• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    RANO: spíš dojde k úpravě legislativy jako třeba v holandsku a na cyklostezku bude moct i 125cc skůtr, když pojede 25 max.

Jestli by mělo dojit k nějakýmu omezení tak k němu cošlo před rokem kdy šla v platnost vyhláška o elektrovozidlech vo ošetřila kolobězky nad 1000w- nutnost helmy, řidičáku a povinného ručení.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    FINSON: obojí.
    Má to pomoc při šlapání i klasickej plyn…
    FINSON
    FINSON --- ---
    GANBOY: Hele a jezdí to teda jako e-kolo s přípomocí šlapání, nebo to má ty pedály jenom jako kamufláž a je to v podstatě motorka?
    RANO
    RANO --- ---
    Tak nějak, nevím, co to dělá tady, protože to prostě není kolo a dle definice ani elektrokolo, jen se to tak snaží tvářit, aby majitel mohl na cyklostezky.

Ale co už, lidi si zkouší křiklavě ohýbat definice, až časem k těm kontrolám výkonu fakt dojdou.
    PA9
    PA9 --- ---
    GANBOY: az nekoho trefis, nebo nekdo trefi tebe, nebo ti tam vbehne pes, tak to daj na valce a budes mit problem. Jen fyi
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    WEWERKA: dík, tohle sem nevědel…
    No vzhledem ke stavu v praze kde na cyklostezkách potkáváš elektrokolobězky co maj taky víc jak 1000w zůstanu v klidu.
    Za da roky co jezdím mě policajti stavěli pokaždý jen na silnici… řidičák, ručení děkujeme naschledanou, sme rádi že máte helmu a chrániče, šťastnou cestu.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    GANBOY: Ne, to si pletes. Na cyklostezce je povolena rychlost jako je povolena v obci tzn. 50 nebo 90 km/h mimo obec. Ale na cyklostezku nesmi vjet kolo s pomocnym motorem, ktery umoznuje jet vic jak 25km/h nebo ma vykon vetsi nez 250w. U motokola muzes mit 1000w vykon, ale stale jen 25km/h. Jestli neco z toho porusujes, a to teda porusujes, protoze pises, ze to mas na 35km, tak na cyklostezky nesmis.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    WEWERKA: to by na cyklostezku nesmělo ani jakýkoliv kolo nebo elektrokolo to konstrukčně taky může jet víc než 25km/h… na cyklostezce je omezená rychlost pro všechny! Na 25km/h
    To že to nikdo nedodržuje je věc jiná…
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    GANBOY: Zakaz cyklostezek mas uz ted, kdyz to konstrukcne prekracuje 25km/h, ne?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    PSYSBEE: znova- není to epomed, je to motokolo!
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    PSYSBEE: kliky myslíš pedály?
    Jenomže pak by to legislativně už nebylo motokolo stavěné svépomocí a musel bych mít značku a technickou, plus zákaz cyklostezek, takže to přinese jenom negativa…
    Takhle jenom platíš ručení a je to.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    GANBOY: jeste bych tomu sundal ty kliky, na hefty dal kožený třásně a bobří ocas za sedlo.. :-D

Jako klobouk dolu, si šikula, emopedy děláš zajímavé...
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    DUCATIMONSTER: on spipš čipňan nedokázal udělat přední uložení aby drželo samo od sebe v rovině, takže s tlumičem se to dá řídit i jednou rukou bez pocitu že se za par metrů vysekáš…. Mám to zamknutý na 35 a to mi nampohodovou jízdu stačí.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    GANBOY: Tvl, to musím ukázat manželce. Jednou mi rekla, že se stydí za to, že jezdím na mopedu a ať se opovážím na tom za ní někam přijet. :D Jinak samozřejmě záleží na vkusu každého soudruha. Věřím, že to může být fajn a že to asi celkem povalí, když je instalovaný i tlumič řízení. Tuším, že jsem dávno někde zahlédl, že jsi to vyrobil svépomocí. 👍
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    Vymodeloval a vytisknout sem si “retro” housing pro přední světlo, zvednut botky stojánku o 5mm a namontovat tlumič řízení verze1 vlastní konstrukce.
    Jo a přidal široký řídítka.
    Samo domo výtvor :)

CENOBIT
    CENOBIT --- ---
    MADCAT: Je to sprostá kopírka 5DEV R-SPEC klik od číňana. Je to 10x levnější, ale k mému překvapení neuvěřitelně zpracovaný a váha je víceméně taky stejná :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    CENOBIT: Cením oranžový doplňky, a btw. co je to za kliky? Vypadají jaksi... neobvykle :)
    CENOBIT
    CENOBIT --- ---
    PSYSBEE: České žleby/Mlaka...
    Je to rám Rockrider, bylo mi líto ho vyhodit, tak jsem ho obarvil, přebrousil na brutal, dal mu bezbarvej lak, osadil vším, co zbylo doma a překvapivě dobře se mi na tom jezdí :)
    SITH
    SITH --- ---
    PSYSBEE: asi komprese fotky a naklonění kola aby držel u skály :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam