• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JVMLOKFATE RPG (OOC)
    KARADUM
    KARADUM --- ---

    FATE CORE tvorba postavy


    Projdeme kroky pro tvorbu vašich postav. Můžete psát sem nebo přímo mě. Cílem bylo původně seznámit se s FATE, tedy se držím základního FATE CORE CZ (viz nástěnka). Ač při ruce mám Fate Worlds: Worlds on Fire, kde hasiči jsou nám docela blízcí a je vidět, že tvorbu postavy lze také pojmout jinak, a také Mashed RPG, které je vyloženě M*A*S*H RPG ale na jiném systému. Zpětná vazba vítána, případně mohu upravit víc podle hasičů (mají jiné tři fáze pro získání základních aspektů než historii a ostatní postavy).

    Idea postavy


    Co bude základní koncept vaší postavy a co bude její problém.

    Koncept je věta, která charakterizuje vaši postavu. Nejsnažší je zapojit vaši lékařskou pozici, ale nemusíte. Tedy koncept může být něco jako "vytříbený chirurg". Nabízí se také charakteristiky, tedy popisy které spíš charakterizují přístup postavy ke světu, tedy "zubař pacifista". Mashed v sobě mělo i nápady na koncepty. Vybírám ty, které nekorespondují přímo s povoláními. Pokud budete vědět jak je správně česky uchopit co nejméně slovy, tak sem s nimi, ale můžeme použít i jejich názvy. Samozřejmě můžete vytvořit i vlastní:

    anděl = někdo kdo je v MASH vskutku pro to, aby zachraňoval životy, odvedenec = dostal se do armády v rámci odvodu, prošel tréninkem a je tam z donucení, kovboj = ten, co to má celé na háku

    Můžete u toho myslet na to, jak vlastně chcete aby vaše postava zapadla do příběhu a co by měla řešit. Problém jsou nějaké osobní boje a překážky s kterými bojujete, ať už "vztekloun", "sukničkář" nebo specifické jako "nemá rád krev". Myslete u tohoto, co vlastně chcete za vaši postavu řešit.

    Nedávná historie


    Popište v odstavci nějakou nedávnou událost/dobrodružství. Ideálně spojené třeba s příjezdem na základnu nebo vstupem do armády či tak něco. K tomu si ještě stvořte aspekt, alias něco co se s tím pojí a co se bude později v příbězích zas používat.

    Vztahy


    Popište jak jste s dvěmi ostatními postavami (viz jejich popisy již zde uvedené) se setkali a jaký máte vztah. FATE to popisuje jako že buď můžete komplikovat dobrodružství nebo řešit situaci jiné postavy nebo obojí. Opět to můžete popsat menším dějem a ke každému stvořit jeden aspekt.

    Dovednosti


    Zvolte si z následujících dovedností tzv. pyramidu: 1 skvělá (+4), 2 dobré (+3), 3 slušné (+2) a 4 průměrné (+1).

    Návrh na dovednosti, upravené oproti základnímu FATE, jinak viz základní FATE:
    Odpočinek = dovednost na zbavení se vlastního stresu, Diagnostikovat, Ošetřit, Vyjednávat, Manévrovat, Přesvědčit, Sehnat = v armádě se holt často věci někde seženou,

    Triky


    Vyberete si 3 triky (zjednodušuji), modifikátorů dovedností. Triky volte k dovednostem jako něco, co vám ve vybrané, úzké, oblasti dá bonus. Např. u chirurga to, že je specialista na amputaci horních končetin. Možno také trik popsat tak, že dělá něco speciálního či umožňuje použít dovednost místo jiné. Opět, co mi dáte, to budete dostávat (dle možností).

    Rest


    Budeme mít 3 body osudu a budeme používat i standardní stres. Ale k tomu bych se dostal ještě později nebo nejlépe doporučil si pravidla přečíst. Také asi si dovolím jednu změnu oproti základu s tím, že všichni dostanou aspekt hodnosti. Jen nejprve zkusím zjistit, jak jsou ca hodnosti v polní nemocnici :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BURKHAR: Akorát si ho nepředstavujte jako Svěráka, ale spíš takhle:

    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Souhlasíte s mým návrhem postavy? Maj. Jára Cimrman, velitel techniků a údržby?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: V jistém ohledu je tomu právě naopak, drahý kolego. A je mou povinností se postarat, aby se zase pěkně vrátili. A především každý do svého.
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    JVMLOK: "Klid, plukovníku. Tihle pacienti nikam neutečou."
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    AVATAR: Sestro, prestante mi tady vrtet prdeli a dovalte mi dalsi lahev eteru. Zofort!
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JVMLOK: a co flakam?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KARADUM: mi se neomlouvej, ty ses GM :)
    ja to jenom zorgaanizoval a sem tam to pokopu kdyz se bude nekdo AVATAR FLAKAT!!! :)
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JVMLOK: Pardon, trochu zpozden. Zitra nahodim tedy FATE CORE material ke hre.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Hele jestli chcetebehem nedelniho vecera nacerpat trochu settingu, doporucuju MASH, ale be ten serial, nybrz film, ze ktereho serial vychazel.
    Je potreba rict, ze serial je ve srovnani s tim dilmem takove nezne pohlazeni, film je vyrazne tvrdsi a charaktery vyrazne bezohlednejsi, a to i na strane nasich oblibenych hrdinu...

    M*A*S*H (1970) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/118-m-a-s-h/prehled/
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Květa Kulhánková

    Mlada, hodna holka, co by se rozdala. Pracuje jako zdravotni sestra a pomahat lidem bere jako sve zivotni poslani. Neni to zadna krasavice, ma par kilo pres vahu, ale jak se rika, ma zlate srdce.

    Jeji zivotni plan je jasny - klofnout doktora a zalozit s nim rodinu. Nikdo jiny u ni nema sanci. Uz dvakrat se ji to malem povedlo v jejim lokalnim malomestskem spitalu, ale nakonec se ukazalo, ze se dotycni jen nudili a chteli ji protahnout na lekaraku. Pak prisla mobilizace a ona v tom uvidela moznost jednak pomoci sve zemi a druhak potkat nove, mlade a pohledne doktory.

    Je tedy trochu jednoducha, ale ma ostrou vyridilku a lokty, takze vetsinou dosahne toho, co chce. Jeji nedostatek predstavivosti ji pomaha nebat se velkych zmen, ale o to vetsi prekvapeni jsou pro ni jejich nasledky.

    Prave ji nejaky desatnik vylozil uprostred tabora s tim, ze se ma hlasit u veliciho. Tenhle svet je pro ni zcela novy a ona se se slzami na krajicku jeste v civilu vydava v jemnem desti, za cvachtavych zvuku blata, ktere se ji okamzite dostalo do naprosto nevhodne obuvi, k nejvetsimu stanu, kde ocekava veleni. Kdyz vejde do stanu, zjisti, ze se opet spletla a je v kantyne. Ale je prilis hrda na to, aby se ptala kam ma jit. Radeji si najde svoji cestu, i kdyz to znamena trochu namahy navic...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    AVATAR: LIDAR taky v tomle kontextu dost pobavilo :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JVMLOK: nojo, tak az mi decka nebudou okupovat notas, neco sepisu. Asi vezmu tu sestricku, kdyz jsou to jinak sami chlapi :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---

    Který systém?:

    6 hlasy od 6 respondentů
    • 16.7% / 1 hlas
    • 83.3% / 5 hlasů
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ACHERON: Mj. bylo míněno jako "Mimo jiné" ale tvůj výklad to zabetonoval :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    AVATAR: čut...
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    AVATAR: Vrrrr :D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    AVATAR: kdybych to nejak zdrzoval, tak do me kopnete...
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ja furt rozmejslim. Bud si zahraju Lidara (dokaze rict, co se deje za zdi) nebo nejakou sestricku, jejiz snem by bylo klofnout doktora :D
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    JVMLOK: a diky za tip na Freemana, pomohlo mi to s tim pohnout :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam