• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    Podpořit další dokumentární práci možno třeba zde: https://buymeacoffee.com/viktormacha

Mám rád těžký průmysl.

Tak strašně moc, že jsem jeho fotografické dokumentaci věnoval posledních 13 let života.
    Jenomže svět vysokých pecí a tajemně dunících továrních hal z našeho světa pomalu mizí a tak se můj archiv pomalu ale jistě stává jejich pohřebištěm.

Ale hutě a doly na fotografiích žijí dál. V galeriích, soukromých sbírkách, podnikových prezentacích, nebo třeba ve formě obrazů, které občas podle mých snímků vznikají.

A abych už zbytečně nespamoval jinde, budu si všechno odkládat zde.

Třeba to někoho bude bavit.

Viktor
    http://www.viktormacha.com
    https://www.instagram.com/viktormacha/

(poznámka pro mě, když vkládám fotku .))
    rozbalit záhlaví
    V__M
    V__M --- ---
    SICKBOY4000: Díky, ale já už asi fakt nemám sílu tohle všechno řídit. Proto jsem oslovoval samotná nakladatelství v naivní představě, že by to třeba mohlo zaujmout.
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    V__M: ja ti muzu dat kontakt na grafika, co uz par knih vydal, sportovnich a prevazne kucharek tech nasich slavnych kucharu a pochopitelne on ma i kontakt na tiskarnu, atd. ;)
    V__M
    V__M --- ---
    No nic, dáme si konečně nějaké fotky z Austrálie.

A začneme zostra, neboť Port Kembla je největší hutní komplex v celé Oceánii. S jeho výstavbou se začalo v roce 1928 a všechny fotky jsou právě na webu:
    BlueScope, Port Kembla | Viktor Mácha - industrial photography
    https://www.viktormacha.com/galerie/bluescope-port-kembla-463/

Pokud byste rádi nějak podpořili mé další cesty, budu vděčný za jakékoliv kafe (třeba):
    Viktor Mácha is a steel mill hunter
    https://www.buymeacoffee.com/viktormacha

V__M
    V__M --- ---
    LEENVECKA: No přesně takhle měla vypadat ta kniha, kterou mi chtěly vydat Čierne Diery. Jenže po dvou letech práce se na to vysral český editor a šlo to do kopru.
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    LEENVECKA: To zni jako dobrej námět na to kickstarterový promo-video, ale u knihy samotné by mě ten osobni příběh asi rušil.
    Ta teorie/popis výroby a k tomu příslušné fotografie jsou zajimavé nápady. Celosvětost je výjimečná kvalita.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Proste tak nejak pul napul .. encyklopedie prokladana veselyma historkama z nataceni :) jako zacit uplny zacatek .. prolozit to tim jak se vubec tezi ruda .. tj doly a vse co k tomu jde .. pokracovat dalsim usekem cesty a prolozit to zpracovnaim rudy ... tak nejak si rozlozit knizku na dily o vyrobe zeleza/oceli/valcovny apod a prokladat to cestovatelskym denickem :)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    V__M: zkus to podat trosku vic cestovatelsky, proste ne jako "nudna" encyklopedie, ale neco co ukaze encyklopedii, ale v osobnejsim kontextu. Neco na zpusob co Te k tomu dovedlo, prvni cesty a pokusy az po to jak se metodicky snazis ted dokumentovat jednotlivy kontinenty/staty :) neco co proste lidi pritahne vic nez jen vyctem podany seznam co a jak.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    V__M: Tak patri jim x vydavatelstvi ...
    KAERO
    KAERO --- ---
    V__M: mega? jsem cekal vic. mega pres crowdfunding das, kdyz bude anglicky. jak pisou, preposlat vsem hutim po svete a mas to v suchu.
    V__M
    V__M --- ---
    SPECZ: To jde pres Amazon?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    V__M: To je problem unikátních záležitostí - nikdo nedokáže odhadnout jak se to bude prodávat, tak se do toho žádnýmu vydavateli moc nechce.
    Zkoušet to jen v CZ mi přijde slepá cesta, globálně to má asi větší šance, takže nějakej kickstarter nebo tak ...

A co to zkusit pres Amazon ?
    V__M
    V__M --- ---
    PLOSTENKA: Fotografickou publikaci všech procesů výroby a zpracování kovů na začátku 21. století v celosvětovém kontextu.
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    V__M: A co jim nabizis? Je to osobni cestopis po hutich? Biografie hutniho prumyslu? Obrazkove album skoro bez textu?

IMHO ti crowdfunding vyjde, ztratit neni co
    V__M
    V__M --- ---
    Díky za tipy. Mě spíš pořád vrtá hlavou, proč tohle téma žádného nakladatele neoslovilo? Zkusil jsem ze zoufalství i BigBoss a reakce nula.

Přitom knihy o urbexu vycházejí jak na běžícím páse - vesměs všechny na jedno brdo.
    V__M
    V__M --- ---
    HNILOB: Určitě, něco najdu.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    V__M: pls. Nebyla by jeste nejaka fotka? Uz je to dlouho od te posledni!
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    V__M: Myslím, že existují i nějaké mezinárodní crowdfundingové platformy? Pak už to jen dostat do povědomí, třeba i přes ty ředitele, kteří jsou Tvými fanoušky. Nebo by se vůbec mohli chytit za nos jak píše LEENVECKA pode mnou. Byla by to i jejich vizitka. Kdyby každý přihodil pár (desítek) tisíc, tak to nějak zvlášť nepocítí, ale dohromady už to může být pěkná částka. Nebo pro začátek zkusit vydat jen čistě české provozy, na to přes nějaký ten crowdfunding třeba rádi přispějí i tamní obyvatelé, zaměstnanci, potomci zaměstnanců apod. Minimálně přes ten crowdfunding zjistíš, jaký by o to vůbec byl zájem a v jakém nákladu by to mělo smysl vydat.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    V__M: nehazej flintu do zita, zkus startovac a pak mozna zkusit oslovit reditele vsech tech huti, valcoven, slevaren apod ... mohli by prispet, odepsat si to z dani, vydalo by se to jak v cestine nebo rovnou a ajine a bylo by :)
    V__M
    V__M --- ---
    KRYSPIN: Tak nic, mega pres crowdfunding nikdy nedám.
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    V__M: bohužel. Když nakladatele nezajímáš, tak si to musíš vydat sám. Jednoho takového znám. Třeba formou startovače.
    V__M
    V__M --- ---
    TAMARIX: Hm, tohle právě slýchávám už několik let a zatím jen sleduji, jak všichni okolo už vesele vydávají dotisky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam