• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NYMPHAIntimita v partnerství
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    GREAT_R: A to se na to ptám a předpokládám u toho spíš bezdětný páry. Ti druzí to musej mít komplikovanější.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    GREAT_R: já si myslím, že je to především o povaze. Proste někdo na to je, někdo na to přijde časem a někdo na to prostě nebude.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    1KA: Já si myslím, že dělat z toho záležitost vyspělých párů je škoda. Jak říká SMRADOCH je tam rozdíl mezi dvěma nespokojenýma lidma a třema a více spokojenýma lidma.
    1KA
    1KA --- ---
    MAKROUSEK: a vyzralosti, zejména.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GREAT_R: To je o dlouhodobe komunikaci.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    SMRADOCH: Mě se líbí koncept třech spokojenejch lidí :-) Jak se ale dá zintragrovat milenec nebo milenka tak, aby manžel nebo manželka nedostali amok a nesbalili si kufry?
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ARGANNAH: Přitom Michelle chlapa nemá :D
    Řekl to muž jiné ženy :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Páni, tolik slov, aby se v zásadě řeklo "Michelle, buď je tvůj chlap moc starý, nebo ho začínáš nudit".

    A přitom Michellin chlápek možná chtěl jenom říct, že někdy jsou ty orgasmy prostě takové malé a upatlané.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SMRADOCH: Kdyz uz neocortex, tak archicortex a paleocortex, ne lizard brain.
    SMRADOCH
    SMRADOCH --- ---
    Jak to po sobě čtu, fyziologický důvod, proč by se mu to vlastně nemuselo až tak líbit, jsem nakonec jenom implikoval: nedostal dost času na rekuperaci. Mějme chlapa, kterému dobytí baterek trvá dva dny. Orgasmus jednou za dva dny bude se 100% intenzitou. Orgasmus každý den bude přinejlepším poloviční. To ho může nakonec vést k pocitu, že ho samička obírá o dobré orgasmy tím, že ho tlačí do příliš častého sexu. Takže ani nemusí být vyloženě bolavý, aby nakonec takový sex hodnotil záporně.
    SMRADOCH
    SMRADOCH --- ---
    Ještě dodatek k poslednímu bodu: jak to funguje? Rozhodně to není zhýralost nebo morální vada. Tyhle věci neřídí neocortex, ale "lizard brain". Samec "zleniví" v monogamní situaci, protože šetří spermatem. Nemá smysl investovat do samice se kterou pravděpodobně oplodnil den dva zpátky. Zato nová samice, to je jiná. A jak se pozná nová? No není to ta samá co posledně. Takže stačí aby jeden samec střídal dvě samice a máme tři spokojené lidi. ;-)

    A kdyby snad nějaká čtenářka odignorovala co jsem tu teď bůhvíjakdlouho plodil a chtěla lomit rukama nad tím, jací jsou chlapi nevěrní zmetci, tak bych jí doporučil, aby si zametla před vlastním prahem, protože skrytá ovulace je naprostá zmrdovina, a slečna či paní by se měla zamyslet nad svým charakterem. Slušná ženská nosí zrudlou, naběhlou prdel pěkně všem na očích. Takhle podvádět svého muže rekreačním sexem mimo plodné období, no hanba!
    SMRADOCH
    SMRADOCH --- ---
    SARAJ: co bych (ne)dělal se stálou partnerkou vs náhodným šukem je to jediné skutečně o intimitě co tu zatím padlo. Intimita není sex, a tobě se snáz experimentovalo s "cizinci" protože v tom sexu žádná intimita nebyla.

    MICHELLEDANIELS: jsem překvapený, že tě na té informaci od chlapa (né tvého) něco překvapuje. zaprvé, DNA časem chátrá. je to jako s kopírováním analogových magnetických médií, mysli si VHS kazety. první kopie téměř nerozlišitelná, kopie pořízená z té první už zřetelně degradovaná proti originálu, a tak dále a čím dál tím hůř. u lidí se to místo zrnění projevuje zvýšeným výskytem vrozených poruch a nemocí u dětí narozených starším rodičům. když chceš mít zdravé děti, pořiď si je brzo: dřív než opakované přepisy poškodí spermie tvořené tvým partnerem, dřív než ti jedy v prostředí poškodí vajíčka. a přírodním výběrem jsme se dostali do současné situace, kdy - obecně - sexuální apetit koreluje s vhodností rozmnožování.

    zadruhé, sex je energeticky velice náročná věc a nemluvím (jen) o pohybu, ale o metabolických procesech které spouští. efektivita těchto biologických mechanismů s věkem klesá. stejně jako se člověku s věkem hůř hojí zranění, tak i pomaleji rekuperuje od orgasmu k plné nadrženosti.

    takže špatná zpráva: tvůj drahý byl nejnadrženější někde kolem 15ti let věku (plus mínus, někdo ve 12ti, nekdo v 18ti). vyrob si stroj času a můžeš se nechat ušukat k smrti jedním puberťákem... a jsme zase u individuality: každý chlap dosáhne maxima svojí potřeby v jiném věku, každý dosáhne jiné hladiny, a každý pak klesá po jiné křivce. výsledkem je, že takový RAINBOF by ve 40ti chtěl mít sex nějakých 95% dní, a na druhou stranu já znám kluky kteří takovou potřebu neměli ani zdaleka když jim bylo 30 nebo míň: stačí jednou za týden a pod. nebo mi kolega řekl, že mu vždycky stačil jeden orgasmus za večer. já jsem byl ve dvaceti schopný třeba osmi orgasmů za noc, krátká přestávka a šup zas na věc.

    a není to jen o chuti, ale i fyziologických možnostech. vaginální sekret není dokonale kluzký, to by jaksi sabotovalo celou věc: chlapa vzrušuje to *tření* (nesmí to být dření :)) a když to neklouže optimálně, pohlavním stykem vznikají v pokožce penisu mikroskopické trhliny (viz přenos AIDS). může to klouzat sebelíp (ovulace), ale únava materiálu je mrcha. no a náctiletý kluk zregeneruje rychleji než třicetiletý chlap, atd.

    závěr: ne, v padesáti tě tvůj muž nebude klátit tak často a dlouho jako ve dvaceti, sorry.

    pak je tu druhá osa, totiž že samice druhu homo sapiens mají jinou reprodukční strategii než samci. přírodní výběr totiž při šlechtění tebe a tvého miláčka z jakéhosi krysozajíce vůbec nehleděl na tvoje nebo jeho city. jediné co platí je schopnost dožít se reprodukčního věku a vytvořit potomstvo schopné téhož. samice h. sapiens může mít za život dejme tomu 20 dětí. samec tisíce, ale samozřejmě ne s jednou samicí. samice je při replikaci svých genů (plození potomstva) nejúspěšnější, když samec, který ji oplodnil, zůstane nablízku a postará se o ni i její (a snad i jeho) potomstvo. pro samce je to plýtvání, a jiný samec, který si ve volné chvilce ještě vrzne se sousedkou, když ten její zrovna loví žrádlo nebo zahání predátora, ho za několik generací vytlačí z genetického fondu.

    výsledek: samice, které chtěly od svých samců, aby je hlídal, odchovaly víc dcer se stejnou vlastností než samice "volnomyšlenkářky", zatímco samci, kteří opíchali všechno co se pohlo měli mnohem víc synů, taky takových, než ti "věrní".

    ale tím to nekončí. už víme, že lidský samec je nastavený na promiskuitu, ale pohlavní rozmnožování je energeticky náročné, zhusta i vyloženě nebezpečné: h. sapiens zdaleka není jediným živočišným druhem jehož samci dělají hrozné kraviny ohrožující jejich život aby udělali dojem na samičku. proč to vystavování se riziku záhuby, když smyslem je přežít? protože přežití zajišťuje genetická variabilita. lidská samice v tomto musí spoléhat na variabilitu při kombinaci její a samcovy dna, ale samec dosáhne *mnohem* větší pestrosti když oplodní víc samic.

    když se to celé spojí dohromady, dostaneš následující efekt: potřeba sexu bude u tvého partnera klesat s jeho věkem. a realizovaná promiskuita bude zvyšovat jeho libido. (příklad: když bude spát jen s tebou, bude mít potřebu každý druhý den. když bude mít i milenku, bude mít potřebuj *každý* den, za předpokladu, že vás bude střídat.)
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    _BENNY: tvůj anus spolupracovat bude, co do roztahování. Co do čistoty ale ne 24/7 a ne vždy očista pomůže a ne vždy je to rychlé. Pyje a klitorisy jsou v tomhle spolehlivější.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: ano, zhruba to se snazim rict, ze je mozne ze to tak je :) prestoze by mi kdejaky odbornik zvykly internich prohlidek rekl, ze je to v jeho praxi nesmysl. a prestoze se ke mne dostaly i nazory odbornic, ktere maji za to ze se jedna o prachobycejnou neschopnost se uvolnit/uvolit (no offence, nemyslim tebe). nepripadne mi nicmene nelogicke, ze se do zenske nevejde automaticky cokoliv jakkoliv velkeho do 60ti sekund, ale nejsem zenska s uzkou vaginou, takze se muzu jen domnivat jak to cele doopravdy je :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: ted nevim, co chces rict, .. ze jsou pochvy, ktere jsou neprostupne, a neni to psychicke? nevim, nejsem odbornik, jen me to tak napadlo ta souvislost s vaginismem

    co se tyce toho analu, tam jsem mela presne tu zkusenost. v zacatcich jsem se toho bala, takze to obcas fakt dost bolelo, postupne jsem "pochopila" a ted uz muj zadek nepotrebuje ani predehru ani jemne zachazeni = bylo to psychicky
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: i to jsem slysel/cetl. ale pripadne mi to podobne jako kdyby mi homosexual rikal, ze jakykoliv prst se vejde do myho zadku kdyz je nalubrikovany, a pokud se nevejde, tak mam jen nejaky psychicky problem ktery se promita do meho sverace :) nemuze to byt i tak, ze ty svaly jsou sevreny by default, a teprve tou spravnou stimulaci je mozne je uvolnit? mne by teda k teoreticke penetraci do analu asi nestacilo jenom navlhcit a strcit pest, rekl bych :D aspon tak nejak si to predstavuju.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    YMLADRIS: ... nebo nahla necekana invaze potomku do loznice :D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: Pro jistotu: tím milencem debilem míním někoho v minulosti, ne tebe :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: rozumim. Asociuje mi to vaginismus - reflexni sevreni poševnich svalu, ktery nejde ovlivnit vuli. Muze se to vyrobit treba znasilnenim, milencem debilem, nebo necim uplne neprehlednym.. obecne je to psychicka reakce. Tak treba je tvoje zkusenost ta varianta, kdy psychika tou predehrou ziskava potrebny bezpeci, aby dovolila pochvu rozevřít
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: na damske strane s penetraci neni problem, pokud se ztotoznis s tim, ze vazelina je tvuj kamos (obecne lubrikant)

    coz o to, ja bych se s tim jakozto muz spokojil :D ale tady je to jak rikas tezce individualni. mel jsem partnerky ktere vubec zadnou predehru nepotrebovaly, dokonce ani nepotrebovaly zvlhnout, kolikrat se slo na vec s lubrikantem, anebo rovnou okamzite uplne bez (a ja kolikrat skoncil poraneny, ale to vem cert :). mel jsem partnerky kterym lubrikant nevadil, a jak pises, s penetraci jako takovou nebyl problem treba do minuty.

    ale pak jsou taky zeny, ktere nejakou predehru vylozene fyziologicky potrebuji, jinak penetrace technicky neni vubec mozna (asi jako technicky neni mozne jezdit na penisu ktery nestoji), i kdyby se ony rozhodly ze to tak chteji (a ony spis nechteji, protoze co z toho?). cetl jsem nazory sexuologu, ze u zen je moznost penetrace ciste otazkou lubrikace, ale moje zkusenosti to nepotvrzuji.

    to jen takove volne doplneni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam