• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    nemám spajzku kde by mi to viselo, ale mohl bych udělat dřevěnou skříňku v kuchyni, myslíte že by to mohlo fungovat? vlhkost v místnosti máme max 40%, krbovky nám to všechno vytahují pryč. Možná to podpořit nějakým větrákem z PC?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Ahoj masožravci...můj první pokus o Jerky,sušení v troubě, panenka ,přes noc naložená,sušení 1,5h 70stupňů pak cca 6hodin 50 stupňů, docela se i povedlo a chutnají, teď další krok, sušení panenky vcelku a vychytat si nějakou pořádnou směs koření
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SIOLA: No jenom aby :o)
    SIOLA: Mám cca kilový kus, ještě ho čeká den a půl a v soli a během toho si rozmyslím, do jakého koření ho dám. CHtěla bych pro začátek něco ne moc výrazného... A zavěsit ho plánuju ke kotli, kde je odvětrávání přímo ven z baráku, takže pohyb vzduchu tam je, ale teplota nekolísá až tolik, jako třeba na půdě...
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Co takhle pancettka podle pana Chataře?!
    PANCETTA - domácí slanina - sušený vepřový bok | Domácí sušené maso | Chatař v kuchyni
    https://www.youtube.com/watch?v=7NJFWYqBdEM
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    ANNIKA: Kolik dáváš sušit?
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    ANNIKA: To prase zprasit nejde :)
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Ahoj všem sušenkám :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Právě včas, už se mi povaluje pečeně v cukru a dneska půjde do soli. Snad to hned napoprvé nezprasím :o)
    (začala bych něčím menším, jenže pečeně se nám doma objevila poněkud nad plán, tak když už tu teda byla...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam