• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RUDOLF: nevim, proc bych ji mel oponovat, kdyz ta koupelna bude jeji a zalezi mi na tom, at si ji udela podle sebe, vcetne chyb. :D
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    LAKSHMANA: co máš na mysli teritoriem?
    AMANT
    AMANT --- ---
    INK_FLO: jj, spousta lidi bere nejakej emocni projev u chlapu prave jako selhani a rozebirat svoje pocity se neslusi. pusobit chladne a nedostupne, jako na ne pusobil tatinek, kdyz jim bylo 8 a touzili po jeho uznani. pro nekoho je to asi motor v tom vztahu a tenhle vzorec pan chladny suveren, po jehoz pozornosti a uznani prahnu, nejsou schopny opustit. vrelej zdvorilej clovek jim asi pripada slabej a nic o co by melo smysl usilovat.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Ono to může souviset i s nějakým očekáváním-požadavkem, aby byl muž ta opora, pevný bod. Když pak muž projeví nějakou nejistotu-pochyby, tak té ženě může ujíždět půda pod nohama, protože přichází o nějaké své představy o jeho roli (nakolik relevantní je další věc). Plus je otázka, jestli je větší slabost nejistotu či problém přiznat, či popírat.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VYHULENY_UFO: že si žena rozhodne vzhled domácnosti není podpantofláctví. Podpantofláctví, že se bojíš oponovat své ženě;-)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    INK_FLO: Je vhodný reflektovat na jakým teritoriu se nacházim.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Bod sváru může být nějaký projevení křehkosti/zranitelnosti - kluci nepláčou, jsou silní, pevní, mají jasný směr a velkou životní misi, pochyby a selhání se nepřipouští, je třeba to zatlačit dolů a nepřiznat. Spousta mužů tak funguje, spousta žen tento stereotyp akceptuje či vyžaduje. Když se pak taková stereotypní žena potká s mužem, kterej se z tohoto primitivního módu trochu vymanil a je schopnej mluvit o svých pocitech, obavách, přáních, tak v jejích očích může působit jako slaboch/drama queen/zženštilej ufňukanec. Což svým způsobem je samozřejmě do určité míry platný, protože každej sám v sobě musí najít ten "sweet spot", něco mezi zatvrzelým bůvolem a vyměklým sdílejícím naciťujícím růžovým rosolem. A i přesto, že budu mít svůj sweet spot jasnej, tak může být spousta žen, který ho budou chtít posunout jedním či druhým směrem.
    AMANT
    AMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: no a ze chlap co doma drzi hubu a krok si to pak kompenzuje chlapackejma vtipama je taky dost tradicni..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RUDOLF: tak je snad bezne v tom nejtradicnejsim zpusobu zivota, ze samicka se stara o zutulnovani hnizdecka a samecek o vse kolem hnizdecka.. ne?
    my si ted s holkou zarizujeme druhou koupelnu se zachodem a nechal jsem holce volnou ruku, at si koupelnu udela podle sebe. akorat jsem ji zakazal vanu, protoze tu uz mam ja a je zbytecny mit dve vany. tak bude sprchac.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    INK_FLO: jo, já to sleduji v práci. I když jsme remote, tak ta suverénost je představa o kvalitvním mužství. Tj, působit v kolektivu suveréně, někoho setřít a tak - si pár jedinců potřebuje něco dokázat.

    Taky je vtipný sledovat třeba bejvalýho kolegu, skvělej člověk, katolík, chytrej ale domácnost má pod kontrolou jeho žena. Hrozně rád vypráví chlapácké vtipy o ženách;-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    DUHAR: :))) to by slo, takovy dalsi vyvojovy stadium. toxik jako larva a macho jako finalni stadium "dospelce", ze ktereho uz neni navratu:))
    DUHAR
    DUHAR --- ---
    Jak si Vas tu pri praci ctu, tak mi v hlave vyskocil termin "machicita" ale mozna to ani nestalo za sdileni:)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    to je velice informativní a přínosné, díky...je součástí maskulinity potřeba udržení masky suverénnosti?
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    INK_FLO: Určitě, ženský mě nařkly z ledasčeho během let. Něco bylo jistě oprávněný, jindy to zas prostě použily jako zbraň.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    LAKSHMANA: ok chápu a mažu to, to asi nejsou věci na rozebírání ve veřejným auditu, takže to nechme u toho, že všechno je perfektní....snad jen - z osobního života nemáš žádnou zkušenost, že tě žena nařkla z toho, že jsi toxickej a proč?
    AMANT
    AMANT --- ---
    LAKSHMANA: prvni krok k reseni problemu je umet si ho priznat :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NYA: i devcata muzou mit rady fotbal, pivo a tlacenku

    „Tím končí moje balada.“ Zemřela Hana Hegerová — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/kultura/3287679-zemrela-sansonierka-hana-hegerova
    ...
    Pro posluchače, kteří si Hanu Hegerovou ztotožňují s náladou písní, které interpretuje, může být překvapením, že byla velkou fanynkou fotbalu a hokeje. A ráda měla také hospodskou atmosféru, u piva sedávala třeba se spisovatelem Bohumilem Hrabalem. „Jeden z mých intimních přátel mi říkal, že jsem ho zaujala, když jsem si dávala třetí porci tlačenky s pepřem a cibulí,“ přiznala v pořadu Na plovárně.
    ...
    AMANT
    AMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: a z neexotickych ne? imho je to uplne normalni, ze si lidi na dlouhodobym pobytu nekde mimo domov najdou nekoho aspon do postele. nevidim duvod do toho tahat barvu kuze.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    EKG: tak migrace lidstva je odjakziva bezna vec. to jenom komousi postavili zeleznou oponu, aby jim z tech socialistickych sracek lidi neutikali za lepsim
    STENNY
    STENNY --- ---
    YMLADRIS: Ani to nemusí být uber gay. V létě třeba chodím na vandry v kiltu (khaki kilt, tmavé tričko), protože je mi to prostě pohodlné. Navzdory tom, že kilt je mužské odění, se už našlo pár týpků, pro které to byla "sukně" a stálo jim za to do mě rýpat. Verbálně, teda. Kdybych šel opravdu v sukni, předpokládal bych ještě větší ohlas :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam