• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINABRUNO GRÖNING - Síla, která uzdravuje, je stále tu
    LALINA
    LALINA --- ---
    Zmiňovala jsem tu Cestu k lásce. Kdysi jsem tu knížečku dostala nebo co a slovo láska bylo pro mě skoro sprostý slovo.. změkčilý, sentimentální a tak.... Ale rychle jsem zjistila, že ta kniha je o něčem jiném... o lpění a jak se ho zbavit a okamžitě jsem ji začala všude propagovat (i rozdávat) protože jsem zjistila, že je to takový univerzální a srozumitelný návod, jak na to...
    Dnes jsem trochu zaguglila a je tady

    CESTA K LÁSCE ANTHONY DE MELLO ÚVOD - PDF Free Download
    https://adoc.pub/cesta-k-lasce-anthony-de-mello-uvod.html
    LALINA
    LALINA --- ---
    Ještě něco sem teď dám, snad to ještě víc ozřejmí to zdánlivé kacířství proti rozumu.
    Ten text mě napadl už někdy v březnu v souvislosti s bojování proti něčemu za něco, který provozují různí mi známí.
    Forma je inspirovaná četbou a studiem Tao Te Ting:)

    Kdo bojuje, žije ve světě válek
    Kdo pracuje, žije ve světě námahy
    Kdo se učí, žije ve světě zkoušek
    Kdo baží, žije ve světě nouze
    Kdo miluje žije ve světě lásky
    Ten vítězí, koná, poznává a získává
    Bez úsilí
    LALINA
    LALINA --- ---
    Pro mnoho lidí ty body budou učiněným kaciřstvím, že.
    Uznávám, že v určité etapě seberozvoje to tak je, ale kdo je právě v jiné etapě, ten rozpoznává a dává mu to smysl.
    A já věřím, že v dnešní době, v aktuální době proměny do této etapy došlo a dochází víc a víc lidí...
    LALINA
    LALINA --- ---
    Tak tady jsou ty body
    Bruno říká jenom: "odevzdejte všechno tíživé mě," ale moje malé já si myslí, že snad nějak pomůže trochu si zezačátku ozřejmit, co vlastně všechno může člověk odevzdat - ať už nafurt, nebo po dobu meditace, co všechno je na něm navěšeno, nalepeno a naskládáno a ztěžuje mu život i meditaci.
    Někdo to ale určitě takhle vyjmenované nepotřebuje, stačí mu jedna myšlenka a je to.
    I nám, kteří se na to napřed musíme pěkně podívat, bude stačit udělat to párkrát a co nejrychleji se od toho odpoutat, aby nás ta stálá rekapitulace k těm břemenům pořád nepřivazovala.
    Je totiž zásadně třeba přestat se zabývat tím, co nás odchyluje z harmonie. Nedávat tomu pozornost, čili energii.

    Tak teda:
    * odevzdávám vše, co mě trápí
    *vzdávám se řešení svých problémů
    *předávám svá tíživá břemena
    *opouštím svazující omezení
    *pouštím se špatných zvyků
    *vypouštím nádrž letitých splašků
    *opouštím všechny představy o sobě
    *odpouštím všechno všemu všem

    Nebo jen takto:

    Zbavují se všeho, co mě vychyluje z řádu a způsobuje nepříznivé životní okolnosti.
    Toto vše smím odevzdat tobě, mohu do tvých rukou odevzdat i sebe.
    Jsem čiré bytí a sjednocuji se s tebou.
    Z tebe přichází veškeré dobro mého života.
    Za to ti s láskou a úctou děkuji.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    👀
    LALINA
    LALINA --- ---
    V tom kruhu taky říkají: napřed musíte odhodit všechno co vás tíží co chcete hoďte to brunovi do popelnice a už se o to Nestáhnete.
    To mě inspirovalo k velmi starému tématu lpění. Které jsem kdysi rozebíral a na základě knihy Anthony de mello cesta k lásce teď je to o tom jak lpíme na věcech nejenom dobrých ale vlastně i špatných. A sepsala jsem si takový papír leták a dost jsem s tím vnitřně zabývala a v podstatě musím říct že v souladu s tou transformaci kterou procházím už rok tak se postupně zbavuje zátěže, kterou jsem v posledních desítkách let nechtěně Posbírala a nechtěně podržela někde v sobě. Až ho někde vyštrachám ten svůj leták, tak vám sem ty body dám.
    Jo a taky jsem si napsala na papír na zeď větu která mě ohromně zaujala z nějakého toho filmu o brunovi. Tam on říká jedné paní: proč pořád tolik mudrujeté? Nechte toho, nic vám to nepřinese.
    To mě ohromně oslovilo, protože moje malé rozumářské já furt o něčem mudruje, všechno to rozebírá a zatěžuje se vším možným bordelem tohoto druhu.
    Takže zatím takhle - malinký postup, velká inspirace.
    Ale hlídám se , abych zase nezabřezla do rozumování a mudrování a mluvení o brunovi a boží síle, jak je zlozvykem mého malého já.:))))
    Doufám, že tento zlozvyk spolu s dalšími ode mě postupně odpadne, jestli vydržím praktikovat:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    NYXYN: No já jsem se o něm dozvěděla Teprve nedávno asi před pěti týdny od jedné své příbuzné která tam už asi čtyřikrát byla v tom kruhu přátel. Den předem mi řekla že tam jede a že můžu jet s ní a já jsem se okamžitě v duchu obrátila do prostoru a myslela jsem myšlenku tak budu No zítra jedu za tebou kdo ty vlastně jsi a okamžitě sami dostalo odezvy je nic konkrétního jenom takový hodně přátelský úsměv Ale bylo to prostě v tom hicu teď já zavolala, on odpověděl.
    Tak mě tam vzala a už jsem tam byla dvakrát. Hlavně Ale napřed jsem si pročetla kdo a co to vlastně je , něco o jeho životě taky tu Duší K jsem si poslechla a právě dost se mi to líbilo , jak jsem už níže popsala.

    Taky se mi líbilo, jak lze v podstatě lusknutím prstu něco změnit Což já jsem tak trochu zažila kdysi před x lety v různých formách a vím že takové věci možné jsou.
    A tak jsem si říkala, že po těch letech různého pinožení se v tom pozemském labyrintu, v pouštích a junglích, bych si zase zasloužila nějaký ten okamžitý záblesk, nějaký ten instantní zázrak, který je jasný jako facka. Ne že bych to nějak zvlášť potřebovala ( i když něco by se našlo, ne že ne:), prostě jen tak .
    Tak jsem se zase obrátila na Bruna, ale ta odezva už nepřišla.
    Pak mě zase po měsíci začal bolet zub který mě zlobil Celou zimu. On to tedy není zub ale je to nějaký tam nerv schovaný v dásní a místama je to fakt peklo. Tak jsem ležela jako mršina, úpěla a měla na tváři studený hadr.
    A v ruce letáček o Brunovi.
    V těch okamžicích bolesti jsem si matné vzpomněla na to, že příbuzná tuhle někomu radila, aby si dal na bolavé místo Brunovu fotku. Memu raciu to pochopitelně okamžitě připadalo ujettý a jako pověrčivý nebo co a ohrnulo nos, jenže teď jsem po té fotce prostě sáhla.
    Nic dramatického se nestalo, zub bolel dál, pak se zklidnil jako vždycky po nějakém čase.
    A já jsem dal držela ten letáček v ruce ale jak jsem ležela, tak už jsem úplně zapomněla, že ho v té ruce mám pořád. A najednou tak ležím a cítím nějaký signál z té ruky , takový jako Řekla bych jemně mírně hřejivý konejšivý proud dobra.

    Prostě Bylo mi to příjemné. Ale nic obzvlášť
    silného nebo dramatického to nebylo. Každopádně od té doby jsem si dávala letáček třeba i na srdce na krk na hlavu a bylo to zkrátka hrozně příjemné. Nedovedu přesně popsat čím a jak , přesné pocity nebo emoce to nebyly , prostě Zkrátka a jednoduše hrozně příjemný pocit.
    Párkrát jsem zkoušela einstellung v předpisovém provedení , to znamená v sedě, ruce dlaněmi vzhůru na klíně, ale nic moc jsem necítila. Asi jsem podvědomě furt čekala nějaké to bleskové Cosi.
    Co mě na tom zajímá osobně, je v podstatě nějak se dostat celkově do vyladění do Harmonie uvnitř i v životě, abych Znovu našla to světlo, ve kterém jsem kdysi žila a které žilo ve mně a aby se okolnosti mého života odvíjely správně v radosti Tedy já abych byla na správném místě kde být mám a dělala To co dělat Mám. Abych měla v životě více radosti a pocitu uspokojení. Ne že bych prožívala něco hrozného , ale rozhodně ještě nejsem vyladěná dostatečně.
    No a v tom mi došlo že pokud něco takového chci dělat respektive připojit praxi Bruna groeninga k tomu co už dělám Nebo jsem dělala, tak musím opravdu praktikovat. Praktikovat ne jenom napůl na jenom trochu nejenom teoretizovat ale skutečně dodělat což jsem se zatím k tomu mockrát nedostala a jelikož jsem zatím žádné napojení skrz tuto techniku nepocítila tak jsem se do toho nepustila naplno. A to je prostě čistě můj problém čistě moje věc jak moc to chci dělat jak moc jsem schopná to dělat A je to jenom na mě ono to z těch filmů vypadá tak nějak na první pohled zhruba tak že lidi řeknou Bruno prosím tě pomoz mi napadá jsou uzdravení .ale když člověk poslouchá ti čte ty uzdravené lidi pozorněji tak zjistí že jemu to taky kolikrát trvalo dost dlouho než dosáhly uzdravení než se jim ten život vyladil. Takže tohle to mě teprve čeká.
    Jak říkám metoda je to jednoduchá technika je to jednoduchá, myšlenka je to jednoduchá ale člověk to prostě musí dělat , bez toho to nejde.
    Omlouvám se jestli jsou v tom textu někde chyby protože to diktuji do mobilu robotovi a ne všechno stíhám asi opravit.
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    LALINA: Ahoj. Jaká je tedy tvá zkušenost prakticky? Poděl se prosím
    LALINA
    LALINA --- ---
    Proč mě tenhle člověk zaujal a proč se mu dál věnuju?
    1. Protože se mi líbí jeho "metoda" a slova, která mezi lidi vnesl, aby ti, kdo uslyší a porozumí, se mohli začít uzdravovat i bez lékařů a léčitelů.
    2. Protože po desítkách let, kdy jsem se zabývala nemocemi, jejich skutečnými příčinami a cestami, jak ty příčiny odstranit mi konečně došlo, že je tu i cesta jiná. Mnohem jednodušší. Přesto asi pro člověka naší kultury a doby možná úplně nejtěžší (?)
    3. Protože jsem konečně naplno pochopila, že k uzdravení není třeba intelektuálního pochopení a i osobnostně jsem dospěla tak, že si mohu dovolit být jednoduchá a prostá jako dítě a že to není nic špatného ani to není rezignace na rozum, ani kapitulace, ani prohra, jak by to chtělo to malé rozumářské ego klasifikovat. Pochopila jsem, že prostě jde beztrestně - a dokonce k velkému prospěchu - vypustit ze hry o zdraví suchý rozum, který furt jenom rozebírá všechny mechanismy na kolečka, takže nefungují a nechat to na srdci, na duši, prostě na jemnějších a širších sférách a nástrojích, které má člověk k dispozici.
    4. Protože jsem pochopila, že neustále se zabývat nemocemi je nemocné - že je třeba zabývat se zdravím a tím, co ho tvoří - a to mě učí a neustále připomíná Bruno
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam