• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JVMLOKFATE RPG (OOC)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ACHERON: Jsem též za.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KARADUM: prosim take o srovnani casovych linii, zda se mi ze jsem trochu napred pred jarou, tak kdyztak prosim nejakou reakci na ty nase posty, at vime od ceho se odpichnout dal :)
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    BURKHAR: V principu ano, jen mi chybi nejak to co pripravujes pozorovanim. Ale mohl by sis treba vsimnout pomoci Da Vinciho, co by na ni slo rychle sabotovat. Dal uz sedi.


    BURKHAR: Toz, ja stale mam nejradeji na ciste RP sve milovane Strepy Snu (s pravda, trochu volnejsi interpretaci puvodnich pravidel). Ale tem uz vsichni dali sbohem.


    BURKHAR: Zkusim hned rano.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    ACHERON: Presne tak. Aspekty postav se takto nesou s nimi a podle situace se daji vyuzit.

    Ty scenicke aspekty co vypisuji do zahlavi (a pripadne kdyz je pouzijete, tak je zaskrtnete nebo aspon explicitne zminte v prispevku) po scene zmizi. Ale mohly by byt take navazane na postavy (napr. vznikne aspekt oslepeni po hozeni prachu do oci).

    NPC mohou mit take na sobe potom aspekty.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Poprosím GM o případnou korekci k [BURKHAR @ FATE RPG (IC)]

    Jel jsem to dle instrukcí v pravidlech, tak doufám, že dobře.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ACHERON: Jo, je to skvělej systém, kde se nedá moc exploitit a víc se pak hraje RP, než zdlouhavé házení. Proto se to tu s vámi chci naučit, abych pak předal zkušenosti dál a mohli jsme to pak hrát s naší bandou na Discordu. Hráli jsme to zatím loni na jaře asi 2x - 3x a jak nikdo z nás nebyl moc znalý pravidel a pořád jsme něco hledali, tak to bylo zdlouhavý. A úplně jsme se zasekli na boji, GM z toho udělal boj komplikovanější, než jsou boje v SR. A pak bylo léto a až v zimě jsme rozjeli novou SR kampaň se 420BP über postavami. :D

    Pardon za OT, ale kdyby někoho zajímal Columbo z roku 2070 v Shadowrunu.

    Burkhar - Columbo (Private Detective) - Dokumenty Google
    https://docs.google.com/document/d/1lCYNoHgk08O45hacB6TaeZ28ycnWyyydEuyDGNBfTKo/edit?usp=drivesdk
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KARADUM: Takže když si připravím po pozorování motorky kamerou a očima pomocí aspektu Leonardo da Vinci, mohu pak motorku sabotovat, tak, abych ji následně (až se vrátí gumy, Dan by mohl přijít, využít svou vášeň pro motocykly a upozornit je na vzniklý problém Klamáním a ihned doporučil Járu jako člověka, který to jistě vyřeší) pohodlně opravil (a získal tak záminku na projížďku) pomocí dovednosti Řemesla a triku Upletu z hovna bič?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ACHERON: Nebo prave tam kde je potreba siutuaci uklidnit, protoze s gracii tak nejak situaci vyresis aniz by se lidi navzajem postrileli a ve finale z toho vyjdes nejlip ty...s gracii :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ACHERON: opravit samozrejme motorku nebo auto, devce ne, na androidy by mel bonus spis jára
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KARADUM: aha rozumím, takze ty motorky i např. využít polud budu chtít ohromit/sbalit nějaké děvče nebo nejakou opravit nebo nastartovat neznamy typ atp.

    řeším problémy s gracii pak tedy asi zrejme muzu aktivovat pri jakekoli cinnosti kde mam klid protoze neco delam "zdalky"..?

    to je uplne masakr ten fate system...
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: Souhlas. Plus bych rekl, ze ta motorka muze nejen projevit zajem, ale trebas i aktivni znalost pri nejake budouci oprave nebo treba i pro nejakou honicku na motorkach.


    JVMLOK: Nevylucuji, ze to chapeme spatne oba, ale chapu to stejne.

    Jen pozor na to, vyvolani aspektu stoji jeden bod osudu dokud si ho nejak nepripravite.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ACHERON: Je toi jako...pokud jednáš v souladu se svým aspektem, nebo ti aspekt může přenést bonus k hodu (pokud jde o dovednost asi zadarmo, pokud jde o další aspekty tak tam je možné že za to budeš platit). Můžeš nějaký aspekt vytvořit, jako Taker teď bude dělat nějaký úklid atp a později bude moci říct, že buzerplac je "Připravený na inspekci" což mi mimo jiné může umožnit využít trik...aspoň doufám.
    Pokud to chápu špatně, aspoň se to teď dozvím :)
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    ACHERON: Sorry, já ta pravidla čtu v původním znění a s českým překladem pracovat z vícero důvodů nechci, takže se předem omlouvám, pokud použiju nějaký nekodifikovaný amatérský překlad, ale imho můžeš vyvolat aspekt "řeším problémy s grácií" v případě, kdy budeš chtít nějak nedryáčnicky ukecat ty hlídače, nebo vymyslíš nějaký elegantní způsob, jak se dostat z následného problému a to nedopatření třeba vysvětlit. Nebo "motorka je nejlepší kámoš", pokud by budeš chtít projevit upřímný zájem o motorku neeo ukázat, že toho víš o motorkách hodně.

    Imho nejsou blbě vybrané, vybrané jsou asi líp než moje, připadají mi sofistikovanější a komplexnější.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    samozřejmě rozumím tomu, že pokud budu chtít reroll můžu vždycky využít tu supí hlavu :D
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    mám dotaz, co pro mě jakožto hráče znamená, když hraju podle svého aspektu (řeším problémy s grácií, motorka je nejlepší kámoš), jestli to je jen omezení při hraní postavy nebo i něco jiného, jako bonus. Koukal jsem se na vyvolávání aspektů a vůbec mě nenapadá, jak by se např. zrovna tyhle dva aspekty dali aktivovat - znamená to, že je mám špatně vybrané jakožto aspekty postavy? dovedu si vyvolání představit např. u toho problému v případě, že potřebuju na někoho psychicky působit a nepůjde to, tak se na to připravím s pomocí THC, ale problém se nevyvolává (odtud můj námět, zda bych neměl prohodit první aspekt s problémem).

    Jde mi o to, že jsme se dostali očividně do situace, které jsou připravené na to, aby nějak interagovaly s aspekty postav, u učebnicových příkladů v Core pravidlech to chápu, ale ve vztahu k mé postavě tedy tápu :)
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JVMLOK: Jen mi z toho nebylo prave jasne, jaky je zamysleny dusledek. Popis hodu bych tam klidne nechal, zejmena pro ucebni duvody.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Guma. :P
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Salw, ten byl taky dobrej. :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KARADUM: Mno jen to zkousim. Takze je dobre misto popisu hodu psat rovnou zamyslenej duusledek, je tak? (chci aby si sehnal par vojinu a vercajk a dostavil se k uprava,m terenu, coz je pri tom feng suej, co moje postava furt predvadi, musi nutne dost desit, asi bude mit problem sehnat dobrovolniky, a mozna bude mit pocit, ze kdyz to bude dost dlouho trvat, tak na to zapomenu. Snazim se docilit, aby to pochopil jako rozkaz, kterej bez odmlouvani a bez vahani splni, jinak si to vyzere. Ale nehrozim. jen velim)
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JVMLOK: Cos timto chtel docilit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam