• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NAGASAWAYakuza | Kultovní herní série | Tipy, meme, spin-off a popkultura | Platinový masochismus
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    DEEFHA: nezapomeň savovat!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Yakuza 0 progress dnes jen telegraficky. Kapitola 4, Majima je fakt řízek! :D Doufám, že se z něj nějakým twistem nevyklube svině, protože je mi fakt sympatický.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    During the weather forecast in Japan a reporter accidentally showed what she’d been looking at on her phone:
    https://twitter.com/i/status/1576597986737786880
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEEFHA: Jasna věc. Reportuj a….ganbare!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Edit since no one reads the articles: "Yokoyama-san explained that the story itself will probably be comparable to 4-6 chapters of the usual mainline game because there’s no need to introduce the protagonist. Yet, he confirmed the presence of side stories and mini-games, bringing the size of the whole game to roughly half of a mainline title."

Gaiden will be about half the length of a typical Yakuza game. (4-6 Chapters)

Like a Dragon Gaiden Will Have Minigames & Side Stories; Producer Details the Game's Size
    https://twinfinite.net/2022/10/like-a-dragon-gaiden-minigames-side-stories/

BOBESH
    BOBESH --- ---
    DEEFHA: s tim "like a gta" sem to kdysi mel taky! :)) celej natesenej,ze budu delat brajgl v tokyu a misto toho me furt nekdo zastavoval, tuna textu a akce zadna! sem z toho byl mrzutej a odlozil. to byla jednicka Kiwami. pak az po par letech pres Judgment sem uz chytil nit a mel k tomu jinej pristup a uz to bylo nejvic nejlepsi ;)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAGASAWA: Zatím převládá zvědavost :-) Tak budu dávat průběžně vědět.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: Každopádně si udělej názor až to dohrajes. Ono soudit hru po par hodinach je u Yakuzy dost zavádějící no. Ja si v prvních třech kapitolách nebyl prvně jistej, jestli to chci vlastně hrát a jak to dopadlo…
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEEFHA: Všechny stejný. Rozdíl je většinou u pár dílů v nextgen enginu
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAGASAWA: Všechny Yakuzy jsou takový? Žádný z těch dílů není něčím jiný? Ptám se proto, abych případně do budoucna věděl, co hrát dál :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEEFHA: No právě jsem částo slyšel, že je Yakuza japonsky GTA. Není. Je to vizuální novela prokládaná beat’em’up stylem. Dokonce i chlapík ve speciální epizode u Modraka v podcastu o japonských hrách tvrdil, ze to je GTA, tak jsem si v duchu říkal: dej si facku hochu, tímhle akorát pleteš lidi.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Yakuza 0 progress po šesti hodinách gameplaye: pořád je to ukecaný, dost arkádový (což mi vůbec nevadí) a tak nějak jako... pomalý? Asi jsem čekal něco jako tokijský GTA, ale místama mi to připomíná spíš nějakou konverzační adventuru :-) V podstatě si při hraní docela dost odpočinu, což je rozhodně zvláštní. Tak uvidíme, kam se to vyvine!
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: dobre ty! a voni! :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Hoši včera jsem si pustil film, kterej vyřešil záhadu vedlejšího questu z Y:6 Pamatujete na dvojici, která si pádem ze schodů vyměnila těla? Ono už se to stalo. V Onomichi u chrámu v roce 1982. Včera jsem viděl remake o pat let mladší, ale koukejte:

“Kazuo (he) and Kazumi (she) are vaguely related. After being gone for some time, she returns to the same school. An accident sends them tumbling down a long flight of stairs at a temple, and when they awake, Kazuo is in Kazumi’s body and vice versa. This naturally leads to humorous episodes as each tries to cope with the new situation. It is of course inexplicable, so they can’t confide in other students or seek help from their parents.”

Exchange Student / Tenkosei (1982) | Japanonfilm
    https://japanonfilm.wordpress.com/2022/04/15/exchange-student-tenkosei-1982/

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Vcera jsem kouknul na vybornej snimek Hana to Arisu od Shunji Iwai, kde byla po Yakuze snad ta nejvic cute schovavacka, kterou jsem zatim videl.

Hana and Alice (2004) | MUBI
    https://mubi.com/films/hana-and-alice

BOBESH
    BOBESH --- ---
    DEEFHA: combo jap dabing a eng. sub mi prijde jeste horsi treba u anime. tady ten text aspon stoji. teda v gejmpleji. v cutscenach ne no :) Zero je pecka. Jen to chce taky cas a nic moc nesidit.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Meh, v lednu jsem koupil Zero na PS5 a koukám, že jsem na to ještě ani nesáhnul... Dneska ale nějak byla nálada a navíc se Yakuza objevila i v GamePassu, takže jsem to nakonec rozehrál na "ložnicovém" XSS. Mám za sebou dvě a půl hodiny a čeká mě Kuze, tak jsem si ho radši nechal na zítra :⁠-⁠) První dojem: je to děsně ukecaný a z kombinace japonštiny a anglických titulků mě bolí hlava, takže to budu muset kouskovat vždycky tak po těch max třech hodinách. Jinak asi dobrý, no :⁠-⁠)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: cutsceny budou zas vyborny na tu akci, drama a pekne samurajsky surovy k tomu :)

NAGASAWA: toe super! dekujeme!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    A pro odvážný komplet hra Nó: Tomoe s eng subs

Noh performance "TOMOE" by Mikata Shizuka with English Subtitles
    https://youtu.be/YVARAMARvk8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam