• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAMJAHSpánková Apnoe - svaz nočních stíhačů
    KEIRAN
    KEIRAN --- ---
    ROBOTON: Já se na ten zvlhčovač po půl roce vybodnul. Nepřišlo mi, že by to bylo nějak jiné.
    Zpočátku jsem převařoval, po čase tam lil obyč vodu :-)
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    R0C3S3K: Nekde na fb sem zahlidl, ze prodavaj latkovy roury na celou masku, snad dokonce i nastavec na celooblicejovou z pametovy peny...
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    KEIRAN: Dik za uklidneni, takze ty 3 filtry co mi pribalili jsou na rok ok :)

Davate jen destilku nebo staci prevarit vodu a neresit to?
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    mam na vas otazku, ted v tech vedrech se obcas pod maskou potim, jen v mistech, kde doleha na kuzi, takze jak kun v chomoutu, teplotu vzduchu nam na 21, ale uplne to nema vliv, v byte neni zadny vedro, v noci to nevyleze pres 24-25 stupnu, neni to uplne vonco, jinak mi maska sedi fajn a dejchani a spani je jinak fajn, nemate nejakej tip?
    KEIRAN
    KEIRAN --- ---
    ROBOTON: Masku jsem teď vyměnil po dvou letech, dřív to podle mne nemělo smysl.
    Filtr, ehm, měním tak jednou za rok :-D
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    Jak casto by se mel menit ten filtr zvenci co nasava vzduch? A jak casto maska (mam nosni) diky
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    RAMJAH: ja si z resmedu objednaval mailem a v pohode
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Našel jsem teda aspoň vydejní lékárny 🤞
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Dotaz do pléna , vy z Vás kdo spite s celoobličejovou maskou , nezkoušel jste pouze nosní ? Údajně si na to tělo zvykne a člověk pak spí se zavřenou pusou , druhy dotaz Vám všem přístroje hradí pojišťovna , přemýšlím zě bych si tu nosní masku koupil sám , ale v rámci ČR jsem na netu našel e-shop , RESMED tam přímý prodej taky nemá
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    HONZA117: oki, hele, tuhle potíž nemám, třeba se někdo ozve. Respektive mám suchý oči, maska nemaska řeším to hylo comodem.
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    SHEALA: Nefouká. Oči pálí až za chvíli, ale stačí se vysmrkat a je to lepší.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    HONZA117: oči ne, ale mám takovýho sušáka v puse, že to raději neriskuju, a nastavila jsem si zvlhčení o stupeň víc, abych mohla fungovat.

Pálení oči, máš dost těšnou masku, nefouká ti to ven?
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    Nechci se vnucovat, ale dejchák mám už mnoho let. Chtěl jsem to s zvlhčovačem, ale už dlouho ho neopužívám. Destilovaná voda je ideální, převařená na nic. Z fyzikálního hlediska se odpařuje voda ( to je princip zvlhčovače ), takže po destilované by tam nemělo nic zbýt, po obyčejné, i převařené tam vždy zbydou další látky, třeba vápník, sodík a podobně a je potřeba to vymývat. Spíš se mi stává, že bez zvhčování mne ráno pálí oči, tedy až po probuzení. Máte to taky někdo ?
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    SHEALA:
    SOJKA: ... pokud došla voda , je to jako výměna :)
    Akorát jsem byl dnes v NNH jen všude jinde a chtěl jsem sem dát slova lékaře.. což se mi úplně nepodařilo neboť nebyl ten správný čas, bych ho tak blokoval, který měl již tak dost práce... voda z vodovodu by měla být prakticky vždy převařená, lepší je ta destilka či vincentka... třeba to i desinfikovat...
    Údržba by měla být popsána v každém návodu. Ne vždy je to stejné, napr. použité materiály..
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    VOYAGER: jak už jsem psal, vodu neměním protože mi každý den dojde. takže dávám každý den čistou
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VOYAGER: měním a jenom vyplachuju vodou z vodovodu, používám destilku. Mělo by se čistit něčím jiným?
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    SHEALA:
    SOJKA:
    voda, by se mela menit ..mezitim ocista nejen kvuli vodnimu kameni..
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    WRNQ: kila navic nemam, podle navstev v cekarne je to imo 50/50
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    tak uz mam taky dve masky na test, stredne tezka apnoe, uz po prvni noci jsem citil velkej rozdil v odpocatosti

jinak chodim v praze do Inspamedu, jsou super rychli, od prvniho objednani ubehly dva tydny, hlavne me potesilo, ze pervni diagnostiku a testovaci spani probiha u pacienta doma a clovek nemusi spat v cizim prostredi, takze kdo shanite spankovej lab, doporucuju
    KEIRAN
    KEIRAN --- ---
    RAMJAH: Žena si jen semtam stěžuje na to, že na ni fouká studený vzduch. Ale je to výjimečné. A jak tvrdí, rozhodně lepší, než když chrápu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam