• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    Podpořit další dokumentární práci možno třeba zde: https://buymeacoffee.com/viktormacha

Mám rád těžký průmysl.

Tak strašně moc, že jsem jeho fotografické dokumentaci věnoval posledních 13 let života.
    Jenomže svět vysokých pecí a tajemně dunících továrních hal z našeho světa pomalu mizí a tak se můj archiv pomalu ale jistě stává jejich pohřebištěm.

Ale hutě a doly na fotografiích žijí dál. V galeriích, soukromých sbírkách, podnikových prezentacích, nebo třeba ve formě obrazů, které občas podle mých snímků vznikají.

A abych už zbytečně nespamoval jinde, budu si všechno odkládat zde.

Třeba to někoho bude bavit.

Viktor
    http://www.viktormacha.com
    https://www.instagram.com/viktormacha/

(poznámka pro mě, když vkládám fotku .))
    rozbalit záhlaví
    WILL
    WILL --- ---
    V__M: Tvar cesty hodný religionisty!
    V__M
    V__M --- ---
    Takovýhle to bylo.

V__M
    V__M --- ---
    Přátelé, jsem zpět.

Na letiště v Belo Horizonte jsem dorazil přímo z kovárny.
    Co bylo viděno, nemůže být odviděno.

Vrátím se tam brzy.

V__M
    V__M --- ---
    Po skoro čtrnácti dnech v Brazílii už nevim, co je za den, nevim, co se děje doma, je mi všechno jedno a jen spěchám od odpichu k odpichu.

To, co se tady děje, nelze popsat slovy. Naprostá epifanie industriálu. Jestli máte rádi hutě, jeďte do Minas Gerais.

V__M
    V__M --- ---
    KAERO: no to samozřejmě nemůžou, čímž se dost věcí řeší
    KAERO
    KAERO --- ---
    V__M: mnojo, ale muzou nase zelezarny mit vlastni dostatecne velky les, kde stormy porostou dostatecne rychle?
    V__M
    V__M --- ---
    KAERO: V podstatě jo. :) Dost se tady tomu evropskému hydrogennímu šílenství smějou.
    KAERO
    KAERO --- ---
    TEAPACK: no ma to mouchy. ale vazne, produkce co2 z harvestoru bude asi vuci zelezarnam mala polozka?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KAERO: jestli harvestory jezdí na bionaftu, tak rozhodně =D
    KAERO
    KAERO --- ---
    V__M: takze vlastne brazilske zelezarny jsou uhlikove neutralni, a to bez vyvoje novych technologii :)
    V__M
    V__M --- ---
    SPECZ: Brazilie nema zadne naleziste koksovatelneho uhli, takze pouziva uhli drevene. Skoro kazda zelezarna ma vlastni les, ktery tezi a rovnou sazi stromy nove - eukalypty. Ty behem sesti let vyrostou do potrebne vysky.

Takovy dost obnovitelny zdroj vlastne. :)

Mimochodem, 90% energie pochazi z vodnich elektaren.
    JON
    JON --- ---
    SPECZ: tipuju spis na "prebytek dreva a levne pracovni sily v okoli".
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    V__M: Provoz na dreveny uhli ma nejaky specialni vyhody, nebo je to z duvodu nedostatku kamennyho uhli v okoli ?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    V__M: Četl jsem "zdravím z Divnopolis" a s tou drevenouhelnou peci to i davalo smysl :-)
    V__M
    V__M --- ---
    Přátelé, stalo se to. Svou první dřevouhelnou vysokou pec jsem stihnul navštívit ještě před čtyřicátým rokem věku. Je to něco mimořádného, jinde na světě se nenacházejí. Od teď už budou všechny hutě nudné.

Zdravím z Divinopolis, zítra mne čeká dlouhý přejezd po zdejší "dálnici smrti" až do Ipatingy, držte palce.

GODY
    GODY --- ---
    V__M: ber to pozitivně. Moje manželka mi říkala, že je to taková soukromá sauna a náma celulitidu :D , tak si prý nemám na co stěžovat ;)
    V__M
    V__M --- ---
    Můj první týden v Brazílii was like:

V__M
    V__M --- ---
    Zdravim z Juiz de Fora!

V__M
    V__M --- ---
    Takhle hezký to tu je - ArcelorMittal Barra Mansa.

Čau, vyrážím do Resende.

V__M
    V__M --- ---
    Tak už zdravím z Barra Mansy.
    Ve snaze najít dobrý výhled na mamutí železárnu CSN jsem omylem zajel do favely. Asi tady rádi pečou, protože na mi hned cestu zatarasilo několik týpků třímajících sáčky bílého prášku v rukou. Vypotil jsem ze sebe jenom “bon džorno, fabrika vista?”, což je evidentně zmátlo a tak jsem stačil ujet.
    V__M
    V__M --- ---
    Čau z Ria!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam