• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIAmong Us!
    verze hry: 2020.10.22o

obvykle od 20:30
    Kod pro pripojeni: bude v klubu
    Server: Evropa
    komunikacni kanal: discord Nyx Among Us

Obvykly hraci:
    Nyx: Sith, Aditu, Kasumi, Mazda, Gekon, Vida, Crazy Ivan, MUXX, Kayla, Hardcabb, Ace, Patislav, Mawerick, Furryk, Art_antiques, Killona
    Off Nyx: Takashi (aka Misa), Mondra (Ondra), Marty007, MartyR, Vladimir (Eric, Takurcite..), Medik (?), Keppy (?), RavenWintermoon, Fionor (?), Darixia (?), MartinRyz (?), VojtaFV(?)

Zakladni nastaveni her:
    Mapa: Skeld (zatim)
    Impostori: 1ks na 7 hracu, 2ks na 8 a vic hracu
    Confirm Ejects: Off
    Emergency Meetings: 1
    Anonymous Votes: Off
    Emergency Cooldown: 20s
    Discussion Time: 15s
    Voting Time: 90s
    Player Speed: 1x25
    Crewmate Vision: 1.0x
    Impostor Vision: 1.5x
    Kill Colldown: 20s (1I), 40s (2I)
    Kill Distance: Short
    Task Bar Updates: Meetings
    Visual Tasks: On
    Common Tasks: 2
    Long Tasks: 1
    Short Tasks: 3

Co je Among Us!

Hra pro 4-10 hracu ne nepodobna Palermu. Na vesmirne lodi/ustredi/planete (Skeld je hlavni mapa, vesmirna lod, proto o ni i nize uvedeny popisek) je treba plnit ukoly, ale zaroven ma posadka 1-3 sabotery, kteri tyto snahy sabotuji a zaroven zabiji ostatni cleny posadky. Stihne posadka vyresit vsechny ukoly, nez ji zradci zamorduji nebo vyhraji nicitele?

Vice info o hre zde:
    http://www.innersloth.com/gameAmongUs.php
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Among_Us

Ostatní údaje ke hře viz nástenka klubu.

Zde budou zakladni informace k nyxim hram, jako kdy kde, kdo atp.

Zakladni pravidla:
    - je to jen hra, neni nutne kvuli odsouzeni nevinneho vyhlasovat krevni mstu
    - neopoustejte hru, ktera uz zacala, pokud se vam nelibi role - kazite to ostatnim
    - kdyz reportujete telo, rovnou do chatu napiste (pripadne na DC reknete), kde jste nasli telo
    - kdyz hlasite emergency, rovnou do chatu napiste (pripadne na DC reknete), proc hlasite emergency
    - kdyz jste mrtvy clen crew, dodelavejte sve ukoly! Porad lze takto vyhrat
    - kdyz je reactor meltdown/unik o2, je treba tam bezet a zachranit to
    - behem faze plneni ukolu se nekeca o hre, nekomentuji podezreni, nevydavaji zvuky, co mohou neco prozradit - neumite-li se ovladnout, mutnete si mikrofon do faze diskuse a hlasovani

Seznam hracu z nyxu (a jejich ds id):
    - GEKONZPRAHY - gekon_cz#1186
    - ADITU - aditu#0693
    - SITH - balduran#6638
    - KASUMI - kasumi#3796
    - MAZDA - MazdaCZE#8411
    - VIDA - vida#2502
    - CRAZY_IVAN - DavidMarekCZ#5197
    - MUXX - Tomm#1013
    - HARDCABB - knuff#1653
    - MAWERICK - Mawerick83#8928
    - Mertlas - mertlas#7760
    - PATISLAV
    - ACE - ACE#3443
    - ART ANTIQUES - art#3263
    - ELWERINE - Elwerine#1193
    rozbalit záhlaví
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SITH: KASUMI: jooo takhle jsme hravali po skole na LANce Strcrafta... :) vyucovani koncilo nekdy kolem jedne nebo druhe a ze skoly nas vyhazoval skolnik kolem osme :D :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SITH: Jako dodneska vzpominam na vecery u deathmatche v unreal tournamentu 1vs1, co jsme hravali s kamosem a ja pri tom poslouchala jeho hudbu (byl to techno dj)

Nebo lan party s counterstrikem u kamosu doma - 4 dny v kuse, pospavalo se na zemi, jejich rodice nam delali kafe a chlebicky a pac ja nemohla odvezt pc z domu, kluci mi sestavili ad hoc komp (jeden delal brigadu v pc shopu)

Jak rikas
    Dneska hraju 3 hodiny pubg a zacne me bolet hlava:)))
    SITH
    SITH --- ---
    také si pamatuji, jak jsem čekal na tátově PC, až bude 19:00 večer a já se mohl připojit na levnější internet. Ještě levnější byl pak od 21:00 :-)

jak první hry, které jsem hrál, byly bez zvuku, protože zvukovka byla drahá a na to já neměl

jak jsem se naučil hrát hry potichu, s rádiem nebo hudbou z CD na hifi věži na pozadí a zůstalo mi to tak skoro dodnes

jak se první hry sdílely mezi kámošema na disketách, na jedné disketě pět her, potom jedna hra na deset disket, pak na dvacet.

Kdy jsem si kopíroval hru na 20disketách a na poslední mi to hodilo error čtení diskety a celé to šlo do koše

kdy jsem se fakt ponořil do her a začal tam trávit extrémně hodně času. Kdy se hrálo od večera do tří do rána a pak jsem vstával do školy. Transport tycoon, might and magic, settlers, HOMAM 3

Jak jsem chodil 3km ke kámošovi, co měl 8x rychlostní cd rom a měl zvukovku, tak jsme hráli Worms a HOMAM na split screen

jak přišla myš a s tím counter strike, half life a doomy

a pak první hry přes net

good old times

ADITU
    ADITU --- ---
    GEKONZPRAHY: tobě už je 65? nezníš...
    VIDA
    VIDA --- ---
    GEKONZPRAHY: :D já ti dám stařenku. Sice hraju jako po přechodu, ale ještě tam nejsem :D Ovšem je fakt, že naše vzpomínky sou trochu muzeální. No nic, du nasadit falešný zuby, beru hůl a hajdy do fronty na slevy.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Tak super, věkové rozpětí nyxí Among us skupiny je 10-65 let. Díky za vaše vzpomínání, stařenky :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    KASUMI: Na to sme dlouho tiskli v práci. Chtělo to grif umět odtrhnout mimo perforaci.
    VIDA
    VIDA --- ---
    KASUMI: Traktor :) No jistě :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    A pamatujete ten derovanej papir na tiskarnu? :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEKONZPRAHY: Zrovna dneska jsem nad tím přemýšlela, v souvislosti s cestováním na Mars. Jestli se toho dočkáme. Ale nějaká šance tam je, ten vývoj byl hodně překotný v posledních desetiletích.

Mmch jsem fakt ráda, že jsem zažila “zrod internetu”. Skutecny milnik imho. A Doufám, že nezažiju jeho zhoubu všemi možnými omezeními..
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KASUMI: Jinak ano, já si mobil kupoval na začátku listopadu za 25k. Pár tejdnů na to ho ve stejnym obchodě v rámci black friday sundali na 18k :D

VIDA: Když nad tim přemejšlim a koukám na fotky, tak to byl asi on. Ježišmarjá, my už jsme fakt docela starý :/
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KASUMI: Jojo, Connection meter, později ConMet pamatuju taky :D Ještě si matně vzpomínám, že na vejletu do Polska mi po mírně hysterickém záchvatu maminka zakoupila takovou tu televizní herní konzoli na žlutý kazetky, co se prodávaly všude u vietnamců. Super Mario bros, Contra force a podobný pecky. Na název konzole si nevzpomenu, ale nějaká Sega to byla, asi.

Pak jsem vlastně měl ještě něco, to byl počítač spojenej s klávesnicí a na tom jedna jediná DOSová hra - Tunneler. Co to ale bylo za počítač už asi nikdy nezjistim, ten si vybavuju jenom hodně, hodně matně. Připojovalo se to přes scart k televizi, ale v tý době jsme asi ještě ani žádnej jinej monitor neměli.
    VIDA
    VIDA --- ---
    KASUMI: My měli commodore 64. Kreslila sem si na tom kružnice, trochu sem zkoušela programovat, ale pak sem usoudila, že to nemá budoucnost a věnovala sem se studiu latiny. Já měla vždycky odhad.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEKONZPRAHY: :)))

Muj prvni pocitac sestavil tata nekdy v 89/90. Nejaky ala atari na kazetu a jedinou hru, co si pamatuju, bylo kure v hladomorne:))

A doby connection meteru a dialupu jeste s hruzou pamatuju taky. Tata mi dal timer na 2 hodky denne a cau. Fuj:)))

Mmch dost me desi, ze muj iphone stoji skoro stejne jako muj predchozi gamingovwj notas :))
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MAWERICK: To mi povídej:D První pořádnej PC byl kupovanej 11. září 2001 (jo, fakt v tenhle den) v Okay v Průhonicích. Prodavač mi přísahal na smrt svý matky, že má doma ten samej a Mafii na tom rozběhá jedna báseň. Tatínek byl skeptickej, ale zaplatil ho. Intel Celeron 1,7 GHz, 128 MB RAM (z toho 32 šlo do integrovaný grafárny), 40 GB HDD a 17" CRT Samsung s rozlišením 1280x1024. Stál asi 25k a Mafie na něm jela samozřejmě jen na ty nejosekanější detaily, co to šlo. Ale měl CD-ROM, to bylo důležitý. Časem jsem z různejch brigád dokoupil větší RAM, dokonce jsem se dostal až na 512 MB a ATI Radeon 9800 Pro 128MB DDR. To už se psal rok 2005 a vycházel Half Life 2. Neváhal jsem a mazal na Anděl do JRC, kde jsem si za v potu tváře vydělané peníze koupil krásnou sběratelskou edici. Vložim cédéčko do mechaniky, ozval se klasickej roztáčecí zvuk, ale počítač nic nedělal... až druhej den ve škole se mi kluci vysmáli, že jsem si koupil DVD verzi.
    Trvalo mi půl roku, než jsem na ní našetřil... Když jsem se přiřítil domů z Czechcomputeru (v tý době to ještě czc nebylo) s mechanikou, naštěstí nenastala trapná situace se SATA/IDE nekompatibilitou, ale došlo k dalšímu problému. Po instalaci hry se nainstalovanej nějakej divnej program jménem Steam, kterej chtěl vytvořit účet a připojit k internetu. V tý době jsme měli klasickej dial-up, nic jinýho nebylo v naší ulici k dispozici. Možná ISDN za šílenej nesmysl. Tak jsem teda počkal na večerní lacinej internet (myslim že byl po sedmý, o víkendu celej den) a udělal si registraci na Steamu. Už jsem se těšil jak začnu hrát, ale v ten okamžik se začala stahovat 160 MB aktualizace Half-lifu.

Shrnu to, stahoval jsem to snad tři dny, dostal za to zase strašně přes držku, když přišlo vyúčtování, ale konečně jsem si mohl zahrát milovanej Half-life.

Teď mám v mobilu osmijádro 2,7 GHz, 8 GB RAM a 128 GB místa. Mohl bych na tom hrát PUBG, GTA San Andreas, libovolnou nejnáročnější hru na světě. Ale ne, hraju na tom Among Us. Stejně jako na počítači :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GEKONZPRAHY: no jako.... ne ze bych se mu, pri tehdejsi cene komponentu a nedejboze celych kompu, divil :D
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MAWERICK: Jojo, sice po kouskách, ale šlo. Mechanika to přežila, moje prdel ne, tatínek mě seřezal jak sirotka (bylo mi 7 nebo 8) :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GEKONZPRAHY: a slo pak zase ven? :) nebo jsi si vydelal na nekolikamesicni brigadu? :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KASUMI: To mi připomnělo doby, kdy jsem mechaniku neměl, ale myslel si že mám. Kolem roku 1997 jsem měl první PC (nulavosmšestka) a do pět a čtvrtkový mechaniky jsem násilím narval cédéčko. Mám takovej dojem, že to byla česky nazpívaná Pomáda (příloha k Bravíčku), nebo něco takovýho :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    (a na to ji spíš nepotřebuju)
    ADITU
    ADITU --- ---
    KASUMI: externí mechaniku tu ještě někde máme :) ale CD jsem ztratila někdy při stěhování, takže si nezahraju, leda bych pirátila.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    na black and white tu mam nekde cd
    bohuzel muj novy notas uz nema cd mechaniku :D a externi se mi kupovat nechce (zatim)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam