• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JVMLOKFATE RPG (OOC)
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    BURKHAR: Ad elektronika: spíš než vzácné jako obohacený uran bych asi raději viděl cca jako výrobky z kovu na konci 2WW. Tj. spousta věcí a infrastruktury zničená, kapacita výroby není schopna saturovat poptávku. Nový výrobky jsou nekvalitní a je jich málo, staré a doposud funkční výrobky jsou hýčkané a udržované. Přijde mi trochu overkill dělat z toho "Wasteland/Fallout-like" tribal post-apo (mj. by pak těžko existovalo nějaké NATO, které by těžko mohlo bojovat s nějakým soudržným "Ruskem". Takže pro proběhlou full-scale nukleární válku úplně nepléduju. Downgrade životní úrovně v návaznosti na snížení počtu obyvatel nějakou překonanou katastrofou, nějaká lokální nukleární nehoda, zhroucení infrastruktury vyžadující vysoké vstupy, nedostatek ropy a konsekventně i energie vůbec, atp. by určitě smysl dával.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Nevím, jestli by nebylo lepší, aby tento aspekt definoval GM. Ať víme, co máme hledat na tom smetišti. Pokud ne, vylolal bych ten aspekt až budeme s Danem na místě.

    A taky bych rád věděl, co je za rok a za datum. Velmi důležitá věc. Pokud mne čeká revize olejových kamen, nebo něco podobného, kdybychom na krku měli zimu, dost by to změnilo priority. A taky by byla třeba dřevorubecká výprava. A vůbec, Gejmástře, kde to u všech čertů jsme? Tohle bych rád věděl, pokud si to jako postavy / hráči nevymyslíme sami, ale trochu se obávám, že bez nějakého pevného základu od GM se neodpíchnem a spíš to bude chaos.

    V duchu FATE si to jako hráč představuji asi takhle (a prosím tak hráče a GM, aby též pokusili vytvořit aspekty našeho světa a pak udělejme nějaký hezký konsenzus):

    14. květen 2031

    Apokalypsa vypukla blackoutem a kolapsem energetické infrastruktury způsobeného malými a přesnými teroristickými buňkami nějaké NWO organizace, NATO, Rusko, Čína a EU nestihli nijak zareagovat, průser jako kráva, někde padly i atomovky, ale svět to nakonec přežil.

    Po pandemii CoVidu už tak zdecimovaná civilizace, tak jak ji známe, zmizela. Všechno s změnilo na návrat k prvotně pospolité společnosti a drtivá většina obyvatel naší planety se vrátila ke konceptu "lovci a sběrači".

    Světová populace 1 miliarda lidí.

    Válčí mezi sebou NATO, Rusko a Čína a malé buňky NWO.

    Náš MASH je situován na Valašsku, v podhůří Beskyd, kde válčí v horách NATO s Ruskem. Jsme samozřejmě na straně NATO.

    Elektronika je vzácná. Už skrz pandemii zavírala jedna čínská fabrika za druhou a polovodiče mají cenu obohaceného uranu.

    Benzín a nafta nejsou o moc vzácnější. Na zdrojích se velmi lpí.

    Diplomacie je křehká.

    Na Marsu je posádka první Muskovy mise Mars Space-X a nikdo neví, jestli se někdy vrátí. Komunikace není možná vzhledem k tomu, že si válčící mocnosti navzájem zlikvidovaly většinu satelitů. Družice na našich orbitech jsou teď plně v rukou armád a je jich žalostně málo.

    V Africe je nekonečně mnoho lokálních konfliktů o zdroje.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    BURKHAR: mno to by mozna slo za bod FATE postulovat jako aspekt, kdyby se ti chtelo to nadefinovat
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Otázka, jak moc elektroniky zbylo v postapokalyptickém světě.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    BURKHAR: Jojo, jak jinak bysme se o inspekci dozvedeli :) Mobilni site a radiovy vysilani jen pro high priority, tohle je future, elektronickej boj je vic nez real.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ACHERON: Ta motorka klidně mohla přijet jako předvoj, takže už bych to dál nekomplikoval.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KARADUM: V tom pripade ti poradim jeste jednu vec...kdyz nekdo postuje dotaz na NPC, tak mu odpovez, jako kdybyste sedeli u stolu a on se te zeptal naprimo :)
    Viz muj dotaz na ucel navstevy. I kdyz muzeme to brat tak ze Mraz neni zadnej Blake a proste se s nama nebavi :)
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    Za mně asi posouvejte, já to právě v pyczy mám, takže se mi moc nechce do toho plácnout nějakou blbostí. Leda bych nutně potřeboval panáka, ale tak blbě na tom asi zase nejsem.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KARADUM: Když má Cimrman krásně uklizeno ve svém útulném stanu s dílnou a předem zjistil, že všechno, co je jeho zodpovědnost funguje jak má, nemusí se nějaké inspekce přece bát a má úplně v piči, ne?
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    ACHERON: Do IC je dobre psat, podle toho mohu pribeh menit pokud na ne primo nereagujes uz ty.

    Klamani za me takto pouzit lze.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KARADUM: Můžeme, nebo musíme? :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Mě teda padly čtyři nuly, takže vzhledem k tomu bordelu ve stanu narychlo uklizenym nic moc, tak rychle zvažuju vytvoření výhody pomocí Klamání "Použijte klamání k chvilkovému odvedení pozornosti nebo k vytvoření zástěrek či chybných dojmů", a to před příchodem do stanu nebo u vstupu. Dotazy:

    1) mám ty hody taky psat do IC
    2) můžu to klamání takhle na Mráte použít? (nebo bych to raději ani neměl zkoušet?)

    ad 2) vzhledem k tomu, že jsme si dali docela nedavno brko s Jarou by asi to klamani zkusil, protože je zrovna hrozně psychologicky presvedcivej :D
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    Muzete nekdo zkusit prezit inspekci od sefa. Opozice je jen o tom, ze nehazete proti nule, ale muze mit hodem (aktivni) nebo fixnim cislem (pasivni) dany vysledek s kterym se vas hod + bonusy za aspekty porovnaji.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JVMLOK: Jj, stezi stiham. Prvni PbP za me.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    BURKHAR: Za me take.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    BURKHAR: a co je za den... :)
    fakt rychlej tyden tohle

    ACHERON: naucime se, tohle je vyzva pro GM...jsme tvurci particka a chrlime tu tuny textu co zatim s hranim maji maloco spolecneho, i kdyz budovani atmosfery a charakteru v tom je moc pekne :)

    Ale ta synchronizace musi byt, potrebujeme BUBENIKA :) Zkusenost z PbP je takova, ze tohle je na GMingu skoro nejtezsi, otvirat tak konkretne vymezeny casovy okno aby se v nem dala sitace udrzet pohromade.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    JVMLOK:
    BURKHAR: to se omlouvám nejak to nezvladam sledovat jakym casovym bode jsme, viz podobne ten kiks s motorkou, kdy jsem myslel ze uz general prijel - proc by posilal svou motorku napred. taky jsem uvazoval o casovych boxech tajze za me vsema deseti pro a sorry za zmatek
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BURKHAR: A bylo to už v úterý. ;)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Vymlátili jsme Shotozumi Gumi buňku Jakuzy (dal jsem si dva straight-hit-kill z .50 Barett, přišel o robopsa Packu, ostatní taky slušně, plán jsme měli dobrej a rákosníci to nečekali), máme tak Home Ground v Puyallupu a jedem na lodi jedné z postav se na měsíc zašít jako turisti (a především špioni) do Tiru. Show must go on.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    BURKHAR: jak dopadl run vcera?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam