• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    V__M
    V__M --- ---
    KAERO: Tam jsem nikdy nebyl vpušten. :(
    KAERO
    KAERO --- ---
    Koukam ze neni nafoceno bohuminske dvojkoli. Uz je to asi trochu mimo velke hute a slevarny, ale me vzdy fascinoval pohled na dlouhe rady vylestenych dvojkoli, velka zhnouci kola nebo napravy polevane fluorescencni kapalinou.
    V__M
    V__M --- ---
    Čau, tady máte záznam mé přednášky o ukrajinském těžkém průmyslu, dokud je to aktuální:
    Ukrajina, černé srdce Evropy
    https://www.youtube.com/watch?v=wiqfwMxt20U
    V__M
    V__M --- ---
    KOC256: ano :))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    V__M:
    Ten igelit je anticovid?
    V__M
    V__M --- ---
    Čau, ač pořád zdrcen nezdarem španělské expedice, archiv nezná emocí a musí být dál a dál aktualizován.

Zde tedy nový set fotek z .... ne, tohle není Balkán, tohle je jedna z posledních žijících částí Vitkovic - válcovna obručí MRWheels z roku 1909.
    Komplet: https://www.viktormacha.com/galerie/mrwheels-ostrava-424/

Pokud vše dopadne, budu tam po prázdninách pořádat komentovanou prohlídku v rámci festivalu Pestré vrstvy. Info dodám.

TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    V__M: fakt pech =/ tak snad v tom září bude správný pochmurno ;)
    V__M
    V__M --- ---
    TEAPACK: Nešlo. Expresní řidičák trvá 5 pracovních dní (sic!), takže by mi došel někdy v úterý, čili dva dny před návratem.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    V__M: To je škoda. Ono, nechat někomu doma plnou moc na vyzvednutí nového řidičáku a pak si ho nechat poslat DHL/Fedex do hotelu na cestě a mezitím to zkusit přes nějaký car-share/taxi? Sice by to stálo pár tisíc navíc, ale šlo by stihnout aspoň něco...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    V__M: šmankote... to je mi líto, jen to čtu...
    V__M
    V__M --- ---
    KOC256: Buď vše nebo nic. Do masterplanu nelze zasahovat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    V__M:
    A nedávalo smysl to nějak prořídnout a stihnout alespoň něco?
    V__M
    V__M --- ---
    KOC256: Vše jsem zvážil a vzhledem k brutálně předimenzovanému itineráři (jako obvykle) byla tohle jediná možnost. Večer si ještě popláču do polštáře a pomalu začnu plánovat září.
    V__M
    V__M --- ---
    ENDER: Hm, zítra v 9:00 se mám hlásit na vrátnici v Bilbau. To asi nestíhám..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ENDER:
    Já si půjčil auto v Severní Makedonii jel jsem do Kosova, pak do Albánie a pak do Montenegra. Všude “pečlivé” kontroly a až při návratu zase do Makedonie (stejnou cestou) zjistili, že mi v půjčovně dali techničák k úplně jinému autu… BTW: to auto měla být zánovní Mazda II a v realitě to byla 6 let stará ochcávka v nouzovém režimu, ale automat a kůže…

V__M:
    Po bitvě každý generál, ale prostě bych se snažil tam někoho dostat - alespoň poblíž, nebo letenky uhrát na nemoc - při tolika cestování nemáš nějaké pořádné pojištění? nebo zápůjčku auta trochu více nadivoko, většinou jsou v místech i méně profláknuté půjčovny…, a co jízda sockou asi IMPA pokud to mělo být po celém Španělsku?

Ale asi předpokládám, že všechny možnosti jsi zvážil a opravdu to bylo no-way… :(
    ENDER
    ENDER --- ---
    V__M: sednul bych do auta v cr a jel autem z cech... Nejednu dovolenou jsem absolvoval bez ridicaku :)
    V__M
    V__M --- ---
    JONEZ1: Přesně tak..

No poprvé v životě jsem si zaplatil pojisteni proti stornu letu, ale ted nevim, jak to s nimi uhrat.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    V__M:: no ty bláho.

Člověk po dvou letech covidových restrikcí úplně ztrácí ostražitost.
    Letenky byly "non-refundable"?

Soucítím s Tebou.
    V__M
    V__M --- ---
    ZDN58: náhradní doklad v cizině neplatí, už jsem se ptal :/
    NIKDAS: no asi jo, ale s letenkami byl problém už před dvěma týdny, takhle na poslední chvíli už vůbec.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    ZDN58: To ti v půjčovně neuznaj, a zahraniční policajti už vůbec ne
    V__M: Nevyšlo by levněji vzít sebou nějakého kamaráda a zaplatit mu dopravu+ubytko?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam