• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: doplň si ho asap! Kdyžtak poradím, kde sehnat 4K verzi

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ELHO_CID: Něco takového jsem slyšel. Budu si muset doplnit vzdělání :-)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DEEFHA: ten zatím poslední film je naprostá pecka a vidět by ho měl každý
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Mad Max (2015) na XSS. Tak tohle byla jízda! 91 hodin, 77 % achievementů, rank Road Warrior Level 75. A přitom to začalo docela nevinně: MELDA se v PS klubiku zmínil, že si dal repete Mad Maxe a že je to na PS5 úplně skvělý. Svět Mad Maxe mám rád (i když se klidně přiznám, že ten zatím poslední film jsem ještě neviděl a obecně mám jako guilty pleasure skoro radši Waterworld :-)) a o téhle hře jsem nikdy neslyšel, takže jsem se docela snadno nechal přesvědčit k rozehrání. Nakonec teda u "konkurence", kde měl Mad Max zrovna cenovku jednoho oběda v restauraci. A musím teda říct, že nelituju a těch skoro sto hodin strávených na ložnicovém XSS setupu mi uběhlo jako nic.

    Mad Maxe buďto po pár hodinách odložíte a už se k němu nikdy nevrátíte, nebo se od něj neodtrhnete a dotáhnete ho do konce. Tenhle mix Rage (jedničku mám rád, na dvojku se zatím jen chystám), Falloutu (míň kraftění, víc arkádové akce, postapo ftw!) a, eh... Batmana (soubojový systém v Arkhham sérii mi prostě přijde hodně podobný, navíc ten Batmobil v Arkham Knight...) rozhodně neosloví každého, stejně jako obří mapa se stovkami lokací. Hlavní dějová linie je poměrně stručná, což jsem tak nějak vytušil a hned od začátku jsem se tedy radši věnoval hlavně čištění mapy, levelování maxe a tunění auta. Až když mě to přestalo bavit, pokročil jsem o kousek v ději.

    Typů vedlejších úkolů je jen pár a tak člověk vlastně dělá pořád dokola to samé, což je asi to, co průměrně hodnocené hře podrazilo nohy. Tohle totiž baví jen někoho. Ale mě to bavilo moc! Hra má poměrně slušnou grafiku, engine dokáže vykouzlit atmosférické scenérie (ve vnitřních prostorách je to sice takové nemastné neslané, ale tam si stejně většinu času svítíte baterkou, což atmosféru jedině přidává) a spousta lokací je opravdu nezapomenutelných. Postupovat po kouskách mapou a seznamovat se s vizuálně odlišnými oblastmi mě bavilo víc, než už zmíněná hlavní linie. Podobný pocit jsem měl u Maneatera, kde byl průzkum a čištění mapy taky to, co mě na hře uspokojovalo a kvůli čemu jsem ji nakonec dohrál.

    Pokud bych se věnoval primárně hlavní dějové linii, stačilo by mi myslím takových 20-30 hodin. Hra není obtížná, takže není úplně potřeba mít Maxe ani auto nijak extrémně vylevelované, aby se dala dohrát. Nejsem si ale jistý, jestli bych při takhle rychlém průchodu měl po skončení chuť se mapou dál zabývat, protože by mi to vlastně už k ničemu nebylo. Takže jsem docela rád, že jsem to udělal celé obráceně :-) Hrozně jsem si to užil a mám chuť dodělat těch pár zbývajících achievementů... Ale většina z nich se točí kolem závodění, což je typ úkolů, který mě bavil ze všeho nejméně - takže uvidíme. Každopádně teď mám docela chuť na Rage 2, které má na svědomí stejné studio jako Mad Maxe. Třeba by mě to taky bavilo!

    Mimochodem: hrát Mad Maxe v největších vedrech letošního roku bylo opravdu příznačné :-D









    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Shadowrun: Dragonfall
    cca 25h, oba konce.
    Tentokrat vyborna kampan a jako u prvniho dilu chybelo hodne veci pro sestaveni sveta.
    Nicmene vyborny pribeh, hodne nostalgie pro cyberpunk.
    Oba konce, celka 388 zabiti :)

    BOBESH
    BOBESH --- ---
    povedlo se mi ted ve dvou dnech videt zaverecny titulky u tri her: Stray, Kingdome Two Crowns a treti a jedina o ktery se zminim je
    A Plague Tale: Innocence, Xbox Series X, bez 12 minut 16 hodin. zdaleka sem nesebral vsechno.

    a chtel sem jen rict, ze toe moc peknej surovej stredovek od frantiku a tesim se na pokracovani! ;)



    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Little Nightmares II (7h) – ještě o něco dál než jednička, po hororový i vizuální stránce.

    TAP
    TAP --- ---
    Stray / PS5 / 12h do platiny

    neviděl jsem hru, kterou v naprosto libovolným bodě můžete screenshotnout a pověsit to na deviantart jako vymazlenej concept art neexistujícího filmu.
    hodně příjemná adventura, nečekal jsem nic a dostal jsem všechno

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Guardians of the Galaxy / PS4 / 17 hodin / 83% trofeji.

    Skvelej a originalni vizual, audio, pricetna stopaz, scenar, za kterej si tahle hra vykoledovala na Game Awards 2021 hlavni cenu a hlavne dabing a neopakujici se dynamicky dialogy pro me dela z Guardians of the Galaxy prekvapeni (lonskeho) roku v zanru akcnich adventur. Tenhle kousek neni prelomovej, ale je radost ho hrat a je uplne jedno, jestli jste, anebo nejste fans Marvelu, pac tahle sympaticky ujeta filmova jizda valcuje svoji filmovou divizi. Jestli mate naladu na odpocinkovou a chytre napsanou kombinaci Mass Effectu, Firefly, God of War a Cowboy Bebop, berte to.

    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Ad Limbo - jestli neznáte, doporučuju další hru od stejných tvůrců - https://store.steampowered.com/app/304430/INSIDE/
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    GEE: Dost možná první nezávislá hra, kterou jsem kdy koupil. Větší zákysy si nepamatuju, ale frustrující místa určitě. Jednoho deštivýho odpoledne se k ní budu muset vrátit pro tohle:

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    GEE: Limbo! Jsem docela hrdý, že jsem ho tehdy dal bez hledání nápovědy a skoro v jednom zátahu. Nejdřív jsem začal na PS3, ale nějak mi to nepřišlo jako hra na velkou obrazovku. Tak jsem to zkusil na PS Vita a to bylo ono! Šlo to pak skoro samo :-) Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem se pořádně zaseknul snad jen jednou, ale už si nevybavím kde.

    Klidně doporučím i tuzemskou "kopii" od Attu Games:
    Toby: The Secret Mine on Steam
    https://store.steampowered.com/app/395160/Toby_The_Secret_Mine/
    GEE
    GEE --- ---
    Limbo (3 hodiny, Steamdeck)
    Další z restů odbourán - během těch 12 let, co je hra venku jsem ji mnohokrát odložil dost brzo. Nejsem nejtrpělivější hráč a část hádanek je nadesignovaná tak blbě, že si nedokážu představit, jak je člověk může vyřešit sám. Tady Limbo podle mě zestárlo nejvíc - neučí, nenapovídá, mlčí. Negraduje. Youtube tyhle problémy řeší a díky tomu jsem si hlavně prostřední část (která mi tak nějak přiřozeně šla projít bez záseků) docela užil.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Horizon: Zero Dawn, 96h (PS4/PS5)







    GULAZ
    GULAZ --- ---
    TOOMIX: Mad Max není špatnej. Taky jsem to dal až na 3. pokus (2x jsem to zaříz relativně na začátku), ale pak jsem nelitoval.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: Už jsme to tady někde řešili a došli jsme k tomu, že je to čistě věcí vkusu každého soudruha. Někomu to sedne, jinému vůbec.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: mě to přestalo bavit po půl hodině. Je to fakt dobrý?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jen počkejte, až v týdnu dojedu toho Mad Maxe, to bude zase výlev. Už si ho pomaličku připravuju :-)
    TERZ
    TERZ --- ---
    NAGASAWA: S reportem je to těžký, tady se vždy vyskytujou tak hezký popisy/zážitky a já to tak barvitě popsat neumím. Rozhodně je to naprosto špičková hra kterou bych předepsal komukoli bez vyjimky. I tu prokletě šílenou true final millenium tower sem jim odpustil když mi Amon řekl že prohraju-li můžu si za to sám a nemám psát shitty recenze na internet :)
    DEEFHA: dik, bylo to peklo :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TERZ: Krásná práce. Kazdopadne kde je report aha? :) Ja vím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam