• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Stray na PS5. Kočičkaaaaaaaaaaa! /ᐠ。‸。ᐟ\ Na tuhle hru jsem se těšil od té doby, co o ní poprvé někde padla zmínka, což bylo... někdy před dvěma lety? Prostě relativně dávno, takže jsem se už fakt nemohl dočkat. No a když teď hra konečně vyšla a dokonce v novém PS Plus Extra, okamžitě jsem si ho (nejen) kvůli tomu pořídil :-) Na rovinu - dostal jsem něco trochu jiného, než jsem možná čekal, ale i tak jsem si Stray ohromně užil. Netradiční postapo adventura se zrzavým chlupáčem v hlavní roli má slušný příběh, líbivý soundtrack, parádní vizuál a hodně rozumnou obtížnost (i tak se mi ale podařilo přijít o víc než příslovečných devět kočičích životů, za což je ovšem trofej, hehe). Jediné, čeho mi tak bylo trochu líto, je délka: i já se svým laxním herním stylem jsem to zvládnul za 8 hodin, přičemž obvyklá je spíš tak polovina. Na druhou stranu by se komplikovanější příběh v tomhle stylizovaném světě se specifickými herními mechanikami možná stihnul okoukat, což by byla škoda. Takže to vlastně bylo úplně akorát, prostě velká spokojenost! Na podzim má vyjít placka, stoprocentně ji pořídím. Pár dalších hodin v tom ještě určitě nechám, abych dosbíral trofeje.

    No a že bych si teď zahrál Tokyo Jungle? :-)







    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Omno (6h, xbox gamepass)
    Ze začátku hodně relaxační, ke konci mě tam nějaké ( pravda nepovinné) pasáže frustrovaly. Ale kdo to bere jako oddych a nechce 100% tak si to užije.

    TAP
    TAP --- ---
    já si tu jen odložim. prožil jsem s personou 5 asi 2 měsíce letos v zimě a nelituju ani minuty. pak s tim člověk tak sroste, že začne vyhledávat fanouškovský trička, vinyly a takovýhle poklady:

    "My Name is Beauty Thief" | Persona 5 x Eminem
    https://youtu.be/qECyYJ1Lvqg


    Boogie Surprise (Persona 5/Earth, Wind & Fire mash-up)
    https://youtu.be/IqoOuiPAK3U


    Toxic Life Will Change - Britney Spears & Persona 5 (Demyx Mashup)
    https://youtu.be/DprnaAmhRoI


    The Whims of Plastic Love [Persona 5 x Mariya Takeuchi Mashup]
    https://youtu.be/avBryjM4iLg
    GEE
    GEE --- ---
    GEE: A na tohle jsem samozřejmě zapomněl - Shoji Meguro je bůh a lepší hudbu ve hře uslyšíte málokdy
    Persona 5 - Opening Cinematic
    https://www.youtube.com/watch?v=0jm8nnHqx80
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    GEE: no vidis! i krysy sem hral o 6 hodin dyl! tady bych stravil rok. to proste nedam ://
    GEE
    GEE --- ---
    BOBESH: Při každým loadingu ti píše "Take your time" a upřímně je to ta nejlepší rada, jakou můžeš dostat. Ta hra z tebe vyždíme všechno a nedá se to hrát úplně na sílu. Koukám, že jsem u toho strávil 3 měsíce a naposledy na PS5 dohrál GEE:
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    GEE: ty brdo! ja se tomu furt vyhejbam. nejak mam strach z ty herni doby. asi bych u toho dnes uz tak dlouho nevydrzel :/
    GEE
    GEE --- ---
    Persona 5 Royal (PS5, 110 hodin)
    Původní P5 jsem dohrál jářku pět let zpět. Royal je téměř ve všem lepší - bohatší, ale i přes to obrovský množství systémů snad i rychlejší, než originál. Unpopular opinion - poslední kapitolu bych nepotřeboval a původní závěr mi přišel nabitější.

    Jinak se ale mají ti, kteří si pátou Personu neužili na PS3, PS4 ani PS5 (huh, toto letí) teď na dalších systémech na co těšit. A já si ji dám třeba ještě jednou po cestách, na Steamdecku. Lepší JRPG by člověk hledal těžko.

    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    No More Heroes III (25 hodin)

    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ja teda patrim do prvni skupiny. Pojezdeni to bylo pekne ale jak jsem dodelal prvni sektor nebo co to bylo a v druhem to chtelo to same znova tak jsem to odlozil
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: jen jí dopřej, onehdá jsem na tom byl v kině a byl to zážitek. Doma na 55" 4K TV to je taky fajn
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: To by pro mou Full HD televizi byla skoro škoda :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: doplň si ho asap! Kdyžtak poradím, kde sehnat 4K verzi

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ELHO_CID: Něco takového jsem slyšel. Budu si muset doplnit vzdělání :-)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DEEFHA: ten zatím poslední film je naprostá pecka a vidět by ho měl každý
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Mad Max (2015) na XSS. Tak tohle byla jízda! 91 hodin, 77 % achievementů, rank Road Warrior Level 75. A přitom to začalo docela nevinně: MELDA se v PS klubiku zmínil, že si dal repete Mad Maxe a že je to na PS5 úplně skvělý. Svět Mad Maxe mám rád (i když se klidně přiznám, že ten zatím poslední film jsem ještě neviděl a obecně mám jako guilty pleasure skoro radši Waterworld :-)) a o téhle hře jsem nikdy neslyšel, takže jsem se docela snadno nechal přesvědčit k rozehrání. Nakonec teda u "konkurence", kde měl Mad Max zrovna cenovku jednoho oběda v restauraci. A musím teda říct, že nelituju a těch skoro sto hodin strávených na ložnicovém XSS setupu mi uběhlo jako nic.

    Mad Maxe buďto po pár hodinách odložíte a už se k němu nikdy nevrátíte, nebo se od něj neodtrhnete a dotáhnete ho do konce. Tenhle mix Rage (jedničku mám rád, na dvojku se zatím jen chystám), Falloutu (míň kraftění, víc arkádové akce, postapo ftw!) a, eh... Batmana (soubojový systém v Arkhham sérii mi prostě přijde hodně podobný, navíc ten Batmobil v Arkham Knight...) rozhodně neosloví každého, stejně jako obří mapa se stovkami lokací. Hlavní dějová linie je poměrně stručná, což jsem tak nějak vytušil a hned od začátku jsem se tedy radši věnoval hlavně čištění mapy, levelování maxe a tunění auta. Až když mě to přestalo bavit, pokročil jsem o kousek v ději.

    Typů vedlejších úkolů je jen pár a tak člověk vlastně dělá pořád dokola to samé, což je asi to, co průměrně hodnocené hře podrazilo nohy. Tohle totiž baví jen někoho. Ale mě to bavilo moc! Hra má poměrně slušnou grafiku, engine dokáže vykouzlit atmosférické scenérie (ve vnitřních prostorách je to sice takové nemastné neslané, ale tam si stejně většinu času svítíte baterkou, což atmosféru jedině přidává) a spousta lokací je opravdu nezapomenutelných. Postupovat po kouskách mapou a seznamovat se s vizuálně odlišnými oblastmi mě bavilo víc, než už zmíněná hlavní linie. Podobný pocit jsem měl u Maneatera, kde byl průzkum a čištění mapy taky to, co mě na hře uspokojovalo a kvůli čemu jsem ji nakonec dohrál.

    Pokud bych se věnoval primárně hlavní dějové linii, stačilo by mi myslím takových 20-30 hodin. Hra není obtížná, takže není úplně potřeba mít Maxe ani auto nijak extrémně vylevelované, aby se dala dohrát. Nejsem si ale jistý, jestli bych při takhle rychlém průchodu měl po skončení chuť se mapou dál zabývat, protože by mi to vlastně už k ničemu nebylo. Takže jsem docela rád, že jsem to udělal celé obráceně :-) Hrozně jsem si to užil a mám chuť dodělat těch pár zbývajících achievementů... Ale většina z nich se točí kolem závodění, což je typ úkolů, který mě bavil ze všeho nejméně - takže uvidíme. Každopádně teď mám docela chuť na Rage 2, které má na svědomí stejné studio jako Mad Maxe. Třeba by mě to taky bavilo!

    Mimochodem: hrát Mad Maxe v největších vedrech letošního roku bylo opravdu příznačné :-D









    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Shadowrun: Dragonfall
    cca 25h, oba konce.
    Tentokrat vyborna kampan a jako u prvniho dilu chybelo hodne veci pro sestaveni sveta.
    Nicmene vyborny pribeh, hodne nostalgie pro cyberpunk.
    Oba konce, celka 388 zabiti :)

    BOBESH
    BOBESH --- ---
    povedlo se mi ted ve dvou dnech videt zaverecny titulky u tri her: Stray, Kingdome Two Crowns a treti a jedina o ktery se zminim je
    A Plague Tale: Innocence, Xbox Series X, bez 12 minut 16 hodin. zdaleka sem nesebral vsechno.

    a chtel sem jen rict, ze toe moc peknej surovej stredovek od frantiku a tesim se na pokracovani! ;)



    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Little Nightmares II (7h) – ještě o něco dál než jednička, po hororový i vizuální stránce.

    TAP
    TAP --- ---
    Stray / PS5 / 12h do platiny

    neviděl jsem hru, kterou v naprosto libovolným bodě můžete screenshotnout a pověsit to na deviantart jako vymazlenej concept art neexistujícího filmu.
    hodně příjemná adventura, nečekal jsem nic a dostal jsem všechno

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam