No, jak jsem psal v dohráváacím auditku, je to moc na DLC, málo na samostatnou hru. Nechci vám to spoilovat, ale podělím se o to, co mi vadí.
1) story
Yakuza hry mají jako hlavního tahouna story. Story, která táhne, nutí hráče posunout se o kus dál, zjistit víc, sžít se s charakterem. Tady to prostě není. Poslední kapitola to nezachrání, i když je o dva levely nad zbytkem a snese srovnání s "normální" Yakuzou. Side stories jsou s jednou výjimkou dost chabý.
2) setting
Pomiňme "pirátské prostředí", věděli jsme, do čeho lezeme. Ale veškerej setting působí hrozně "papundeklově" - nejživější je podle očekávání Honolulu, ale ani to není tak zabydlený, jako v IW. To jim ovšem nebránilo bez uzardění některý aktivity kopírovat 1:1 (Sicko Snap, Crazy Delivery). Ale za ty jsem vděčnej, protože je na nich vidět, že byly dělaný s řádově větší péčí, než zbytek. Všechny ostatní lokace i aktivity mají šmak filmových kulis, "hlavně aby to nebylo vidět mimo záběr". Smutně vzpomínám na Onomichi v Y6.
Koření yakuza her - doplňkový aktivity - jsou tady nedotažený a nějak není důvod je vůbec dělat.
3) protagonista
Trestuhodně nevyužitej potenciál Majimy. Celá jeho postava je smrsknutá na "chi chiiii, pojďme se řezat". Žádný morální dilemata, žádná katarze. Ostatní postavy jsou na stejné úrovni jako kulisy - hubeně napsanej komparz do Ulice.
4) obtížnost
V žádné aktivitě jsem nezažil žádnou challenge (kromě grindu, abych splnil podmínky questu nebo trofejí). Amona (asi vás nepřekvapí, že tam je) jsem dal napodruhé.
5) boj
souvisí s obtížností a stylem boje Majimy, ale je to jeden velkej button mashing bordel, kde si hlídáte jenom power údery nepřátel a stav svýho zdraví.
Celkově jsem z toho smutnej - bylo by mi líto, kdybych to vynechal, ale po dohrání jsem takovej rozpačitej. Nevím, jak bych to popsal - málo masa na kostech? Nebo naopak dobré ingredience, ale zpackaný vaření?
NEbo se RGG prostě rozhodlo recyklovat formuli LaD: Gaiden, která jim vydělala peníze, a správně tušili, že fanoušci si to s Majimou nenechají ujít?
Otázky, samé otázky.