• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CESTOVATEL87Cestovatelská seznamka
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DOOMBRINGER:
    A jako robota v terénu, v baráku nebo "doma"?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KOC256: Já vím, ale dostal jsem job, při který musím dělat na území Španělska. :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DOOMBRINGER:
    Fandím, ale léto je pěkné i u nás. Zima by tam byla lepší ;-) A preferuji Andalusii...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Já teda můžu hodit svůj "inzerát".

    Chystám se od května na minimálně 3 měsíce do Španělska (možná Kanáry, možná Madrid, možná Barcelona, možná úpně někde jinde. Zatím nevím kam.)

    Tak pokud by si někdo chtěl pronajmout na 3 měsíce někde byt a podělit se o náklady, tak do pošty. :)
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    JINX: co ja vim, tak to uz spustili minimalne v USA - Excelsior Pass od IBM. Ale co jsem cetl, moc to tedy nefunguje. Mj. proto, ze QR kody nejsou chraneny otiskem prstu.
    JINX
    JINX --- ---
    Ad ty testy: sledujete nekdo stav ohledne passport aplikaci do mobilu? Funguje to uz nekde? zabyva se tim nejake jine auditko?
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    Jinak jeste bych chtel napsat k tem testum, chapu, ze ne kazdemu to vyhovuje, ale ja osobne bych na ne sel treba i kdyby to povinne nebylo. Myslim, ze pokud chce v soucasne dobe nekdo cestovat, tak by mel byt alespon trochu zodpovedny i sam o sobe. Proto jsem si nechal delat PCR i na pritomnost obou mutaci, pro vetsi jistotu. Proste pokud jednou jedu za lidmi, na kterych mi zalezi a mam v umyslu tu s nimi byt delsi dobu, tak nebudu riskovat a snazit se tyhle veci nejak obchazet.

    Ze v klidu obejdu uplne nesmyslny zakaz prespani v hotelu noc pred odletem, to uz je jina vec.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    Co se tyce CR, tak me nekontroloval nikdo ani jednou a to jsem jel z Olomoucka do Prahy na letiste, pak se vracel (kvuli problemu s testem, na ktery jsem puvodne chtel jit primo na letisti) a dalsi den jel z Olomoucka do Brna na test a pozdeji znovu do Prahy.

    Jedine co me trochu vyvedlo z miry bylo to, ze mi nedovolili spat v hotelu primo na letisti a to ani s cerstvym negativnim testem + letenkou na dalsi den brzy rano. Pozadovali po me potvrzeni z Peru, ze jde o sluzebni cestu... jeste navic v anglictine. :)) Naivne jsem si myslel, ze to opatreni se vztahuje jen na cesty v ramci CR, nikolik za ucelem vycestovani do zahranici... ale zjevne ne. Tak jsem si nasel jeden penzion kousek od letiste, kde s tim za danych okolnosti zadny problem nemeli.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOOMBRINGER: dík, to se hodí pokud to často aktualizujou.
    DOOMBRINGER: Špatnýho asi nic, ale já mám rád kontinuitu. Ono je to úplně něco jiného když se tam dostaneš postupně než když někam doletíš letadlem. Navíc letadlem nepoletím se psem a to je pro mě zásadní vada.
    No a nejbližší země, kde jsem nebyl je to Turecko s Íránem. Takovej bílej flek na mapě, kterej jsem obkroužil z mnoha stran (Řecko, Rusko, Gruzie, Arménie, Ázerbájdžán, Sýrie) a je relativně blízko. Většinou mi vždy chybělo vízum a někdy i čas, no :-(
    Navíc je tam co vidět.

    Já vím, můžu někam letět (bez psa) doufat v negativní PCR, ale to prostě není ono, navíc v mnoha těch zemích jsou další a další restrikce v cestování. A i když něco takového podniknem, tak tohle je max tak na měsíc...
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOOMBRINGER: kde tady?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    CUKI: A co je špatný na tom cestovat jen v jedný zemi?
    Hele, můžeš brečet a zůstávat doma, to je na tobě. Nebo se můžeš přizpůsobit.

    Tady je nějakým způsobem funkční seznam kam můžeš a za jakých podmínek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Další cesta kterou jsem ještě na té poslední plánoval do Turecka a Iránu (díky Marockému informační embargu po návratu ze Západní Sahary jsem netušili co je Covid až do té doby než jsme dostali v DE SMS MZV):

    Jen jedna cesta cca 10 hranic: CZ, SK, HU, HR, BIH, MNE, AL, MK, GR, TR a IR :-(
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOOMBRINGER: Ok a kam to jde a za jakých podmínek? Ono je něco jiného někam jet (z bodu A do bodu B většinou pracovně), jako předpokládám u
    SM3: a něco jiného je cestovat, tedy dlouhodobě (několik měsíců a víc) a pomalu se přesouvat, pak tohle musíš řešit znovu a znovu na každých hranicích. Co ž jen za mojí poslední cestu bylo třeba 12x ale často je to mnohem větší číslo. No a dost složité je to že nevíš kde se co stane a co se změní. Mě by to ani tak nevadilo, ale má žena má přesně stanovený den návratu zaměstnavatelem. Kdybychom se na poslední cestě jen o chvíli zpozdili, zůstali bychom trčet ve Španělsku jako mnoho mých kamarádů...

    Tedy na kterou stranu jsou otevřeny hranice a za jakých podmínek?

    A když beru i kratší cesty tedy někam letět. Budeš pravděpodobně omezen jen na tu jednu zemi a i tak pokud budeš pozitivní přijdeš o letenky budeš muset koupit nové, pravděpodobně za hodně nevýhodnou cenu.


    Další věc že nepočítám poplatky za xy testů které musíš absolvovat. :-D
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    Okej tak ja to zkusim. Novej Zeland, ziju tady, ale rad cestuju vsude mozne po svete. Momentalne pracuju jako spravce jogovyho retreatu. Fotky me muzes najit na Nyxu. Mam rad svobodu a prirodu, sebepoznavani skrz zivot, spiritualitu a psychedelika. Miluju muziku (DJ), jsem vsestrannej talent. Hodne vlastnosti je ve me protichudnejch - napr. Rak s ascendentem ve Strelci. Introvertnejsi, ale mam chvile, kdy miluju bejt stredem pozornosti. Technickej a spis v mysli prebyvajici typ, ale jsou chvile, kdy se prepnu do presne opacny polohy - empat a umeni. Nekdy mam radeji sex vostrejsiho razu, ale nekdy zase super neznej a jemnej. Diky tomuhle rozpolovani muze bejt se mnou asi nekdy tezky souziti, ale nuda nikdy. Jsem “work in progress”, dokonale nedokonalej. Jestli jsi krasna, tajemna, hrava, vasniva, jemna ale silna s ocima jako studny, ve kterych se budu moci utapet, rozhodne mi napis.
    SM3
    SM3 --- ---
    Já jezdím poměrně dost, před pár týdny Litva a Francie, minulý týden Athény a teď Norsko, covid testy chtěli zatím vždy jen Němci, uvidím co Švédsko/Norsko, čekám teď na loď. V Řecku za mnou přišli jednou na peage kam jedu a nic nechtěli. Pak mě jednou stavěli a než jsem dobrzdil, tak mavli at jedu asi kvůli CZ SPZ.
    V ČR to také není tak horké, kontrolovali mě jednou u Plzně, začal jsem jim dávat různé papíry mj. ten nesmysl z ministerstva ani na jeden pořádně nekoukli a ať jedu, v podstatě jsem ho nepustil ke slovu.
    Hranice většinou kontroly, ale řeknu tranzit a jedu dál. Pro jistotu je dobré mít nějakou objednávku, fakturu, cmr papír, že tam máte důvod jet, oni to nijak neprověřují a papír snese všechno. Pro registraci do D, je potřeba antigen negativní a online registrace, adresu si vymýšlím a zaškrtnu tranzit/osádky.
    V Athénách lidi venku jakoby nic, sice s rouškama a zavřené tedy hospody (okénka), ale obchody co jsem viděl normálně otevřené. Do starého města mi řekli, ať klidně jedu, ale ať nevbíhám fízlům do náruče, což samozřejmě jinak dělám :))
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    CHOZZE89: souhlasim. Ja se nedavno presunul do Peru a to, ze existuje nejaka pandemie, jsem poradne zjistil az na letisti v Lime. V Praze a Amsterdamu bych to ani nezaznamenal, nebyt toho, ze vsichni nosi rousky/respiratory. A jinak lita mnohem vic lidi nez jsem cekal.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ja teda nejsem cestovatel, ale od prasince sem bez problemu prejel 3x z francie do cech tam a zpatky a ted ve ctvrtek se chystam znovu... ano, musel sem mit PCR test pokazdy, ale cekani 20min ve fronte na votestovani se mi neprijde zas tak velka obet
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    CUKI: Nesmysl. Do nekterych zemi to jde celkem jednoduse.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Tady to mozna bude o spolecnych cetach do jineho okresu a nebo roadtrip po krajich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam