• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    Na jakých kolech si nyxáci vozí prdel aneb dávejte fotky svých xc, trail, enduro, dh, silniček, gravelů, dirtů etc..
    Ke kolu klidně připojte i příběh proč jste si koupili zrovna tohle, jak jste s ním spokojeni atd..

Techspec nazi jako na bike-foru zásadně odmítám, nicméně vlastní iniciativě - tj. bližší info o typu, rámu a popis osazení - se meze nekladou.. ;-)
    rozbalit záhlaví
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    PSYSBEE: ano můžu.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    GANBOY: a muzes slapat i bez pripomoci? Elektrokolo to totiz umi, je totiz v jadru - v ramu - porad kolo, jen ma ve slapaku kaplicku smotorem a ve spodni trochu tlustsi ramovy trubce baterku.. Takze umi porad efektivne prenaset energii jezdce dulezitou pro dopredny pohyb..
    Jinak ja napsal jen ze mam ciply - coz defacto ani neni, ja v tom zadny cip nemam - ekolo a ze 40kph by melo stacit pro kazdyho.. Zbytek je uz veci fabulace..

Hele bud se ted budeme tahat za pindoury - coz ty ted pochopitelne chces - anebo se na to muzeme vys.at a rict si ze se proste neshodnem..
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    PSYSBEE: a jestli máš stroj co jede víc jak 25 tak máš taky motokolo podle zákona, co hůř určitě na tom nemáš pojistku 😆😝
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    PSYSBEE: jenomže já na tom šlapat s pomocí můžu a taky to dělám, jen sem línej ukazovat rukou, takže tam mám i blinkry, neb z činy stojí pár korun…
    Jak říkám- čistej pokrytec…
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    GANBOY: oh wait! ja na nemam nic proti čipu - kdyz clovek neni kreten, umi to pouzivat, ma na to skill a nikoho tim neohrozuje, tak noprob, ale ja mam osobni vyhradu vuci oznacovani pojmem elektrokolo neco, co je svoji konstrukci zcela zjevne motorka a ty kliky s pedalama tam jsou jen pro formu bez puvodniho ucelu - tj. primarne dodavat hnaci energii s pouze asistovanou dopomoci..
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    GANBOY: me chteli kdysi davno sebrat ridicak za 62 na sjezdaku dole kopcom po veletrzni :]
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    D_B_M: spolužák ze střední přišel z pokutou když jel po radlický dolu a změřili mu 66km taky na kole bez motoru :D
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    PSYSBEE: maximum na kole mam 92km/h zmereny policejnim radarem na klinovci na stinky de lux 2004 .]

jsem opilej, sorry..
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    PSYSBEE: lol… a mě s maximálkou 35 tu posíláš do pekel, to je panečku pokrytectví… :)
    Přitom máš taky motokolo :D
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    PSYSBEE: celej zivot jezdim na kole rad rychle..625wh baterku vybiju za 800 metru stoupani a pak to nahulim dolu lesem..mam srouby v pateri z nedotocenyho beka a za svy uz do kopce jedeu jen pres bolest..je mi 42..
    mam se jeste osprevedlnovat?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    D_B_M: no kazdopadne 60kph uz to imho jede cely dost na limitu, ale kdyz to Vašim vyhovuje, tak proč ne.. :-) Tohle kolo ma aspon na to adekvatni brzdy i podvozek..
    Já jezdím do práce na čiplým Bafangu M510, takže mam to místo auta tak na pul pro cesty pres mesto a 40 kph "ought to be enough for anybody".. 50kph uz je styl vecernicek a uz to prestava davat i zprevodovani, co to kolo ma..
    Kdyz sem s tim jel za kamaradem 30 km za mesto, tak sice byl sem tam celkem rychle, ale moje 840Wh byla po 50km uz dost vysata a musel sem zacit kua setrit, abych poslednich par km neslapal s tema elektrokilama navic za svy..
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    PSYSBEE: bosch cx 4 gen, cip od prodejce a 38x9
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    D_B_M: 60kph? co to je za moutr a čip? běžných a většinou maximálních je 50kph..
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    skoro k tematu..

tak opet cca po roce, aktualni stav moji nahrady osobniho auta

motor to ma, plyn to nema, ocipovany to je, po cyklostezkach nejezdim a 60km/h v lese me porad jeste bavi..

od roku 21 najeto pres 10 kkm a autem jezdi jen moje pani..

jsem jeste cyklista? upalite me na hranici?

me to porad dela radost, nabijim jen doma ze solaru a znamena to realne o jedno auto na silnici min.

FINSON
    FINSON --- ---
    GANBOY: Aha, díky! To mi fakt uniklo. Takže si to klidně odemkni na plnou rychlost, ať v těch 35 km/h nezdržuješ a nedráždíš řidiče :-)
    Jinak teda kutilství pěkný, o tom žádná!
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    FINSON: ano. Veškerá elektrovozidla s výkonem nad 1000w co se tu do loňska proháněli byly v podatatě v šedé zóně. Teď platí pravidlo že nad 1000w a 25kg váhy musíš mít povinné ručení a pro jízdu potřebuješ helmu plus řidičský průkaz A, AM, nebo B.
    Ten můj peklostroj byl původně plážové kolo, svépomocí jsem tam namontoval motor a tím se z něj stalo pro legislativu motokolo, kde je ze zákona limit na maximálku 45km/h a není tam nutnost mít značku.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GANBOY: No takže bez ohledu na výkon, jestli je to v limitu 250W nebo není, jakmile to umí jezdit bez šlapání, tak je to ze zákona motorka :-) Ty koloběžky přiznám se nechápu, tam mi něco zásadního muselo uniknout, leda že by byly všechny v provozu nelegálně :-)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    RANO: spíš dojde k úpravě legislativy jako třeba v holandsku a na cyklostezku bude moct i 125cc skůtr, když pojede 25 max.

Jestli by mělo dojit k nějakýmu omezení tak k němu cošlo před rokem kdy šla v platnost vyhláška o elektrovozidlech vo ošetřila kolobězky nad 1000w- nutnost helmy, řidičáku a povinného ručení.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    FINSON: obojí.
    Má to pomoc při šlapání i klasickej plyn…
    FINSON
    FINSON --- ---
    GANBOY: Hele a jezdí to teda jako e-kolo s přípomocí šlapání, nebo to má ty pedály jenom jako kamufláž a je to v podstatě motorka?
    RANO
    RANO --- ---
    Tak nějak, nevím, co to dělá tady, protože to prostě není kolo a dle definice ani elektrokolo, jen se to tak snaží tvářit, aby majitel mohl na cyklostezky.

Ale co už, lidi si zkouší křiklavě ohýbat definice, až časem k těm kontrolám výkonu fakt dojdou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam