proto ta typologie trva par hodin. A necpe lidem svou predstavu, kdyz ji nekdo rekne, ze se mu takove barvy nelibi, tak s nim diskutuje, aby nasli takove, jake se mu libit budou. Kdyz jsem ji rikal o tehle diskusi, tak pry samozrejme, kdybyste chtely, muze vam udelat kafe doma ctyrem a ukazat, jak to dela ona, bydlime na Flore, coz je pro kazdeho kousek ;-).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem si vzorník vzala a zjistila jsem, že najednou ty barvy "vidím" tak, že bych ho asi už nepotřebovala. Ale líbí se mi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAT_ANN: To je dobry, Hanicka je na ten svuj Sci Art brala z Australie, jeden bratru za 1500. Ale pak z nich zacala vystrihavat, protoze ne vsechny mustry pasujou na vsechny lidi, coz nekdo te holcine v Australii nabonzoval, te se to nelibilo, tak uz ji je prestala prodavat. Mezitim se potkala s Rochelle Hirsch, ktera to zase maluje, protoze kdyz se to ucila u te pani, co to vymyslela v tech 40. letech (Suzanne Caygill), tak nemela po valce pristup k latkam, tak si vyvinula to malovani. Ale to se Hanicce taky moc nelibilo, takze ted ma doma nekolik krabic ruznych latek a vzorniky vystrihava a sklada na konkretniho cloveka.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Jo a já jako deep winter jsem si ho vzala, jednak jde jednoduše nosit v kabelce na nákupy, jednak třeba odstíny červené nevidím dost dobře na to, abych vybírala úplně správně a radši si to vzorníkem podepřu :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    SAT_ANN: Zase jsou to vzorníky látkové, to je dobré zmínit.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    A priznam se ze jako deep winter, kterej to ma dost volny, jsem ho nebrala. Tmavy studeny barvy s teochou teplyho pigmentu poznam.
    Ale kdyby byl na miru tak o tom uvazuju.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MAKROUSEK: Strnadova nema v cene zahrnuty vzorniky, ty ma naceneny bokem za 300 a ma jen tech 16 hotovejch.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EDERA: A navic jsme museli prikoupit byt vedle nas, kde ma studio (teda taky jsme z nej odstrihli pokoj pro prckose, ale stejne).
    EDERA
    EDERA --- ---
    MAKROUSEK: Na takovou cenu bych ji ani netlačila, neboj. To my víme, že Praha není Brno.:-D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mimochodem to je docela zajimavy, jsme resili, jestli by se nedaly ty vzorniky tisknout nekde tady. Nechali jsme si dat par nabidek, vzdy to bylo okolo milionu korun. Protoze ty vzorniky se tisknou primyma barvama, to znamena, ze kazda barva se musi namichat, natisknout, pak se musi cely stroj umyt a zase znova. Takze treba vsechny Pantone vzorniky na svete tiskne jedna tiskarna v Nemecku.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    FAITH: Mne prídeš ako soft/true autumn, z fotky to nie je úplne dobre poznať :). Ale paleta na oblečenie je u týchto dvoch typov dosť podobná, takže zas taký prešľap to nebude.
    Každopádne, ja to berem tak, že keď človek trafí aspoň obdobie, tak je to docela výhra. Je tu niekto, komu pani řekla, že je leto?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EDERA: Zena se prave koukala na tu holcinu v Brne a povidala, ze za 9 stovek to delat nemuze, protoze to by byla pod nakladama (vony ty vzorniky jsou docela drahy, navic, kdyz to sklada pro kazdyho invididualne).
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Na oběd nám asi nezbude dost peněz.:-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam