• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JVMLOKFATE RPG (OOC)

    Klub slouží k podpoře a organizaci Play By Post hraní FATE, domluvě HRÁČŮ a GM, diskuze o pravdilech, settingu, vyjasňování situací a veškerá další metakomunikace Out-Of-Character.
    K diskuzi bude přidružený klub (IC) sloužící k samotnému hraní a interakci GM a POSTAV. Přístup po předchozí domluvě pro hráče.

    Pravidla kompletně ke stažení zde:
    http://fatesrd.d20.cz/fate-core-system/1-zaklady.html#vitejte-ve-fate
    rozbalit záhlaví
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    jinak teda SIRIEN za tohle webove zpracovani http://fatesrd.d20.cz/ zaslouzi pochvalu, at to delal kdokoliv. Diky.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SIRIEN: ono stačí vzík 1k6 a říct že 1/2 je +, 3/4 je mínus 5/6 je 0. Nemám teď kostku takže možná to rozložení je jinak, ale v podstatě tak
    A díky :)
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    JVMLOK: yup; moje chaotické, ale značné časové vytížení v dalším ~měsíci mi bohužel neumožňuje se ani přislíbit na Play by Post (resp. minimálně ne zodpovědně), ale poflakovat se okolo pro případné neintruzivní komentáře nebo zodpovídání dotazů bych snad zvládnout měl :)


    LOJZEE: zajisté, není problém, v tomhle článku je TLDR shrnutí všeho důležitého:

    D20 v kostce - Pravidla - [Fate] Fate v Kostce
    http://www.d20.cz/clanky/pravidla/Fate-a-fae-v-kostce.html

    ...případně samozřejmě můžeš zkouknout JVMLOKem odkázané video, které je doslova nejlepší záznam RPG hry co sem kdy viděl (hra samotná je relativně freestyle, což Fate umožňuje, ale není to nutné - v běžné hře se podle něj dá fungovat i o dost tradičnějším/restriktivnějším způsobem, když je zájem). Btw. pro tohle video jsou rozpracované titulky, cca 2/3 jsou hotové, práce na poslední třetině trošičku uvázla, ale s dokončením se počítá.

    Jinak samozřejmě kompletní pravidla Fate (resp. pro rychlé seznámení třebe jen FAE) najdeš ve Fate SRD:

    Český překlad Fate SRD | Český překlad Fate SRD
    http://fatesrd.d20.cz

    ...kde v levém menu u položky Star Wars najdeš kapitolu "Fate světelnou rychlostí", která je trochu uhlazenější zpracování onoho článku v Kostce odkázaného výše s více přidanými příklady (přirozeně Star Warsovými, ale to asi nebude problém).

    Full-grafická PDF a hromada dalších odkazů jsou k nalezení tady:

    Ke stažení a odkazy | Český překlad Fate SRD
    http://fatesrd.d20.cz/fate-core-system/ke-stazeni-a-odkazy.html

    Různé sheety vč. vyplňovacích PDF a případně pravidlové taháky a přehledy atp. pak tady:

    D20 v kostce - Pravidla - Fate - materiály ke stažení (CZ+en)
    http://www.d20.cz/clanky/pravidla/fate-materialy-ke-stazeni.html


    AVATAR: existuje tahle házecí appka, ale pokud vyrobíš něco co bude mít i sheety, tak to je samozřejmě boží.


    JVMLOK: 4dF = 4d3-4. Případně se dá používat varianta 1d6-1d6, má maličko větší rozsah a ploší rozložení, ale valstně se až tak moc neliší (pro některé settingy jako např. Star Wars to je i hezká "mechafora" když to vezmeš jako kostku Světlé a kostku Temné strany)

    Pokud bys potřeboval pravidla pro zbraně (IMO přeceňovaná, ale velmi často poptávaná), tak jsem několik velmi různých variant zpracoval tady (je to tam i s designovými vysvětlivkami, ale ty lze přeskočit).

    Pokud bys chtěl měnit seznamy dovedností nebo přístupů, tak tady jsou nějaké předpřipravené minimálně pro inspiraci (přístupy na 2. straně článku)

    ...existují i další zpracované materiály a hacky, ale předpokládám že do začátku stojíš spíš o základní věci/pomůcky a na "kravinky" případně přijde až pozdějc.


    JVMLOK: To video replikovat ani nejde - když ho vidíš poněkolikátý tak si všimneš že to je silně sestřihaný (fakt dobře, nejde to moc poznat, ale je) - s kamarádama odhadujeme že to co vidíš je reálně tak třetina až čtvrtina hrubého herního času. Přidej k tomu to že to vede jeden z tom GMů okolo a spoluautor pravidel a ze 3 hráčů jsou 2 profi geeci a 1 je fakt cool magor a profi scénárista a všichni to hrajou pro kameru - to je prostě pro běžnou hru naprosto nesmyslná laťka na přeskočení.



    Aanyway, myslim že základní odkazy sem předal - sem tu /sub a snad budu stíhat být okolo, ale kdyby něco tak mě případně projistotu vyvolejte náhodným pingem nebo mi klidně pište do pošty a užijte si hru :) (s trochou štěstí bych za ten měsíc mohl udělat nějakou online ukázkovku, ale to se kdyžtak domluvíme pozdějc pokud bude pořád zájem, teď toho mám moc takže tak daleko dopředu plánovat nechci)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    LOJZEE: Mj v pár větách...
    FATE je symetrický systém bez výrazné převahy GM nad hráči a zaměřuje se na společnou tvorbu příběhu, dramatickejch momentů a zvratů podobných ději filmu. Postavy, NPC i herní prostředí je pod společnou kontrolou celé skupiny, ve hře funguje ekonomickej model FATE pointů umožňující hráčům i GM za mírnou úplatu upravit "realitu" podle svého.
    Tohle video mě docela nadchlo, ale replikovat jsem to nedokázal. Samozřejmě napoprvé jsem to ani nečekal

    TableTop: Wil Wheaton Plays FATE CORE w/ Felicia Day, John Rogers, & Ryan Macklin
    https://www.youtube.com/watch?v=NOFXtAHg7vU
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    AVATAR: hele kdyz jsem ted delal zahlavi videl jsem ze nyx umoznuje hazeni kostkou...asi v ankete nebo tak v necem. Treba by to slo vyuzit...FATE kostky maji ++00--, to na k6 urcime snadno
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    AVATAR: to nikdo z nas :) ja je teda cetl a asi trikrat jsme podle nich zkouseli hrat, takze se uvidi, ale kdyztak se obratime o radu na Siriena (snad si najde par minut na feedback ;) ) nebo vydrzime do pulky kvetna, kdy podle jeho slov bude mit trochu vic casui na poradnou session.

    ACHERON: Myslím že tahle diskuze je to první, co nás jako hráče a GM šeká, ať už se rozhodneme jít do toho sami nebo si počkáme na vedení.

    Asi bych počkal do zítřka kdo se ještě ozve a s jakýma nápadama nebo radama, a pak bychom v souladu s procesem z pravidel odkrokovali volbu settingu, tvorbu postav atd.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ja pripadne vyvijim pnp appku, kde jsou ty hody kostakama a tak :)
    Zatim je to teda ve stavu, ze mam hotovy character sheety. Jsou universalni, ale zatim pripravene primarne pro dnd. Ohnout to na cokoli ale neni problem. Jen neznam pravidla fate :D
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Ahoj ja bych take rad zkusil, je nejaka preference settingu? co tvorba postavy, ta by asi byla individualne na nejaky online call kdyz jsem novacek v systemu aby se to nejak sladilo casove efektivne s GM? casove jsem na tom ok s navrhovanou casovou narocnosti...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    LOJZEE: to jsi tu správně. Mohl by někdo? :D

    Dáme to pak na nástěnku
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    mohl by někdo vysvětlit stručně v pár větách pravidla, abych to celé nemusel číst? :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ROBIN_SNNS: doplěnno na nástěnku
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    JVMLOK: Mám a z hlediska časového rámce nemám tvrdé požadavky.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Vítejte, ať se vám tu líbí :)

    Do začátku se pojďme domluvit na obecných zásadách PbP a na tom, kdo se vůbec bude hry chtít účastnit.
    Nápad vznikl spontánně v diskuzi [RPG -Role playing games (GURPS, SR, DrD a jiné)] a původní záměr je vytvořit prostředí, ve kterém si můžeme osahat systém FATE/FAE a naučit se s ním pracovat, ať už pod vedením, nebo alespoň pod mentorskám dohledem zkušenějších (alespoň doufám SIRIEN)

    Play-By-Post se vyznačuje pozvolnějším tempem a nízkou nárožností na čas, většinou bývá pravidlo alespoň 1 post/ účastníka denně, aby se udržovala linie (pokud dojde k creative creepu, je na GM a přítomných hráčích, jak si s tím poradit tak, aby byly brány ohledy na nepřítomné hráše a nedošlo bez nich k nějakému zásadnímu zvrtu v příběhu atp.)

    Nevím ještě jak vyčešit hody kostkama a podobné detaily, ale to nějak dohromady dáme.
    Prozatím prosím napište, jestli máte zájem o aktivní zapojení, a případně jaký časový rámec by vám vyhovoval.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Fate? To abych si skočila na Trove pro pravidla :-)
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam