• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    Věříte barevné typologii? Víte, jestli jste jasná zima nebo tmavé léto? Jaké máte zkušenosti se službami vizážistů nabízejících určení vašeho barevného typu? Koho doporučíte a koho rozhodně ne?
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAPINA: Ani ne, slovansky vyblitky budou proste porad slovansky vyblitky - sedohnedy vlasy, svetla plet, modry/modrosedy oci - to nezmenis, muzes sice vypadat akceptovatelnejc, ale furt budes vyblitek. Ja se nechci se vzhledem vyblitku smirovat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOODYCAT: Ono jde ale v barevne typologii právě o to, že člověk vypadá jako výblitek, když nosí blbé barvy.
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    MOODYCAT: Chápu a rozhodně nikomu nenutím, jaké barvy musí nosit. Ke mně většinou chodí lidi, kteří se chtějí poznat i po téhle stránce. Já jim ukážu, co pro ně které barvy dělají a co ne a rozhodnutí, do čeho nakonec půjdou je jen a jen na nich. :)
    Stalo se mi už víckrát, že ke mně někdo přišel přesvědčený o tom, že mu jdou jenom tlumené barvy a odcházel s jasnými a zase naopak. Za mě je fakt dobrý vědět, na čem jsem a z čeho vycházím. Pak to můžu ctít a být sama sebou nebo se klidně stylizovat do něčeho jiného, ale i to jde mnohem snáz, když vím, na čem stavím. Ony tyhle věci (ostatně jako hodně dalších) jsou dost o podvědomém vnímání. Když někoho potkám a to, jak vypadá a jak se chová, mi hraje s tím, co má na sobě, podvědomě k němu budu přátelštější, otevřenější a budu mu víc věřit. Naopak, když mi tam (klidně zase jenom podvědomě) bude něco skřípat, budu se před ním mít mnohem víc na pozoru a on se víc nadře, když mě bude chtít o něčem přesvědčit. Pro mě je dost osvobozující pocit, když můžu být sama sebou, ale fakt rozumím tomu, že to může mít každý jinak.
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    LUCIASHECK: To fakt bylo myšleno spíš jako přátelské pošťouchnutí, protože mě dost mrzí, když lidi, byť třeba jen z legrace, sami sebe schazují. Pokud to vyznělo jinak, omlouvám se, nejspíš nějak ztrácím social skills.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TOPIMAGE: Nj, proste nesouznim vnitrne s tim, ze bych mela do konce zivota vypadat jako vyblitek. Ono komukoliv s jinym barevnym typem se to blbe chape, ale tenhle vyblitej slovanskej ruzolici tucnej typ je asi nejhorsi ze vsech.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TOPIMAGE: Jsou tyhle posměšný komentáře nutný? :-/
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    MOODYCAT: Jó, tak tomu teda říkám sebepřijetí. ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TOPIMAGE: Jo, to jsem ja, mam urcitej barevnej typ (klasickej slovanskej bilej hnusoksicht a sedomysi hnusovlasy) a usilovne proti nemu bojuju barvenim vlasu a samoopalovakem :D.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    EDERA: Ja jsem takovej nevyraznej typ, cim jsem starsi, tim vic mi slusi jasnejsi a sytejsi barvy.
    Z pastelovych zvladam jen pudrovou ruzovou s teplym nadechem. Kruci.
    Co jsem zac netusim. Jen vim, ze neutralni a trochu teple barvy jsou ok. Zadna vyblita, lomena ani pastelova.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TOPIMAGE: Utlumovat s rostoucím věkem? Budeš to mít se mnou těžký. Čím jsem starší, tím víc mě baví barevný oblečení.:-D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TOPIMAGE: ha, jsem rarita:) mi přijde vtipné, že vitiligo mají lidi spojené jen s tou známou modelkou:)
    a ty vlasy, to bych moc ráda zjistila, jestli se barvím dobře/už dlouho musím/, protože jedna věc je barva po nanesení a pak ten tón, do kterého se vymývá.
    MADIETTA: jj, to samozřejmě, ale jak jsem byla vždycky jak cigánka, tak teď mám už bílé ruce:)
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    VALENTINA: Tak přiznám se, takový u mě ještě nikdo nebyl. Když nad tím tak přemýšlím, ladila bych to primárně k barvě bez diskolorace. A pak bych dolaďovala, aby se to netlouklo ani s jednou z nich. Ale jak říkám, z praxe nevím, muselo by se to vyzkoušet. Podobný postup používám, když má někdo hodně změněnou barvu vlasů a nechce ji měnit - ukážeme si, jaké barvy by byly ideální a pak je posuneme, aby to ladilo i s vlasy. Občas je to dost oříšek, ale dá se to vyřešit.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VALENTINA: tak tam hraje roli spíš barevný podtón pleti, ne? A ten máš pořád stejný. ;-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    to já mám ještě větší oříšek, mám dost rozjeté vitiligo a v podstatě dvě barvy kůže, a která je teď ta určující:))
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    Z_RYBY_KOST: Pokud by z toho měl být stres nebo pocit, že není všechno, jak má být, pak se určitě vyplatí pár měsíců počkat. :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Nejradši bych běžela hned :-) potřebovala bych zrovna dost protřídit šatník a pořídit pár nových kusů, protože se mi dost proměnila postava a i můj styl je už jinde, tak bych ráda šla aspoň s barvou na jistotu... (Aspoň trochu) opálená jsem tak 4-5 měsíců v roce, zbytek roku fakt bledule. Ale na to, jak moc světlý jsem typ se docela dobře opaluju, takže by ten rozdíl mohl být docela výrazný a já pro to asi nemám moc cit, takže se obávám, že bych to sama na bledé období nedoladila.
    Tak by bylo asi lepší počkat na zimu. Nápad se zimním překontrolováním se mi teda taky líbí, ale tuším, že to asi nebude jen tak na skok a tedy předpokládám další finance a to už bych šla příliš nad svůj limit.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Z_RYBY_KOST: Tvůj “obecnej” typ se nemění, ale může se měnit to, jaká sytost těch barev ti sedne, jakej kontrast uneseš, atd...

Když ten poradce ví, co dělá, tak tě nasměruje správně, ale pokud jseš třeba 10 měsíců v roce bledá a 2 opálená, je rozumější jít na takovouhle službu v těch 10 měsících
    TOPIMAGE
    TOPIMAGE --- ---
    Z_RYBY_KOST: Na všech kurzech nám říkali a mám ověřeno i z vlastní zkušenosti, že barvy zůstávají, ať už jsme opálení nebo ne. Mění se spíš jen to, jak je kombinujeme a většinou si s opálením můžeme dovolit trochu větší kontrast. Barvy se můžou výrazněji posunout při některých onemocněních a mírně se můžou (ale nemusí) utlumovat s rostoucím věkem. Pokud ale máte pochybnosti, není problém objednat se v zimě nebo se můžeme se domluvit, že barvy v zimě překontrolujeme. :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Jak moc velkou roli hraje aktuální opálení? Jsem dost světlý typ a vždycky mi přišlo, že když jsem opálená, tak mi sluší/snese se mnohem víc barev/odstínů. Tak váhám, jestli se můžu objednat hned nebo raději počkat na zimu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAKROUSEK: Jiste, delali jsme to.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BERUSKA_CA: Ale do ty pixly to nekdo musi namichat neni-liz pravda?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam