• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

    Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

    Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.


    dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Like a Dragon: Infinite Wealth / 230 hodin / #dohrano

    Tak poslední kousek z dílny studia RGG se mi lehce protáhl. Začal jsem 26. ledna a skončil jsem po třech měsících s tolika hodinami, kolik jsem před pár lety nechal v Personě 5, která je považovaná v žánru jrpg za nejpropracovanější monstrum. Jak se to sakra mohlo stát, když jsem za celou tu dobu nemusel grindit a nedostal jsem se při téhle cestě za další "Yakuza" platinou do stavu frustrace, jako u jiných her, kde se většinou závěrečná fáze kompletace promění v ubíjející opakování rutin? Jako první odpověď mě napadne naprostá preciznost teamu, který tuhle tahovou odbočku Yakuzy vybudoval a který ohledně mechanik, smyslu pro detail, logiky celého světa a uvěřitelnosti party, kterou máte na starost nastavil úplně nový level toho, jak zkombinovat open world, technickou stránku hry a uvěřitelnost všech měst, do kterých se podíváte.

    Nebál bych se říct, ze po Infinite Wealth se série dostala do bodu, kdy ubrala na míře bizáru a v podstatě vytvořila svoje vlastní universum, které se může úplně v klidu postavit ohledně produkčních kvalit vedle Final Fantasy, kdy v některých aspektech FF i zastiňuje ať už jde o provázání miniher, anebo soubojového systému. Když už je řeč o minihrách, tak ty v Yakuzách vždycky byly, byly monstrózní, kdy by je jiná studia mohla klidně vydávat samostatně, ale tady se studio kompletně urvalo ze řetězu a zakomponovalo do hlavní hry dvě monstra a to Sujimon ligu, kde si stavíte teamy z různých městských nekalých živlů jako v Pokémonech a navíc je můžete spravovat, jako v Personě 5. Dalším zakomponovaným monstrem je Dondoko Island, což není nic jiného, než parodie na Animal Crossing, ve které pomáháte partě sympatických idiotů vybudovat ze skládky odpadu úspěšné turistické letovisko. Tohle je regulérní vývojářské #silenstvi

    Pokud bych měl Infinite Wealth k něčemu přirovnat, tak ke katalogu Quelle a Neckermann. Pamatujete? Byly to takové ty 3 kg bichle, která se k nám vždycky nějakým způsobem zatoulaly ze západního Německa a kterými jsme si jako děti listovali a ve kterých bylo úplně všechno. Od nábytku přes elektroniku, hračky, solárka s nahými modelkami až po podprsenky, zahradní traktůrky a vibrátory. Když jste si po několika hodinách celý katalog prohlédli, měli jste z toho "takovou hlavu", přihlouple jste se usmívali a když jste nasrali bráchu, tak vás tím katalogem mohl klidně vzít přes hlavu a poslat vás do bezvědomí. Přesně to se vám u Yakuzy může stát. Můžete se přehltit, může vás umlátit nekonečným obsahem do komatu, ale i tak od ní dostanete zážitek, který vám málo která jiná hra zprostředkuje.

    Suma sumárum tu zopakuju komentář kolegy Leftyho o tom, že je to vlastně love letter celé předchozí sérii, kdy není o vzpomínky a nostalgii nouze a jeden obrovský fanservis, který si začíná pohrávat s myšlenkou, že studio pomalu přehodí vyhybku, rozloučí se s původními charaktery a po odchodu jejich CEO začne pomalu měnit původně obskurní značku pro specifickou fanouškovsou základnu na mainstreamovější projekt. Díky tomu jsem si chtěl poslední "Yakuzu" maximálně užít a to se mi za toho čtvrt roku povedlo.

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    PikuNiku / 10h / Gamepass / #dohrano
    Sorry, screenshot titulků se nepovedl.
    Hrál jsem hodně se sedmiletou dcerou, takže jsem hru, která normálně trvá dohrát tak 4 hodiny hrál dýl, ale i tak mě to bavilo. Je to velice indie záležitost, grafika je super jednoduchá, ale hratelnost vynikající. Je to primárně platformer s nějakými puzzly a pár bossfighty, nic přehnaně těžkého, nedá se v tom ztratit.
    Kouzelná je na tom hlavně mechanika pohybu toho protagonisty, což je vlastně jen kolečko s nožičkami, které umí jen ťapat, skákat a kopat. Musí se to zkusit, aby bylo jasné, jak chytlavé to je.
    Doporučuju zvláště rodičům s dětmi.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Parapa the rapper / 3 hodiny / PSX emulovaný na Myioo mini plus / #dohrano
    Neuvěřitelná hříčka, pes zamilovanej do kytky s cibulovym panem jako trenérem karate, s krávou jako instruktorkou v autoškole a dalšíma zhovadilostma. To prostě nevymyslíš 😂 každopádně ke konci je hra dost těžká a některý ty pecky mám naprosto zaritý do hlavy jak jsem je muset desetkrát opakovat. Naštěstí jsou fakt chytlavý :)

    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Road Blaster resp. Road Avenger / Sega Saturn / 1 hodina / #dohrano
    V roce 1983 jsme videli poprve hru s grafickou kvalitou disneyovek, Dragon's Lair a od te doby jsme se dockali nejedne FMV hry ve stejnem stylu, ktere se staly jakymsi predskokanem nechvalne proslulych FMV her v letech devadesatych. Primitivismus "hratelnosti" je do oci bijici - hrac skutecne jen sleduje video a krom binarniho rozhodovani 'postup ve hre / game over' nema vlastne prazadny vliv na hru samotnou. Jde tedy jen o kvalitu samotneho videa - jeho pribehu a atmosfery, jestli se zaryje do lidske pameti jako neco, co stoji za zminku i s odstupem casu, neco co obstalo testem dlouhodobejsiho meritka kvality. A prestoze tyto rane FMV hry na LaserDiscu maji sve neoddiskutovatelne kouzlo, s radosti konstatuji, ze minimalne Road Avenger je titulem, ktery stoji za to si zahrat (tj. ne jen zhlednout!) i v roce 2024.

    Hratelnosti samotne hodne pomaha fakt, ze ovladame auto, cili volant doprava-doleva, turbo-brzda je maly, ale dostatecny repertoar vyrazovych prostredku. Hlavni roli ale hraje pribeh. Jak tomu u techto lepsich japonskych her byva (identicky pristup pozoruji u stylu vypraveni her od spolecnosti Treasure), sledujeme vlastne jen vrchol celeho deje, jeho bombasticke finale rozkouskovane do deseti kratkych kapitol (jedna ma kolem peti minut), pricemz predchazejici udalosti jsou shrnuty v nekolika malo vterinach v atract modu automatu - a to se hra ani neobtezuje naznacit, proc se ony udalosti vubec udaly. Hrac / divak je tak vrzen do rozbourenych vln epickeho zaveru sagy, kdy dopredu vime, ze i kdyz vyhrajeme, krom pomsty nic neziskame.

    Nezridka se v recenzich opevuje world building a ujetost situaci a charakteru - zde ale pomlcim, nejlepsi si to bude opravdu projit na vlastni kuzi. Zde bych ze srdce rad doporucil verzi pro Segu Saturn, protoze ma dobre nastaveni obtiznosti a poctu continues. Kvalita videa je velice slusna a hratelnost je puvodni arcade verzi velice blizka (ja sam mel to stesti si hru v originale vyzkouset v herne Galloping Ghost pred par lety). Tato verze pochazi z roku 1995 a existuje i na Playstation, kterazto ma ale mene moznosti nastaveni - proto preferuji Saturn. Naopak se vyhnete verzi pro MegaCD, ktera je sice technicky velice odvazna az impresivni, ale urcite zdaleka nejhorsi z bezne dostupnych her.

    Za svuj zivot jsem s Road Avengerem stravil odhaduji maximalne dvacet hodin, vsechny ty neuspesne pokusy... ale kdyz jsem ji predloni poprve dohral na Amize, tak uz ji dohravam pro radost pravidelne nekolikrat za rok, protoze je to super oddechovka se skvelou atmosferou - k teto hre se budu nejspis vracet porad.

    Pokud si chcete za kazdou cenu zkazit zazitek, vcera jsem hru odstreamoval s bohatym komentarem a ulozil i na svuj Youtube kanal (a v samostatnem videu jsem pak odprezentoval i port pro Amigu z roku 2018).

    _
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    GTA 5 / PS5 / 27 hodin / #dohrano

    Po téměř devíti letech jsem si projel story mode GTA5. Na PS5 vypadá hra pořád výtečně a množství detailů s jinými hrami je naprosto jiný level. Jel jsem v podstatě jen hlavní mise a všude se přesouval taxíkem, kde to šlo....jinak by herní doba byla trojnásobná a propadnout online, tam už může jít o tisíce hodin. Zatímco v prvním hraní jsem nejvíce preferoval Franklina, nyní jsem se nejvíce souznil s Michaelem jehož linka je asi nejvíce propracovaná. Snad se nedočkám času kdy bude nejvíce oblíbeným Trevor.

    -Grafika, soundtrack, výprava....vše top. Komentáře na radio stanicicích k mým činům mě moc bavily.

    -Jednotlivé mise skvělé....občas trochu přepálené...akční klasika. Márnice, jatka, přestřelky na tisíc a jeden způsob, Heist mise....vše parádní a dělané s láskou k žánru.

    A teď něco co bylo nejvíc parádní a co jsem v době vzniku nevnímal.....všechny ty "komentáře" na "současné události"...soukromé vojenské organizace, boomers vs millenials, vzestup smartphonů, sociální sítě typu lifeinvader, nový vs starý Hollywood, trollení na internetu...končící "gangsta era" a mnohem více, vše je tam super komentované a zamíchané do celého příběhu...takhle s odstupem jsem zíral co se tvůrcům povedlo.

    Co dají do šestého dílu po dekádě smartphonů, sociálních sítí, BLM a Metoo, Streamovacích službách, Tik toku, Kryptoměnách, Twitchi, Covidu, GenZ, úpadku Hollywoodu a scenaristické stávky atd, atd....na to se fakt moc těšim.
    Tohle jde tvůrcům výtečně, a nemyslim že by se Rockstar nechal omezovat cenzurou.

    Jsem moc rád že jsem si příběh zopakoval a těšim se na 6tý díl.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DAVESADE: Udělám to samé :-)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    DEEFHA: Quake 4 si pamatuji, jako jednu z tech nejslabsich her od id Softu. Utkvela mi zejmena vec, ze totalne propasli moznost zmenit hru v pulce a umoznit hraci ucastnit se akce jako Strogg. To mi prislo jako zbytecne promrhany potencial. Nakonec jsem hru vytesnil a nikdy se k ni nevratil.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Quake 4 (2005) / X360 / 12,5 hodiny / #dohrano

    Kdysi jsem se rozhodl, že dohraju všechny hry od id Software. No, ještě mi jich pár zbývá, ale čtvrtý Quake byl rest, který jsem za sebou táhnul hezkých pár let. Podle backlogu jsem ho totiž začal hrát už v roce 2021, ale pamatuju si, že pak mi v Xboxu odešel disk a nějakou dobu trvalo, než jsem ho dal zase dohromady. Mezitím můj zájem o Q4 nějak ustoupil do pozadí, částečně taky proto, že mě ta hra už na začátku vlastně moc nezaujala... Ale dohrávat se musí! :-) Takže jsem zatnul zuby a pustil se do toho.

    Nevím přesně, v čem je vlastně problém, ale ani během dalšího hraní mě Q4 nedokázal ničím chytit. Prostě jsem se vůbec nebavil. Jedničku a dvojku zbožňuju, i tu trojku jsem si párkrát zahrál, i když tenhle typ her jinak moc nemusím (ale Arenu tehdy museli hrát všichni, tak to prostě bylo). No ale ta čtyřka... Možná to je tím, jak většinu času ve hře zabere doprovázení někoho někam, případně setkávání se s dalšími členy výsadku a společná akce - a já jsem radši na všechno sólo. Proto se mi mnohem víc líbil třeba Doom 3 nebo i Wolfenstein z roku 2009, které zmiňuju proto, že běží na stejném enginu. Q4 tedy vypadá podobně, id Tech 4 má takové ty specifické "tvrdé" stíny a vnitřní prostory v něm vypadají fantasticky, horší je to ovšem venku... Ale tam se naštěstí v Q4 podíváme jen na pár minut. Jinak je to klasický interiérový koridor (což mi samo o sobě nevadí).

    Verze pro Xbox 360 je vlastně dost děsná. Ona to byla jedna z launchových her (to už brzo bude dvacet let... jako fakt?) a je to na ní dost znát. Ze všeho nejhorší jsou loadingy - načtení uložené pozice trvá kolem 40 sekund a to je vážně nesnesitelné. Minimálně hodinu z celkového odehraného času jsem strávil načítáním pozic :-D Další problém jsou framedropy: když se v nějakém komplikovaněji osvětleném prostoru sejde víc Stroggů s plamenometem, nějaká pára ze stěn a třeba jiskry ze stropu, tak je z toho opravdu slideshow. Hraní prostě není úplně komfortní, ale co už.

    A proč jsem to teda hrál zrovna na X360? Protože k jednomu vydání Q4 se přidával bonusový disk s nějakým video contentem a hlavně s povedeným portem Quake II, kvůli kterému jsem si vlastně Q4 koupil. A tak když už jsem ho teda měl... No, asi jsem měl hrát spíš na PC :-) Mimochodem ale k tomu Q2: "This is a direct port of the original game, with some graphical improvements. The port allows for System Link play for up to sixteen players, split-screen for four players, and cooperative play in single-player for up to sixteen players or four players with split-screen alone." Můžu říct, že až do loňského Enhanced vydání byla tohle nejlepší verze Q2, jakou jsem hrál. Rozhodně to teda je lepší zábava než Q4.





    KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    LOVE_DALI: Je to mix US/Evropa/Japonsko - vanilla auta jsou nelicencovaný, takže mají smyšlený jména a generický motory. Auta z DLC jsou už licenční, takže reálný jméno i custom motor.

    Na vanilkový auta se můžeš mrknout tady
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    KAOZZ: To vypadá většinou na americký auta, co? :/
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    KAOZZ: ačkoliv se v autech rád nevrtám, tak v CMS 2018 jsem utopil spoustu hodin. Je to strangely relaxing.
    KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    Car Mechanic Simulator 2021 / Steam /102h / #dohrano

    Už před pár lety jsem si dost krutě uletěl na CMS 2018 (skoro 400 hodin) a teď jsem si naivně nainstaloval CMS 2021 s tím, že smontuju jedno dvě auta, zatímco si budu rozmýšlet, co si zahrát. No dopadlo to skoro jako minule. Nicméně narozdíl od předešlého dílu má ten aktuální naštěstí udělatelné achievementy (tedy za dobu kratší než 3000 hodin), tak jsem se zařekl, že jakmile mi dingne poslední, tak jdu od toho. Což se stalo právě před chvílí. Škoda, že jsem mezitím nějak zapomněl vymýšlet, co si teda vlastně zahraju.

    Ohledně technické stránky snad jen to, že ve 4k rozlišení to smaží grafiku podstatně hůř než Furmark (Sapphire AMD Radeon™ PULSE RX 6800 XT - ventilátory do 10 sekund po spuštění na 100%, teplota přes 100 stupňů), k čemuž nevidím žádný objektivní důvod. Proto jsem snížil rozlišení na 1440p, kde naopak grafika víceméně chrápe. Nevím, co si o tom mám myslet. Hráno na Linuxu přes Proton, bez jakýchkoliv dalších problémů. Potíže s grafikou v UHD byly naprosto stejné i ve Windows, takže Linuxem to nebylo. Ohledně hry - pokud se rádi vrtáte nebo byste se rádi vrtali v autech, nic lepšího asi na herním trhu nenajdete.

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jagged Alliance 3 / 79h 41m / PC / #Dohrano

    Doufam ze bude JA4, protoze vetsina obtiznosti byla zabavna a povedlo se ozivit ztraceny zazitek.

    Nechci produkovat nostalgii, tak strucne:
    + Jedna z lepsich her co ozivuji obtizne single player hry. Navic nabizi moznosti na zacatku, jak si to upravit.
    + Porad stejne sikovne a neboji se bugu a rozbitych strategii.
    + Delka, postavy, lokace.

    - Prilis ocividne bugy, ktere by clovek neocekaval za plnou cenu. (Napriklad: Loading screen overlay se musi odklepnout mysi, ale pohyb, klavesy bezi na pozadi.)
    - Real time stealth je prilis nesmyslny.

    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Doors - paradox / 23h / PC / #dohrano

    Prijemna puzzle hra, kde naplni je projít dveřmi. Každý level (dveře) jsou na jiné téma. Hledáte hejblátka, otáčíte udělátka, luštíte problemátka. Vystřídala se mi u toho celá rodina i s tou nejmenší na klíně. Sosnul jsem to nekde na Epicu, kde k tomu byly i pridavky takze bratru nejakych 50-60 dvěří. Doporučuji

    TOFI
    TOFI --- ---
    Happy Game / ~3 hod / Steam PC / #dohrano

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    JUNGLER: Stále věřím že na PC přijde ;) já teď prakticky dojel znovu Elden Ring... jsem u posledního bosse a čekám na DLC..
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NARKOTIX: já skončil u takovýho toho hnusnýho pavoučího bosse. Načež jsem poslal PS4 do světa. No a teď bych si to taky rád dal znova. Vypadá to ale, že zrovna Bloodborne na PC asi nepřijde :/. Což teda řikali i o Last of Us a God war a HZD atd. atd. atd. :D takže stále doufám. V mezičase teď jedu Dark souls 3 :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NARKOTIX: no pekna prace
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    NAGASAWA: Zabil jsem Gehrmana, ale postupně přes save všechny na Trofej... ;) kazdopadně hned po konci jsem dokoupil DLC a stejně nemam dost... :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NARKOTIX: Parada. Jakej jsi mel konec?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam