DOKIS: místní Pepa... popíšu jak to bylo u nás
Pracuju ve firmě, co dělá automatizaci v potravinářství, sem tam děláme i něco mimo (výrobní stroje atd.) takže to co dělá Viktor je tak trochu mimo náš rajón, ale řekl jsem si že to zkusím. Napsal jsem pochvalný e-mail na naši PR s nejvyšším, že tady je Viktor Mácha, ve focení těžkého průmyslu je nejlepší na světě, tady je jeho web, tady jsou s ním nějaké rozhovory na České Televizi, fotky jsou naživo k vidění i u mě v kanclu na jeho kalendáři, a tak a co kdybychom ho pozvali k nám do firmy, aby nám udělal zajímavou přednášku případně i s veselými historkami? Dostal jsem pozitivní odpověď a měl zjistit podmínky. Inu napsal jsem Viktorovi, ten mi obratem napsal podmínky, já je předal dál, podmínky akceptovatelné, jde se zjišťovat, kdo by z cca 70 zaměstnanců měl zájem. Mé oddělení dostalo účast tak trochu befelem, tak dobrý, máme 6 lidí. Termín odpovědi kdo by měl zájem byl tuším 14 dní. 12. den se jdu zeptat, kolik lidí je přihlášených, a prý asi 10, což se firmě "nevyplatí". Obratem obcházím minimálně půlku firmy, připomínám blížící se termín, znovu chválím, lidi mi hlásí že jasně, to jsou ty pěkný fotky u tebe v kanclu, jojo, hned se přihlásím. Za 4 dny přišel e-mail, že se pro malou účast přednáška konat nebude. Ty čůráci co mi naslibovali že se určitě hned přihlásí se na to totiž úplně vysrali. Píšu omluvnou zprávu Viktorovi, ten mi odepisuje "Miluju Čechy" a že si ho mezitím pozvali do Belgie a Německa. Takže tohle byla poslední věc, kterou jsem se tady v práci pokusil zařídit nad rámec mých povinností a už na všechny mrdám s nějakou proaktivitou.