• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    Na jakých kolech si nyxáci vozí prdel aneb dávejte fotky svých xc, trail, enduro, dh, silniček, gravelů, dirtů etc..
    Ke kolu klidně připojte i příběh proč jste si koupili zrovna tohle, jak jste s ním spokojeni atd..

Techspec nazi jako na bike-foru zásadně odmítám, nicméně vlastní iniciativě - tj. bližší info o typu, rámu a popis osazení - se meze nekladou.. ;-)
    rozbalit záhlaví
    VOPICE
    VOPICE --- ---
    PSYSBEE: flasku s nitrakem vidim no :D
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MISO: notypy..! Kde ta raketa má trysky?? :-D
    MISO
    MISO --- ---
    VOPICE
    VOPICE --- ---
    PSYSBEE: Capra ;)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    VOPICE: jen me prosim trkni - to je Capra nebo Jeffsy?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Paní jednička Émonda, dvojka superšestka a zimák

VOPICE
    VOPICE --- ---
    DRUMIK: Dobrej predator ;D
    DRUMIK
    DRUMIK --- ---
    VOPICE: jj, přesně jak říkáš :)
    VOPICE
    VOPICE --- ---
    DRUMIK: Wow :)) to je nejakej kus plaste chycenej cukypaskama k ramu ? :) nebo co to sakra je ? Vypada to celkem zajimave ;]]
    DRUMIK
    DRUMIK --- ---
    NORCO AURUM 2014 - můj projekt :) dostal jsem rám s tlumiče a tohle je výsledek.
    Celé kolo na zee, fox tlumák, vidle boxxer RS, pískováno a lakováno v práci.

YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    Vlevo puvodne zimak, z ktereho se stal hlavni stroj. Puvodni Tiagra vymenena za GRX, ceka jeste na vymenu brzd za hydrauliky, jinak levny stroj, ale bavi me nehorazne.

Vpravo puvodne hlavni stroj, ktery ted chudak povetsinou chyta prach ve sklepe :(

HELVETE
    HELVETE --- ---
    Mý falešný Colnago :) tchán si to nechal kdysi stříknout na kdovíjaký rám jako dětský sen (tu značku) a pak na tom ujel asi 20km a teď ho mám na občasný projetí já.

MARASAN
    MARASAN --- ---
    C00BA: pekna povrchovka. Lefty se mi nelibi.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    C00BA: mužou sem i Esky, Liberty, Velamosy i Fava když na tom jezdí nyxák.. :) pekný to máš, žádná tuctovka!
    C00BA
    C00BA --- ---
    hoy, smi sem i "zrudy" nebo je to urcene jen pro vymazlene stroje? :-) Fotky jsou linkovane z BF a Strava tak to snad bude fungovat

Cannondale Bad Boy 3 2019 alias Poor man's Slate

Po vyhreznuti plotynky jsem si chtel postavit neco trosku pohodlnejsiho nez mam cyklokrosku Zlutaka RB (mozna pridam v nejakem dalsim prispevku) a nakonec z toho vzniklo tohle monstrum :-)

Zaklad kola je Cannondale Bad Boy ve velikosti L kupovany v srpnu 2020 jako novy (ale je to model 2019), vetsina „velkych“ komponentu pak ruzne po bazarech jako pouzite/sundane z noveho kola, omotavka, hadice, lanka a retez jsou nove.

Prvni komplikace pri prestavbe nastala pri pokusu o vymenu klik. Koupil jsem nove Sram Apex a novy stred GXP (misto puvodniho trojtacu SUNTOUR na ctyrhranu), bohuzel zadni stavba je asi sirsi nez maji bezne silnicni kola, kliky 175 mm se na prave strane nedaly ani otocit. Takze vratit kliky do 14 dnu a hledat jinou cestu. Na cyklobazaru jsem nasel skoro nejete Truvativ Stylo a osu DUB BSA 68/73mm na bazaru v Rakousku jsem k tomu nasel pavouka i s prevodnikem Sram Rival 1 42z a s prohozenim vymezovach podlozek (misto na strane vpravo u prevodniku ji mam na leve strane) to nejak funguje.

Brzdove/radici paky (SRAM Apex HydroR 1x11) jsem kupoval podle jedne rozmazane forky pouzite na inzerat taky z Rakouska, pocital jsem ze dorazi mechanicke (cena tomu odpovidala) a mel k tomu objednane i semihydraulicke (ovladane lankem ale s hydraulickym pistem) brzdy TRP Hy/RD. Po rozbaleni jsem zjistil, ze jsou to paky komplet hydraulicke (prodejce o tom vedel, ale chtel je prodat tak nedaval nejakou silenou cenu) takze jsem musel dokoupit jeste hydraulicke trmeny (SRAM Apex z eBaye z Nemecka) a nove hadice :-)

Vzadu je kazeta SRAM 11-42z (kupovana na cyklobazaru pry skoro nova) a saltr je SRAM Apex 1 opet z Cyklobazaru sundany z noveho kola.

Rovna riditka jsem nakonec vymenil za opet bazarova hlinikova z Cannondale Topstone, jeste jsem chvilku laboroval s posedem a kvuli zadum jsem jeste trochu zkratil vymenou puvodniho 60 mm predstavce za kratkej DMR Defy 31.6/35mm

a vymenou sedlovky a sedla za Race Face Ride XC s nulovym offsetem a alespon pro mne superpohodlnym sedlem Fabric Cell Elite Radius

Pres zimu 2020 jsem se trochu nudil a tak jsem se rozhodl, ze zkusim vymenit puvodni 27.5"/650b kola za vetsi 29". V bazaru v Rakousku jsem poridil temer nejete predni kolo Mavic Crossroc s nabou na Lefty 1.0, zadni Mavic Crossride jsem nakonec sehnal na bazaru z Plzne v paru i s prednim. K tomu jsem zase musel poridit jeste rychloupinaky a redukce z pevne osy na QR.
    Vpredu s mistem problem nebyl :-), no vzadu to je trochu na knap (detail fotky jeste s kolama 27,5)

ale nic co by nezvladla prima bruska a uriznuti te male prilozky na blatnik :-) aktualne obute plaste jsou dratove CONTINENTAL Speed Ride 700x42C ! a vejdou se celkem v pohode.

Nejezdim zadne divociny po lese a podobne takze to mam spis jako takovou pohodlnejsi silnici. Vypada to mozna hrozne, ale jezdi se mi na nem moc dobre, zada neboli a jsem rad ze se muzu obcas provetrat.

VOPICE
    VOPICE --- ---
    Po vybaleni.. jeste ve vuni :))

VOPICE
    VOPICE --- ---
    + par kamosu :)

VOPICE
    VOPICE --- ---

TROJKA
    TROJKA --- ---
    Prdel svou i dvou trech dalsich vozim na takovemto vozidle, nic jsem nekupoval, vsechno up-cyklace a vlastni napad i prace. . .

PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Tak já se taky přidám, když už sem to založil :-) A víceméně zrecykluju to co sem už dával vedle, sem tedy pro pořádek. Bohužel zatím se mi nepodařilo udělat lepší fotky někde z trailu, ale tak snad tyhle z myho číňana uplně neurazí :

Můj nový hard-trailový mazlík - MERIDA BIG.TRAIL 600 2021 s malým "Psysbee" vylepšení ::

- kolo jsem si vyhlidl na konci zimy, kdy sem se definitivně rozhodl, že je načase svýho trailovýho 27.5" fulla Trek Remedy 8 160/140mm poslat do světa a udělat si radost něčím novým. A jelikož moc neskáču, tak jsem už od začátku věděl, že tentokrát se vrátím trochu ke kořenům - tj. k hard-tail konstrukci - a't už kvůli jednodušší údržbě (žádnej tlumič a čepy), tak i nutnosti aby se na to dala dát zadní sedačka pro mojí 1,4 roku starou princeznu + pár dalším věcem..
    Původně jsem zvažoval klasickou 29"cu s malinko položenější geo, což jsem následně opustil, nebo´t vím, že jsem chtěl primárně tank na traily s kterým bych si mohl dovolit většinu toho, co jsem jezdil na trailovým fullu. (tj. položenou hlavu, vyšší zdvih, nízkej rám, krátkou zadní stavbu, možnost širších gum)
    Z loňska mi vrtal v hlavě fajnovej hard-trail ORBEA LAUFEY, kterej jsem v kšeftě prodal jednomu známýmu a kterej jí hodnotil jako skvělý univerzální kolo jak do města, tak (i na náročnější) traily.. (druhýho RB BANDITU bere až na skutečný prasárny, jinak vesměs všechno odjezdí na Laufyně)
    A jelikož ORBEU už neprodáváme, tak jsem měl na výběr buď QAYRONA SPYRO (myslím, že zrovna nebyl k mání), nějakýho trailovýho pevňáka od CANNONDALE nebo GT (předražený + ani se mi nelíbili) anebo v katalogu MERIDY jsem zahlídl zbrusu novou řadu trailových pevňáků, přičemž ta nejvyšší 600 vypadal už od pohledu poměrně chutně a zajímavě..
    Když pominu značku MERIDA jako takovou, která pořád u spousty bikerů vyvolává spíš žádné či lehce negativní reakce, tak až na slabší brzdy nic extrašpatnýho na ní nebylo - naopak v základu 12kový DEORE, 29mm TLR ráfky, teleskop no a do červený MARZOCCHI Z2 140mm jsem se okamžitě zamiloval..
    Recenze na bajkových serverech vyznívaly pro Big.Trail 600 více než příznivě až nadšeně + včetně informace, že jí postavili na základě požadavků britských trailových bikerů a ladili ji na trailech ve Wallesu. (Tak tohle samozřejmě můžou napsat o čemkoli, ale tak proč ne - člověk má rád pohádky.. :-)
    "
    K tomu úhly 65,5° hlavová trubka vs. 75,5° sedlová - tj. hlava položená jak u endura vs. vzpřímenější sedlová dává centrální posez víc do středu kola, takže člověk šlape tak akorát, nízký rám (v XLku má rám výšku pouhých 18"!), dlouhý reach a krátká zadní stavba. V dolekopci má tak kolo razanci endura (jen člověk musí víc pružit v nohou), ve výjezdech neskutečně klidná, stabilní a limitem je např. v hrabance pouze jemnější plášť REKON a zejména moje bláto v nohách.. :-)

No zkrátím to - v B2B Meridy jsem si na poslední chvíli v březnu stihl zabookovat jeden jedinej kus, kterej měl dodatečný dodávce z TchaiWanu dorazit začátkem června do ČR, pak čekal 3 měsíce a doufal, že se neposune termín dodání, jak je poslední dobou u většiny výrobců dobrým zvykem. Neposunul a skutečně dorazil přesně, jak český zastoupení Meridy slíbilo.

Následoval unboxing, složení a pár výměn (viz. níže) a jede se testovat - moje zážitky po první jízdě jsem napsal zde - [PSYSBEE @ Bikeri, Silnicari, Sjezdari, Slalomari, Hobici, spojme SILY!! ;) Kolo je SUPER! ]
    Kolo mě neskutečně baví i po pár dalších jízdách, zatím testováno jen na trailech tady kolem komína (České Budějovice), ale je to návykový, nelituju ani koruny, který jsem do toho kola nacpal a už se nemůžu dočkat až ho pořádně protáhnu na Sušických a Trutnovských trailech..
    No a pro změnu teď o víkendu mě čeká druhá poloha tohohle kola - cyklovýlet s ženou a malou v sedačce na šotolinový "traily" od Třeboně na jih.. :-)

Ještě malý přehled provedených uprade oproti sérii :
    - v MZ Z2 přidány 2 tokeny z 5ti možných (citlivost super), časem asi zvýším zdvih na 150mm
    - XT hazka místo Deore
    - 4pístkový DEORE brzdy + 203/180 GALFER kotouče oproti původním 2píst MT-400 A SMRT10 kotoučům
    - 170mm teleskop místo origo 150mm
    - 2,6" pláště DISSECTOR/REKON místo sériovým 2,4" DISSECTOR, zatím v obyčejný směsi, dopředu mám objednanýho 2.6" DISSECTORA v 3C MAXX TERRA..
    - ERGON gripy a ERGON sedlo místo origo MERIDA..
    DYNK
    DYNK --- ---
    MARASAN: Neni to tak jak to vypada :D Ono se ten nas setup dost meni.. momentalne jezdim solo, abych mohl do kopcu tlacit starsi dceru.. ale to se brzo taky zmeni. Pristi rok uz budu mit mladsi zahaknutou za sebou a to zase pojedu na nejhorsim stroji, co doma mame:) Ted si uzivam tu vzacnou chvilku, kdy muzu na svym kole davat i rodinny vyjizdky a cestou si treba odbocit na traily.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam