• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEI: haha, já zkusila tu AI a taky mi řekla, že jsem podzim:)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MART1NKA: Prave. Ono je to celkem jedno, jak se tomu rika, mohlo by se tomu rikat typ 1 - 12. Akorat by se to lidem tolik nelibilo, jako ta rocni obdobi. A zena tvrdi, ze 12 typu je malo, ze by to chtelo bud typu mnohem vice, nebo to delat individualne. A v tom je ten rozpor. Jako ze typy jsou definovane pomerne explicitne, zatimco zeleny je strom zivota a lide maji v barve pokozky a oci namichano vic moznosti.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Já jsem teda sebe samu drze nacpala do true Autumn, to jsem přesně já.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    a teda ako data scientist co sa v praci venuje klasifikacii dat verim tomu, ze by to ezoterika byt nemusela. to ezo tam vklada nezhoda ludskeho oka. i u ludi, co sa tym zivia. a je mozne, ze to je sposobene tym, ze rozni ludia vidia farby inak.
    mne je jedno kto ma ake kurzy a cia zena to robi, na nete je k tomu hromada materialov, ktore su medzi sebou konzistentne, ale ked vidim tie jednotlive analyzy na realnych ludoch, tak mi to obcas zmysel nedava.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAKROUSEK: no ja to nastudovane mam a viem, ze su tam nejake fixne pravidla. napriklad ze soft typy nemaju mat vysoky kontrast.
    a potom ide vyslovene kontrastna zenska, ze to uz snadi ani viac nejde k "profikovi" a vyjde jej soft autumn a clovek sa divi...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MART1NKA: Moje zena to dlouho studovala prave proto, ze u nas ji to prislo jako velka ezoterika, kterou nikdo nedokaze vysvetlit. Zrovna nedavno rikala, ze nejvic ji dalo, kdyz si udelala tydenni kurz jednu na jednu s pani v Americe, ktera byla nejenom puvodni studetnkou Suzanne Caygill, ale cely zivot pracovala ve fyzikalnim institutu a zkoumala barvy. Protoze nakonec to jsou frekvence, ktere jdou pomerne exaktne vyjadrit. A taky proto prestala pomerne zahy davat lidem predpripravene palety, protoze rika, ze lidi do tech chlivecku nejde uplne narvat. A tak kazdemi dela paletu jinou, striha to z latek, vzorniku, sem tam nejakou barvu domaluje, aby to sedelo na konkretniho cloveka...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    mne fakt pride, ze je to hrozna ezoterika toto :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MEI: som prave chcela napisat, ze v tom ciernom triku na fotke vyzeras zelena a moze byt, ze si dark autumn...
    soft autumn... no neviem. ale pani asi vie lepsie. mas na soft autumn moc vysoky kontrast.
    MEI
    MEI --- ---
    MEI: Tak samozřejmě mimo :-) Hodně jsem se tomu bránila, protože mám velmi ráda studené zimní barvy, ale už od začátku bylo docela jasný, že mám teplý podtón, nikoli studený - kdybych neviděla ty přechody pomocí šátků, tak bych tomu nikdy nevěřila. Vyšel jemný podzim, což jsou tedy barvy, které se mi vlastně taky líbí. Alternativně světlejší tóny od pravého podzimu, ale tam už bych musela přidat alespon rtěnku nebo řasenku, aby mě ty barvy nepřebily.

Jinak spokojenost, byla to hodina a půl, paní děsně sympatická, největší výzva byla na sebe hodinu a půl čučet do zrcadla.

FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    LORAIN: Ja mu o paletu nerikam. Zatim vsechno, co jsem od nej chtela vygenerovat byl paskvil, ale vyhodnotit co vidi mu celkem jde. No tak nic
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    FEFERONIE: Mně Chat GPT říká pokaždé něco jiného :-(
    A pak mi třeba řekne, že jsem studené léto, a pak připraví teplou barevnou paletu.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    Co si myslite o diagnostice od chat GPT? Me rika neco jineho nez ziva pani, je pritom dost konzistentni a podle me presnejsi, respektive si to umi dost dobre obhajit.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MEI: taky mě zajímá, co ti vyjde.. tipuju tu zimu.. true nebo deep...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Taky mě to zajímá, myslím si,že jsem podobný typ, taky zima.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MEI: tak pak prosim napis, co ti vyslo a jak te to bavilo.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    To jsou přesně ty tmavočokoládové oči, ke kterým se hodí všechny zářivě barevné stíny, co se mi líbí a k mým šedozeleným tlumeným nepasují, ach... :)
    ZIma to bude určitě.
    MEI
    MEI --- ---
    RACHEL: Jdu zitra.

Mam obecně velký problém s jakoukoli sebe diagnostikou, tak jsem zvědavá, jestli jsem deep winter. Moje nejslusivejsi barva je tmavě modrá (tu nosím) a svetla růžová (tu ne), z licidel studenta fialová tvarenka, šperky zlate.

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAKROUSEK: Ne zapnout, ale zkalibrovat.
    Muj monitor taky neni kalibrovany, tudiz se nemuzu vyjadrit. Jak rekla Luciaskova, dodat souradnice (v libovolnem barvovem - ano, barvovem, nikoliv barevnem - prostoru) a bude to zrejme.
    Zdravi studovany polygraf.

Mikinu obliknout a bude jasne, jestli ta barva sedi.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Tak jsme si dnes s dcerou užily holčičí odpoledne.
    Zde https://paletakrasy.cz/ taky na instagramu.

Správně jsem si sama diagnostikovala, že jsem zima, tak jsem zářivá zima (bright winter). U dcery jsem vůbec nevěděla, tak je světlé léto.

DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    PETEKKA: na mobilu celkem ukázkově studená
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam