• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JVMLOKFATE RPG (OOC)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Ale ten aspekt už je vyvolanej. Je to situační aspekt pro celou cestu. Takže jak? Počkám si, co mi k tomu řekne GM. Pravidla jsem projel už asi 3x a pořád tomu moc nerozumím, kdy se co a jak hází.

    A vyjádřete se prosím k té změně u postavy (čili merge 2. a 5. aspektu, zapomněl jsem to tam před hraním doplnit).
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    pak se rozhodneš jestli chceš vyvolat aspekt
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    BURKHAR: 4 kostky + dovednost - opozice
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Ale čím hodím? Tady KARADUM píše, že se aspekt přičítá k hodu. To mě mate.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Hodíš a pak se rozhodneš, jestli chceš vyvolat aspekt. Pokud ano, zaplatíš fatepoint a rozhodneš se, jestli chceš +2 nebo reroll
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KARADUM: Ještě nechápu jednu věc. Vyvolání aspektu se děje už při hodu, nebo když chci teprve zvrátit špatný výsledek hodu? Nebo mi ten aspekt rovnou přidá +2 k hodu a pak ho mohu použít na reroll / +2 k výsledku? Trochu v tom tápu a z pravidel mi to není úplně jasné.

    Plus, pokud GM a hráči dovolí, bych si změnil u postavy jeden aspekt. Já to před hraním zapomněl udělat, zmiňoval jsem tu, že se mi 2. a 5. aspekt překrývají a jsou defacto jeden a ten samý.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KARADUM: Tak já to hodím znovu a správně.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    BURKHAR: Jj, Hlavne opatrne ti prida +2 nebo umozni prehodit. A nebal bych se negativnich vysledku, hlavne to znamena nejakou zajimavou situaci. Bohuzel jsem ted na konferenci, tak bych se spis bal toho. Ale chtel bych behem dneska vam tam rozepsat v IC ten navrat.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KARADUM: Takže když chci použít situační aspekt Hlavně opatrně, házím Hod + Pozornost + Hlavně Opatrně - Opozice, je tak?
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    BURKHAR: Pises pozornost +2, skryvani +1. Oboji jsou to dovednosti. Aspekt jsi pouzil potom a ten byl za +2. Slozeni hodu je de facto:

    Hod + Dovednost + Aspekt1 + Aspekt2 ...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    No hlavne at uz jsme dokopy, me se popravde vubec nechce resit nejakou paralelni onanii v tabore, i kdyz jsem cukani mel...proste to nebylo pritazlivy. Jak se scuknem zas to bude mit vetsi synergii a moznosti interakce tak se snad zase zapojim
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KARADUM: Ale já měl vyvolaný situační aspekt! A ten je za +1 nebo vlastně za +2 dokonce?
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    BURKHAR: Kolikrát ti mám opakovat, používá se jen jedna dovednost! Tedy pozornost +2, i s použitím aspektu za BO tedy jsi na celkovém -1 = mizerné.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: Z me zkusenosti u komunitniho tvoreni je treba mit bud nejaky spolecny obraz nebo hodne vstupu z GM coz mi v tom PbP nejak vubec nejde (uz jen proto, ze je to vedle ostatni cinnosti).
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    NAVARA: Jj, zatim jen opozice proti prostredi a ja nepouzivam aspekty proti vam. Ted hlavne protoze konec semestru je moc :D
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    Mně to zatím nejvíc ze všeho připomíná skupinový sex. Teoreticky skvělý, prakticky stačí málo a je z toho noční můra. Já jsem zvyklý, že pokud se zrovna moc nebavím, podrží mě na chvíli nějaký systém pravidel a pomůže mi vrátit se později do hry. Tady mohu max zápasit a pokoušet se tu hru posunout někam pryč z místa, kde se aktuálně baví ostatní jinam, kde bych se bavil možná já. Což ale realisticky vzato nedává jako nástroj/forma evoluce moc smysl. Možná s více aktivistickým GM (což není výtka směrem ke Karadumovi), ale to jde zase proti tomu charakteru komunitní tvorby příběhu.

    To jsem chtěl říct, zatím tomu celému moc nerozumím.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nechcete dát pár online sessions, na ukotvení se v termitech, ať se pak řeší jen převedení do "emailové" verze?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    hlavně teda na záhlaví IC je spousta aspektů které nemají s aktuálním děním nic společného....ale to je asi tím jak se rozdělila skupinka...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    NAVARA: a to jsme je ještě nezačali pořádně používat. Sleduju a učím se :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zatím mi to přijde se všemi těmi aspekty apod dost komplikované :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam