• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    NYA: Jé Silvi to fajn slyšet že mi někdo taky rozumí. :-D No dyť co to je za chování, srát ostatním chlapům na hlavu před holkama abych se jim zalíbil... Ještě si za to nechat dát medaili. (facepalm) Imho to je na facku.

    K tomu dalšímu - kéž by to tak bylo. Jako já jsem pro sebevědomý, vzdělaný, šťastný a se sebou spokojený a sebe-reflektující ženský. Všema deseti. Každej člověk jehož potenciál/talent se naplní maximálně je požehnání pro všechny. Jenom prostě nejsem rád když vidim něčí snahu dosahovat nějakých cílů kydáním hnoje na chlapy a maskulinitu, zatímco zároveň harvestuju jejich energii a produktivitu.

    Ještě jednou cenim tvojí ochotu poslouchat. V týhle oblasti je toho jak šafránu...
    NYA
    NYA --- ---
    LAKSHMANA: já s tebou v zásadě v tom, co píšeš tady LAKSHMANA souhlasím (já gendermany taky "žeru",))

    ale chtěla bych říct k tomu feminismu, nebo to nějak zkusit vysvětlit z mýho point of view. že pokud feminismus pojmenovává toxickou maskulinitu a nějak se vůči ní vymezuje, tak to není vyvazování se ze zodpovědnosti. je to spíš pochopení nějaký nezdravý dynamiky, ze který jde vystoupit (nebo jde změnit) tak, že žena bude silnější, seběvědomější, míň vulnerabilní.

    dík že to k tomuhle tématu zmiňuješ, že to rozhodně není jenom o mužích, ale celkově o dynamice mezi ženami a muži. to je fakt
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    YMLADRIS: Nikde neříkám, že "s tím není co dělat". Pouze trvám na tom, že jsou to kardinální síly který rozhodujícím způsobem určujou chování lidí a určovaly ho po miliony let. To imho netřeba podceňovat.

    To s tím vzděláním bylo vedlejší téma, původně to bylo o tom, že ženy sexuálně odměňují asertivní alfasamčí muže a tím je motivují v boji o postup v hyerarchických strukturách, s tím, že pak požívají výhody který jim z toho plynou. Tím participují na tom, čemu pak pokrytecky (specielně sjw a feministky) říkají toxická maskulinita, a vyvazují se tak ze zodpovědnosti.

    Úpadek mužů/boy crisis, tam je to pro mě jednoduchý: každej člověk / společenská skupina kterou jako společnost ztrácíme ve smyslu nevyužitýho lidskýho potenciálu je problém, ti schopní vzdělaní muži nám budou jednak velmi chybět, jednak povedou méně šťastný životy než by mohli.

    Ten konec mi přijde jasnej, to už s dovolením nebudu znova opisovat jinými slovy.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LAKSHMANA: ano, (dlouhodobý, se závazkem, s dětma...) vztah je komplexní věc, kde sexuální polarita je jedna součást. můžeš třeba přes den být žena, CEO, 50 podřízených, fierce a dominantní. přijdeš domů, osprchuješ se a můžeš být subka / nedostupná laň / whatever, co se těm dvěma líbí hrát za hru. klidně hru na lov. skončí to sexem a dál ta polarita může ustoupit, nebo probíhat jinak, nebo se může převrátit (nemusíš každej večer dělat subku zrovna ty jenom proto že ty máš pochvu), libovolně. Když se rozumí tomu, v čem je sexuální polarita (tj zaujmout různý pozice a tím vytvořit tenzi) fajn. Ta energie může sloužit lidem, nikoliv lidi té energii. Sex je sex, je důležitej, ale není to všechno.

    Slyším že píšeš že toto je utopie, definuje nás ta polarita, není s tím co dělat. Ok, moje zkušenost je jiná ale to nic nedokazuje.

    Původně jsme se bavili o tom co se stane, když bude hodně vzdělaných, úspěšných žen a málo odpovídajících můžů. Že si asi ženy tedy začnou předcházet ty kvalitní muže. Napsal jsi, že to pro muže může být hodně těžký, nemuset lovit. A kolem toho se točíme, imo si na to snadno zvyknou :) a problém nebude, viz anketa. Opět, ukáže čas.

    Ten konec nechápu, co tě vytáčí doběla, snažit se analyzovat kde a jak maskulinní energie funguje toxicky? Ok, tak to pardon

    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    YMLADRIS: Ok, já nevím jestli to je "nejdůležitější", nebo v jakém smyslu to má být "nejdůležitější". Domnívám se, že tahle dynamika je výslovně o vášni a sexu. Vztahy můžou být různý, jejich smysl může pro různé lidi spočívat v různých věcech, jasně. Některý vztahy nejsou o vášni, jsou o jiných věcech a je to ok. Nicméně, pokud jde o sex, tak věřím, že je k tomu vždycky potřeba jeden/jedna který se touží zmocňovat, a jeden/jedna která touží odolávat a podléhat. Takoví dva lidi pak spolu můžou dělat vášeň a sex (na všech úrovních). Pokud budou dva lidi a oba touží spíš se druhého "zmocňovat", tak tam té vášně moc nebude, nebudou prostě mít co spolu dělat v posteli ve smyslu sexuálního napětí/vášně - potřebují oba někoho komplementárního. Naopak to samý. Vášeň je o polaritách a napětí mezi nima.

    Co se snažim říct je, že tohle není jenom "fajn oblíbená hra". Vůbec! Jsou to síly který doslova hýbou světem. Hraje to mega důležitou roli. Klidně bych dal i přímo rovnítko mezi mužský šílený závody o stoupání v hierarchii a tuhle dynamiku sexuální atraktivity. A samozřejmě (což bylo jistě patrný už z mýho prvního postu) cílim na to ukázat, že v tomhle kolotoči destruktivního chování, kterýmu se teď populárně říká "toxická maskulinita", mají shodně prsty obě pohlaví. Ženský mají svoje želízko v ohni a jsou to ženský, kdo drží v rukou hlavní porci sexuální energie. Všechno dělají chlapi a ženský dohromady, co svět světem stál. A to co máme, je společný dílo - z principu - neni to ani jinak možný. A ten mentální taneček kolem "toxický maskulinity" neni imho nic jinýho než obyčejná racionalizace, berlička co má pomoct ještě na chvilku oddálit uvědomění zodpovědnosti nás všech a každýho/každé za to, co máme a jak žijeme. Je to lhaní si do kapsy a proto tím termínem pohrdám a elaboráty kolem něj mě vytáčí do běla. A gendermany žeru na posezení! Grrr! :-D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LAKSHMANA: beru to tak, ze "lov" je urcite platna a oblibena hra, ale nesouhlasim s tim, ze je to to nejdulezitejsi, tj jak pises zde:

    Tím mám na mysli to, že pro typického muže je žena, o níž nemusí bojovat, podezřelá/sexuální turn-off. Podobně si představuju že je pro typickou ženu podezřelý muž, který není ochoten o ní zabojovat. Je to nějaké velmi bazální/instinktivní testování vhodnosti sexuálního partnera. Já se osobně domnívám, že to není věc která se jen tak v nějaké dohledné budoucnosti změní, tyhle instinkty.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Ok beru, pokud teda předpokládáme, že v lidském sexuálním chování nehrají žádnou roli pozice "attract & resist" pro ženy, a "pursue & persist" pro muže, a nehraje roli demonstrace socio-ekonomické síly na straně mužů a jejich ochoty investovat prostředky do získání sexuálního přístupu k ženám, a není pro chlapy sexuálně přitažlivý když jim žena odolává a pro ženy přitažlivý, když je chlap dobývá, dobře. Jak potom ale vysvětlíme, na jakém principu funguje tenhle globální byznys? Co tam teda ty lidi jako dělají a jak je možný, že se v tom točí takový prachy? A proč je tam mnohonásobně víc dívčích profilů, které sleduje drtivě převládající mužské platící publikum, než naopak? Jak to že tam funguje ta hra na sexuální provokování a předhánění se, kdo hodí vyšší částku? Anyone?

    Free Chat with Girls - Live Cam Girls, Free Webcam Girls at Chaturbate
    https://chaturbate.com/female-cams/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YMLADRIS: před měsícem mě zájem příjemně překvapil, nijak jsem se nerozpakoval a šel naproti. už několikrát se i stalo, že ženy projevily spíš zájem po nějakém lehkém ohrazení se než po upoceným "balení", to platilo v době před lety i letos v únoru
    ale já žiju v přesvědčení, že ženský to chcou taky, mají samy zájem se družit. komu se musím vnucovat a kdo dělá drahoty ať si jde
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

    upřímná anketa pro muže: pokud žena má o mě zájem, iniciuje kontakt, nemusím o ni bojovat, není potřeba ji dobývat. tak mi to spíše nefunguje, "něco je špatně", nebo se s tím musím nějak složitě vyrovnávat, že tam není ten lov a boj

    56 hlasy od 56 respondentů

      NYA
      NYA --- ---
      PALEONTOLOG: tvoje babička s celkovýma statistikama ale zjevně nezamávala :)
      YMLADRIS
      YMLADRIS --- ---
      NYA: na tohle ma super kratky krasny video muj oblibenej kurzgesagt

      pripada mi, ze to slo neskutecne rychle, jako ze z evolucniho hlediska. tak skrz to koukam s opatrnosti na veskery ty jasny zavery na tema jaky lidsky chovani je dany a proste "se nemuze zmenit" atd. imo nic moc jeste nevime

      Overpopulation – The Human Explosion Explained
      https://www.youtube.com/watch?v=QsBT5EQt348






      PALEONTOLOG
      PALEONTOLOG --- ---
      NYA: moje babička měla 7 dětí a byla obecní učitelkou, tam spíš hrálo roli, že byla katolička a očividně ráda mrdala
      XARGH
      XARGH --- ---
      hodne deti = pojistka do chudoby bez duchovovyho zabezpeceni. jedno vymekne a postara se :)
      YMLADRIS
      YMLADRIS --- ---
      LAKSHMANA: snažila jsem se tím říct že dlouho se mohlo myslet, že to pudové chování je mít co nejvíc dětí ale najednou vidíme že to zjevně není mít co nejvíc dětí.
      tak stejně tak si můžeš myslet že to pudove chování je bojovat o samici ale kdo ví jak to je teda doopravdy

      obojí jsou zřejmě strategie k něčemu ještě hlubšímu a když ty strategie nejsou adekvátní tak jsou opuštěný
      NYA
      NYA --- ---
      NYA: "Klíč ke snížení nezvladatelného populačního růstu v Africe spočívá v jediném: udržet dívky ve škole.

      Když se jednoho z nejštědřejších mecenášů světové ochrany přírody Grega Carra zeptali, co považuje pro udržení alespoň části přírodního bohatství planety za nejdůležitější, řekl: „Investovat do vzdělání dívek.“ Věděl přesně, o čem mluví – o tom, že ohromný populační růst v Africe dříve nebo později postaví tamní politiky před volbu, jak uspokojit hlad po půdě, vodě, dřevu a dalších zdrojích – na úkor dosud chráněných území. Pokud se něco nestane. Tím něčím je právě zvýšení a prodloužení školní docházky dívek. Četné studie z vyspělých i rozvojových zemí prokazují, že vzdělání žen má jasnou vazbu nejen na jejich příjem, ale i počet dětí, jejich vzdělání, budoucí příjmy a tak dále. "

      Esej: Planeta afrických žen - Euro.cz
      https://www.euro.cz/blogy/planeta-africkych-zen-1444744
      NYA
      NYA --- ---
      LAKSHMANA: je to úroveň vzdělání. v rozvojových zemích je patrný, že pokud dostanou ženy přístup ke vzdělání, mají rázem místo osmi dětí dvě

      Women's educational attainment vs. number of children per woman - Our World in Data
      https://ourworldindata.org/...ns-educational-attainment-vs-fertility?tab=chart&country=®ion=World
      PALEONTOLOG
      PALEONTOLOG --- ---
      Data o studentech, poprvé zapsaných a absolventech vysokých škol, MŠMT ČR
      https://www.msmt.cz/...tatistika-skolstvi/data-o-studentech-poprve-zapsanych-a-absolventech-vysokych
      PALEONTOLOG
      PALEONTOLOG --- ---
      EKIM: to je dobře, že nechodíš, ta se toho drž a vytrvej :)

      LAKSHMANA: jo tak zajímalo by mě, jak by vyzněl článek o zdravotníků s vyšším odborném vzdělání u nás, jaký procento je tam žen ? :)

      LAKSHMANA: jak vidíš nestačil, šel jsem hlouběji., jak po odkazech, tak i po "našich" číslech.
      nicméně ten trend je podle čísel i u nás.
      když se podíváme na statistiky, tak zjistíme, že úspěšnost u přijímacích zkoušek je u mužů stále ještě vyšší
      viz můj odkaz, úspěšnost ve zkouškách na vš šla za 20 let z 45% na 82%, což je teda extrémní rozdíl. v úspěšnosti zkoušek stále dominují muži.

      když se podívám na stastistiku MŠMT, můžu konstatovat že:
      -evidentně klesly nároky na uchazeče a to dramaticky,
      -ženy mají proti celku výrazně vyšší zastoupení v distančním studiu,
      -ryze technickým oborům stále dominují muži

      z toho můžu interpretovat, že stoupl počet netechnických oborů za 20 let
      ženy studují na mateřské
      ženy mají velký zájem takřka o všechny fakulty, například o teologii, filozofii, umění a design, restaurátorství, tropické zemědělství, zatímco minimální o zemědělství, matematicko-fyzikální fakulty, stavební, strojní, rybářství a dřevařství je též nezajímá :) ani jaderná, dopravní, elektrotechnická, a tak dále.

      jinak ta záplava žen je dost markantní, škoda, že za dob mýho studia byly studentky v menšině :-( studium by bylo rozhodně příjemnější

      já bych byl s generalizací podle independent a ny times dost opatrnej. ale statistika mluví poměrně jasně.¨mě z té rešerše prakticky šokoval ten poměr úspěšných uchazečů
      LAKSHMANA
      LAKSHMANA --- ---
      PALEONTOLOG: ve smyslu většinové, normální
      LAKSHMANA
      LAKSHMANA --- ---
      PALEONTOLOG: Jako výchozí bod pro toho, kdo se skutečně zajímá, by měl Independent a NYT stačit.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam