Brütal Legend / 15h / xbox / #dohrano Někdo má za největšího herního génia Romera, někdo Kojimu, já Tima Schafera. A taky mám potíž s tím, že si donekonečna šetřím hry, o kterých vím, že je budu milovat, někdy na příště a hraju často horší a průměrné tituly.
Kombinace Double Fine a metalu, to je prostě záruka mojí spokojenosti. Takže jsem tenhle drahokam pořád odkládal, možná i proto, že jsem se trochu bál zklamání.
Herně je to totiž divoká kombinace RTS, závodní hry, mlátičky a open world. Nic z toho není dotažené k dokonalosti, ale ta kombinace je svěží, za krátkou herní dobu je tam vloženo pár herních mechanik, které se neomrzí a ani to není kdovíjak překombinované. Ta herní doba je odhad, protože jsem dělal nějaké vedlejší mise a x360 hry nesledují vždycky herní dobu.
Jakože gameplay OK, ale ucvrnkával jsem z příběhu a postav. Jack Black je skvělý showman, ale geniální byl i Tím Curry jako hlavní záporák a vedlejšího záporňáka daboval Rob Halford, což je metalový bůh o jehož komediálním talentu jsem neměl ani tušení. Další bůh, který na hře spolupracoval a objevil se jako postava je třeba Ozzy Osborne. Oba přispěli i do soundtracku, který je pěkně dlouhý. Asi pět hodin hrací doby, podle Spotify.
A příběh, jak jsem zmínil, je taky pecka. Je to napsané s humorem typickým pro Schafera, který metalové kultuře zároveň skládá hold a zároveň si z ní dělá srandu.
Trochu jako jeho starší kousek Full Throttle, ale mnohem lepší.
Jediný, co mě na tom sere jsou collectibles. Je jich tam asi 180 a na mapě většinou nejsou vyznačené.