Stupně budou bezesporu a údajně se ty lehčí formy dají roztrénovat cvičením paměti. Na yt je několik návodů jak na to. Já mám na 10ti stupňové škále od slepce po vizionáře nějaký cca druhý stupeň. Když si promnu oči, tak vidím takové jemné jiskření. Kontury to tedy ještě úplně nejsou, ale včera jsem zjistil, že je na to úspěšná technika "image streaming" viz přiložené video. Pak jsem taky schopen při meditacích vidět jakoby pulsující třetí oko a občas na chvilku problikne nějaký krátky obraz.
How to See Bright, Vivid Images in Your Mind's Eye (Image Streaming)
https://www.youtube.com/watch?v=3F2qjtwcMhA&ab_channel=PhotographyInsiderInfo
Co se týče mojí prostorové představivosti, tak myslím, že nemám sebemenší problém. Vizuální umění mě vždy fascinovalo a pracovně se zabývám taky grafikou. Kreslím prý docela hezky, ale jsem líný tomu věnovat čas. Vlastně jsem v životě hodně obrazoprostorově založený a vidím kolikrát možná až moc zbytečných detailů. IQ testy kdysi taky dopadly nadprůměrně. Dál mě hodně zajímá svět psychedelik, kde ale díky stimulaci receptorů nejde o představy, ale vjemy. Zrak mám jak ostříž bez jediné vady na dioptriích.
Matika na střední mě tedy nikdy moc nebavila, měl jsem s tím problémy a nenašel v ní bohužel nikdy zalíbení. Nejlepší byla vždy jen geometrie, tam jsem se snažil být precizní. S pamětí jsem na tom tak, že obličeje si vybavuji vždy, ale horší jsou třeba jména lidí, které nepotkávám moc často. :(