• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty/25 hodin/#dohrano
    Pokračuju v Metal Gearu.
    Kojima si zjevně řekl "MGS se celkem dobře ovládal, s tím musíme něco dělat" a přidal first-person střílení které se ovládá levou páčkou a člověk musí držet střílecí čudlík ale jenom u některých zbraní a u jiných nevidíte kam míříte dokud to nepustíte full auto. Argh! Konzolový střelec nejsem takže jsem dost trpěl, hlavně třeba při boji s Vampem (narazil jsem na názor že je to problém rereleasů, ale nechce se mi emulovat původní release jen kvůli porovnání). Ale jinak cool, zas trochu rozšířené možnosti hráče i nepřátel, zase příběh co začíná relativně střízlivě a postupně se promění v melodramatické psycho. Ale nemělo to úplně tu atmosféru co MGS. Třeba opening - MGS má střízlivou scénu jak z thrilleru podle Toma Clancyho, MGS2 má anime salto z mostu a superhero landing. Taky hudba a sound design mne už tolik nedostávaly - u MGS jsem si každou chvíli říkal "škoda že součástí té Master Collection není soundtrack" a v MGS2 je tak maximálně to hlavní téma a jinak nic. (už jsem ten soundtrack našel, ale Alert nebo Boss fight témata tam zdá se nejsou, a není samostatný)
    Co se týče příběhu, nemám ten dobový kulturní kontext, Snake jako protagonista mi trochu chyběl ale jako postava tam je tak co? Na konci už jsem se dost přestával orientovat v tom kdo je s Patrioty, kdo je proti, kdo je proti ale ve skutečnosti je Patrioty manipulován atd., tak jsem se soustředil víc na ten subtext a vibes a vyplodil jsem následující myšlenku:
    Úplně se nedivím, že gamerům se nelíbila hra, jejíž teze je "Hraní videoher z vás nedělá drsňáka ale i kdyby ano, tak by to bylo špatně" ale někdo to říct musel.

LEFTY
    LEFTY --- ---
    AZRAEL: jo uz chápu, to su kokot - Phantom LIBERTY, ofc.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    AZRAEL: tomu nerozumím...?
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    LEFTY: Souhlas, gameplayem a vubec tim nahrane parodie cheesy pribehem mi to prislo, jako prace nejakyho pubertalniho tymu, ktera se do hry nedostala pac nebyla on par se zbytkem ty dobroty a pak to proste vydali dodatecne :) kdyz to strasne zjednodusim, prislo mi to fakt pubertalni v porovnani s dospelym zbytkem pribehu (pardon za snobstvi :) )
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    AZRAEL: mne sa Phantom Liberty tiež ľúbilo a neprišlo mi to ako zhoršenie oproti base game ¯\_(ツ)_/¯
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    LEFTY: sorry jako , ale datadisk urcite nebol crossover CP a Star Wars Episode 1 ;)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LEFTY: Buď v klidu, Judy je nakonec na pěst taky :-D
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    CLAVEN: Asi neni, ale dlouho sem tu nebyl, tak sem sem nasypal, co sem v mezicase odehral no.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    HONZAL: v záhlaví je "kterou jsi aktuálně dohrál". Samozrejme to nie je vrcholový šport, ale zábavný klub, akurát keď si hromadíš hry v zásobe celý rok, tak tu potom vyspamuješ 10 príspevkov za sebou a to nie je úplne cool. Ale you do you.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    CLAVEN: To sem dohral cca behem letoska. Pravidlo, ze se sem musi povesit jen hra, kterou prave dohraju najdu kde? Nikde ho nevidim.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY:
    //a teda ještě doplním dvě drobnosti z kterých jsem byl nadšenej:
    - naprosto nelidský množství ZBYTEČNÝHO contentu - různý poznámky, články, přepisy konverzací, různorodost consumables - což musel někdo aspoň napsat, když ne otestovat.
    - hraní na kytaru zpracovaný s velkým detailem - prostě to není "hudba a k tomu nějaká animace na hmatníku", ale mačkaný správný noty a akordy.

To jsou pro mě doklady, že hru dělal někdo s láskou, protožd tohle vám prodeje imho fakt nezvýší.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Cyberpunk 2077 / PS5 / 117 hodin / #dohrano
    Gotta delta, choombas, ale tahle hra ve mně zanechala silnou stopu.
    Mám cyberpunk jako žánr moc rád. A CD Projekt Red se povedla fůze různých pramenů přesně dle mýho gusta. Výborná estetika, zbraně, dopravní prostředky, herní mechanismy.
    Night City je hnusný. Ze všeho nejvíc mi připomínalo LA - rozplizlá obrovská hmota bez pořádných orientačních bodů a struktury, plná špíny, rozkladu který zakrývají nové a nové nátěry, a mezi tím akvárka pro horní 0,1%. A přesně takový cyberpunkovej svět chci. Včetně megabuildings, oslňujících světel, mimoúrovňových křižovatek, reklam na všechno, hromady odpadků (extra body za skládku). Ale ze začátku jsem měl problém se orientovat.
    Hrál jsem jako chlap Corpo netrunner, a mocně žeru že a) hra zvolenou start pozici táhne celou hrou pomocí dialogových voleb a b) umožňuje dost odlišné styly hraní.
    Projel jsem 7/6 endingů hlavního příběhu, a hlavní linku stojí za to dohrát kvůli každýmu z nich, protože jsou napsaný a udělaný výborně, a hra při nich řeže do živýho. Mise hlavního příběhu nejsou příbehově úplně vyvážený a někdy mi unikal smysl, ale celkově to funguje.
    Odbouchal jsem všechny side gigs, a přesto že mechaniky se opakují (neasi), bavily mě kvůli různým settingům, doplňkovým informacím, a morálním dilematům, před který je V stavěnej. Samozřejmě jsem díky tomu byl tak od půlky strávenýho času v god mode, ale nevadilo mi to. Dodělal jsem příběhový oblouky svých kámošů, který jsou taky super. Nedodělával jsem akorát NCPD alerty, protože to je imho nudnej grind.
    Keanu byl skvělá volba, jeho Silverhand je postava jak víno.

Taky jsem ještě před prvním průchodem hlavní linky projel vychvalované Phantom Menace DLC. A teda, s tím jsme se zásadně minuli. V Dogtownu se mi špatně hrálo - je to úplně zbytečně složitý prostředí na pohyb, a zároveň trestuhodně nevyužitý hlavní prvky architektury, připadal jsem si jako v nedávno zmíněném Deus Ex - Mankind Divided. Příběh mě nechytl, byl hrozně přes závit (jestli to teda neměla bejt satira), a Idris Elba phoned it in, change my mind.
    Jinak ale chápu (nevím jeslti správně) že Phantom Menace přidala i mechaniky a content mimo Dogtown takže jsem rád, že jsem to koupil v bundlu.

Co mě sralo:
    - jako chlap nemáte šanci u nějvětší kočky ve hře, Judy. Panam je sice taky micina, ale 99% času naprosto na pěst.
    - pořád (skoro 6 let po release) to bugovalo a padalo víc, než jakákoliv jiná hra, co jsem na PS hrál. Ale díky častým savům jsem netrpěl moc.

Protože platina chce a) grind b) achievementy z bojových situací, který pro mě nenastávají :-), nechávám to být.

Díky CD Projekt Red, tohle se vám podle mě fakt povedlo. Zajebiście.

Tapeta bez spoilerů (snad), včetně screenu, kterej má snad každej, a "akira bike", můj nejčastější dopravní prostředek.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    SALVATOR: tak čo ja viem, ja myslím, že si to zaslúži rešpekt, keď niekto najebe 310 hodín do jedného dňa ešte pred obedom, taký level som ešte nedosiahol a ticho závidím.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    CLAVEN: Teď by byl správnej čas se ozvat ;)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Star Fox / Switch 2/ 30 hodin /#dohrano

remake (hry Star Fox a Star Fox 64) jak má být. Nečekal sem to, ale v době otevřených světů je klasická kolejovka osvěžující. Vystřílel sem všechny medaile na Normal, takže sem kromě zběsilýho mačkání tlačítka pro střelbu bylo přemýšlet a taktizovat a během toho zjistit, že herní mechaniky maj hloubku. Výborný remake. Ano, všichni od Nintenda čekaj, že první rok dá novýho Maria či Zeldu. Oni daj remaku remaku remaku. :-)) Strašně mě ta firma baví, dělaj si to po svym.

Star Fox 64 / Switch 2/ 4 hodiny /#dohrano
    Ještě před tím sem si dal i předlohu

do a barrel roll!

HONZAL
    HONZAL --- ---
    Metroid Prime: Beyond/Switch 2/40 hodin/ #dohrano

ať nejsou jen superlativy, tak poslední Metroid není úplně ono. Ty rádoby cool postavy jak z Marvelovek, možnost si vyjet bikem do otevřenýho světa výrazně narušili (zabili?) formulu Metroida - tj. Samus uvězněná v labyrintu na cizí planetě úplně sama mezi biologickejma experimentama. To mělo neopakovatelnou atmosféru, která tady prostě není. Hra vypadá nádherně, soundtrack se opravdu povedl, je to poctivá dobrá hra, ale ta remaster jednička byla lepší.

HONZAL
    HONZAL --- ---
    Donkey Kong Bananza/Switch 2/40 hodin/ #dohrano

plošinovka s prvky RPG s možností zničit téměř celý level. Člověk by nevěřil, že jde dneska přijít s něčím opravdu originálním a týmu, co dělal Mario Odyssey, se to myslím povedlo a my se s malou skvěle bavili a dojeli to taky v coopu.

HONZAL
    HONZAL --- ---
    Xenoblade chronicles: definitive edition /Switch 2/ 180 hodin/ #dohrano

poctivé JRPG, obří, epické, originální svět. Děj se odehrává na těle dvou obrů - jeden představuje biologický svět, druhý technologický a jejich střet. Krásná analogie s dnešním světem.

HONZAL
    HONZAL --- ---
    Super Mario Galaxy /Switch 2/ 20 hodin/ #dohrano

Měl to být teaser na film, abychom s dcerkou věděli, kdo je Rosalina atd. Navíc když to vyšlo v té remaster verzi na NS2, tak jsem vzal, vzhledem k věku hry, bez velkých očekávání.

Dojeli jsme to v coopu a tahle hra z roku 2007 a mohla by vyjít klidně dnes. Masterpiece, učebnice level designu, radost z hraní, skvělý tempo. Každý level přináší nějaký nápad a nechápu, kde to tvůrci tahali z rukávu. Nebojím se říct, že tohle je jedna z nejlepších her v historii videoher. A taky něco, co chceš hrát se svym dítětem a sdílet tu radost. Díky za to. 10/10.

(máme rozehranou dvojku a ta je ještě o malý kousek dál)

JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    BELIEVER: Ano :) ja si toho všiml u druhé kampaně a vždycky těch savů dělám hromady, takže mě to nezastavilo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam