• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    to já mám ještě větší oříšek, mám dost rozjeté vitiligo a v podstatě dvě barvy kůže, a která je teď ta určující:))
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    Z_RYBY_KOST: Pokud by z toho měl být stres nebo pocit, že není všechno, jak má být, pak se určitě vyplatí pár měsíců počkat. :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Nejradši bych běžela hned :-) potřebovala bych zrovna dost protřídit šatník a pořídit pár nových kusů, protože se mi dost proměnila postava a i můj styl je už jinde, tak bych ráda šla aspoň s barvou na jistotu... (Aspoň trochu) opálená jsem tak 4-5 měsíců v roce, zbytek roku fakt bledule. Ale na to, jak moc světlý jsem typ se docela dobře opaluju, takže by ten rozdíl mohl být docela výrazný a já pro to asi nemám moc cit, takže se obávám, že bych to sama na bledé období nedoladila.
    Tak by bylo asi lepší počkat na zimu. Nápad se zimním překontrolováním se mi teda taky líbí, ale tuším, že to asi nebude jen tak na skok a tedy předpokládám další finance a to už bych šla příliš nad svůj limit.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Z_RYBY_KOST: Tvůj “obecnej” typ se nemění, ale může se měnit to, jaká sytost těch barev ti sedne, jakej kontrast uneseš, atd...

Když ten poradce ví, co dělá, tak tě nasměruje správně, ale pokud jseš třeba 10 měsíců v roce bledá a 2 opálená, je rozumější jít na takovouhle službu v těch 10 měsících
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    Z_RYBY_KOST: Na všech kurzech nám říkali a mám ověřeno i z vlastní zkušenosti, že barvy zůstávají, ať už jsme opálení nebo ne. Mění se spíš jen to, jak je kombinujeme a většinou si s opálením můžeme dovolit trochu větší kontrast. Barvy se můžou výrazněji posunout při některých onemocněních a mírně se můžou (ale nemusí) utlumovat s rostoucím věkem. Pokud ale máte pochybnosti, není problém objednat se v zimě nebo se můžeme se domluvit, že barvy v zimě překontrolujeme. :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Jak moc velkou roli hraje aktuální opálení? Jsem dost světlý typ a vždycky mi přišlo, že když jsem opálená, tak mi sluší/snese se mnohem víc barev/odstínů. Tak váhám, jestli se můžu objednat hned nebo raději počkat na zimu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAKROUSEK: Jiste, delali jsme to.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BERUSKA_CA: Ale do ty pixly to nekdo musi namichat neni-liz pravda?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAKROUSEK: Prime barvy se nemichaji, proto jsou prime. Proste se otevre pixla, promicha, naleje do stroje a tiskne.
    Sorry za rejpnuti, polygraf.
    A je pravda, ze to je draha sranda tisknout prime.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TAMARIX: nekde to vysvetlovala, ze proste s temi 12 skatulkami nebyla schopna nekterym lidem poradit, takze to musela rozsirit. nevim presne ten vyvoj, co vlastne pridala, tj co posuzuje presneji.. ale uz z toho schematu je myslim uzitecne si uvedomit, ze jedna vec je cool/warm, druha vec je tmavost a treti vec je tlumenost barev. myslim ze resi barvu oci, vlasu a kuze (jejich ton a vztah). to pisu jako total laik, z clanku na jejim blogu

pak dost jede jeste ty body types, tj jake strihy jsou flattering a unflattering pro koho

TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAPINA: Nojo vlastně, takhle to dává smysl. :-)

YMLADRIS: Mazec. Ale je fakt, že tady u nás to může být ještě v pohodě ta barevná typologie, ale v cizině kde jsou různý mixy různých ras, v tom už snad ani nejde udělat pořádný systém. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: imogen je ta australanka co resi 16 typu, tj tohle

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    dve moje zname si hodne pochvaluji online kurz

7 Steps to Style - Discover Your Personal Style
    https://insideoutstyleblog.com/7-steps-to-style-system

je drahy, zahrnuje otypovani od Imogen, cilem je pochopit a rozvinout svuj styl, barevnost je soucasti
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TAMARIX: Sice jo, ale někdy pak narazíš na to, že se kalhoty tlučou s tričkem, protože tam ty barvy k sobeado nebo neladí úplně stejně. V pohodě je to s černou, kdo ji "nemůže", ten by si ji neměl brát nahoru, ale sukně nebo kalhoty už nevadí.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    EDERA: Předpokládám dobře, že se to celé ladí hlavně k hlavě? Když to hloupé napíšu. :-) Jakože důležité je hlavně to, co je v přímém spojení s obličejem - tričko, šaty, kabát, bunda,.. a pak už můžeme nosit všechny modré džíny a černé sukně? S tím, že na někom to bude vypadat lépe/na někom hůře, ale pořád to nebude tak špatný jako na někom třeba černé/džínově modré triko?
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: Tak zrovna na dětech si potvrzuju pravidlo, že na jiných to člověk vidí líp než na sobě. Blondýna, přestože vypadá jak kopie svého staršího bratra, rozhodně nemůže nosit stejné barvy jako on, protože v tom vypadá nemocně. A s brunetou si v šatníku taky moc parazitovat nemůžou, ačkoliv velikostí by jim to sedělo. I jen půjčit si svetr nebo mikinu je vždycky problém.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TAPINA: to pani S. rikala, ze si to pak budes vic vsimat i na ostatnich. S detmi to mam stejne. Navic teda sestra tvrdi, ze je stejny typ jako ja, ale memyslim si. Ma ocelove sede oci a popelave vlasy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem se vřed do těch barev trošku ponořila a říkám si, že někdy lepší nevědět. Mimo jiné jsem zjistila, že moje dvě dcery by po sobě rozhodně neměly dědit oblečení, protože jsou úplně odlišné typy :D A ani jedna nemá nic společného se mnou, my jsme taková pestrá rodina :o)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TOPIMAGE: Jsem fakt zvědavá a těším se. Barvy mi ležej v hlavě už od druháku na VŠ, kdy spolužačka dorazila s Barvami pro krásu. Ona patřila k těm, co se v tom našly úplně jasně - slečna, vyfocená v knize jako "léto" vypadala jak její dvojče.:-D
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    FRENNET: Klidně se můžeme potkat u mě ve studiu, které děti zvládne nebo najdem kavárnu s otevřeným dětským koutkem (v téhle době ale nemáme jistotu, že ho ze dne na den nezavřou). Odkud jsi a jak staré jsou děti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam