• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNCLE_JIMBOpaddleboarding
    vše o pádlování na prkně - tipy na místa, vybavení a tak... ptejte se nebo sdílejte své zkušenosti, fotky a tak ;)
    rozbalit záhlaví
    MATROX
    MATROX --- ---
    MIE: myslím že bude úplně v pohodě stačit i pro muže, pokud nemá 190cm a 105kg
    důležitá je zejména tloušťka paddlu, minimálně 15cm a to váš splňuje
    MIE
    MIE --- ---
    Ahoj, měla bych úplně začátečnický dotaz. Chceme koupit synovi(10let) na blbnutí paddle: https://www.insportline.cz/38950/paddleboard-s-prislusenstvim-aquatone-wave-10-6
    muž říká, že když už, tak větší, aby mohl plout taky :-)
    Paddleboard s příslušenstvím Aquatone Wave Plus 12.0 - inSPORTline
    https://www.insportline.cz/38954/paddleboard-s-prislusenstvim-aquatone-wave-plus-12-0

nevíme co chceme, ale chceme rozhodně nafukovací :-) :-)

díky za případné rady
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Nebuď cimprlich! Pravá zábava začíná na vratkém sportovním paddlu v říjnu večer na Labi bez neoprenu:-D
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    DYNK: Tak záleží, jakej to je úsek...ale prostě bych to zkusila, no...když se udržíš na vlnách na moři, tak už bys něco na řece ustát mohl.
    MATROX
    MATROX --- ---
    LOOKASH: ten z decathlonu má rolovací uzavírání, vydrží to tak dvě minuty max. než do toho pomalinku začne téct voda, tak pokud baťůžek spadne do vody a za chvilku ho vyndáš tak je to ok, ale pokud třeba kousek uplave tak už to asi moc nepomůže, řešení je ještě citlivé věci dát do freshky a tu do baťohu, pak máš 100% jistotu.

Nejlepší řešení je sehnat freshku přesně pasující do to decathlon baťůžku a ten vzduch ve freshce drží baťoh nad hladinou i bez bójky.
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    v lidlu maj kdyztak taky nepromokavy batohy za par korun, mam ho a je uplne v pohode, davam to i na motorku obcas
    RSZ
    RSZ --- ---
    LOOKASH: já jsem asi opatrnější na kanoi než na paddleboardu, ten nepřevrátíš (teda nepočítám moře), takže mi stačí přivázaný vak a na telefon pouzdro (opět decathlon), abych mohl fotit..
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    RSZ: no nejakej vodotesny a hlavne plovouci vak mam v planu poridit...
    Asi ani nemusi byt nejak extra veliky - staci na doklady/telefon/klice (to co nechci nechavat na brehu). Jen nevim jak moc verit treba tomu 5l z Decathlonu....
    RSZ
    RSZ --- ---
    ATOMIKS: prkno je RRD airtourer convertible (je to velký, ale já měřím přes 2m a vážím 100kg+, takže pro mě standard), pádlo nějaký karbonový dvoudílný (a asi mu cesta naložila, u tý aretace se prohýbá nějak víc než obvykle), kajakový to nejobyčejnější hliníkový z decathlonu, na paddleboardu mám bóji z decathlonu (jeden paddle mi rupnul -viz foto- a od tý doby mám trochu strach, abych nepřišel s vyfouknutým paddle o všechny věci).
    Před cestou jsem si poctivě udělal checklist, protože jsem jel sám a hrozně brzo ráno a nechtěl jsem stát s u nadraží nebo u vody v bad schandau jako travolta v GIFu (a vyplatilo se, šrouby na finbox jsem měl náhradní, zbytek zůstal v autě). Proti běžný cestě s rodinou na kanoi nebo raftu jsem taky ze začátku vše chytal provázkem k prknu, nechtěj jsem o něco přijít s proudem, ale pak mi otrnulo, když jsem viděl že padat nejspíš nebudu.

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    RSZ: mohl bys rozepsat to vybavení?
    DYNK
    DYNK --- ---
    Trénovali jste nějak na delší trasy a sjíždění řek? Ja bydlim u Sázavy a už druhej rok si říkám, že bych ji sjel. Viděl jsem tu par lidí projíždět, ale nevim jestli je zodpovědný se do toho pustit se zkušenostma jen z jezer a moře (tam i sjíždění vln v rámci možností). Nějaký tipy jak se k tomu postavit?
    MATROX
    MATROX --- ---
    To by jsme mohly udělat paddleboard sraz nyxáků, jejich kamarádů a kamarádek. Já mám v plánu Orlické paddlbordění, část už znám. Dobré je že se dá na 100 místech zastavit, dát oběd, pivko, zakempit, nebo i přespat.
    Ale tenhle rok to už asi nevypadá :(( Tak aspoň bude dost času se domluvit !)
    Orlické paddlebordění: https://mapy.cz/s/nukedehuca

Popřípadě příští rok mám v plánu Rakouská, Německá, či Švýcarská jezera, tak kdyby třeba měl někdo zájem může se přidat, na krátké trasy komplice mám, ale na delší vyjížďky zatím ne.
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    Velký Labe - autem jsem dojel do Míšně, v sobotu v 4:50 vyrazil vlakem do Bad Schandau s paddleboardem na zádech a cca v 7:15 jsem měl nafouknuto a vyrazil do Míšně. Ráno bohužel byla mlha, ale tak max na hodinu, potom krásný počasí celý den. Kiláky jsem si předem naschvál nepočítal, ale už když jsem viděl jak dlouho ten vlak podél Labe jede, začalo mě trochu lechtat v podbřišku jako kdybych šel krást sousedovi slepice:)
    Žádné jezy, jediné místo kde se dává pozor je přívoz v Kurort Rathen (se projet, pokud je přívoz vlevo). Cca od Pirny docela slušný provoz lodí, vlny po parníku nebo člunu ve stoje nedám, byl jsem rád za druhé, kajakové, pádlo. Místy na pohled klidná řeka, ale na hladině víry co cloumají s prknem a hlavně zadní finou (dal jsem si velkou protože pojedu rovně..blbost). Zajímavý jsou samozřejmě pískovce v saském švýcarsku, zámek pilnitz, blaue wunder most před drážďanama a průjezd skrz drážďany, po drážďanech až do míšně trochu slabší, ale nuda to nebyla. Před pirnou se voda rozlejvá trochu do široka a musí se hodně makat, jinde to celkem teče. Parníky jsou příjemný zpestření.
    Nakonec najeto 70,9km za 11hodin, zastávky jsem nedělal, bál jsem se že do tmy nestihnu. Nejsem žádnej sportsman, jsem kancelářská krysa s nadváhou a posledních 10km jsem vážně umíral, druhý den ale překvapivě bez následků.

FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    INSEQUI: Ono nejde jen o proudy dal od brehu ale obecne o morsky proudy, o kterejch suchemci nemaj ani paru a muze to bejt dost nebezpecny. Nektery proudy tahnou podel brehu, nektery rovnou na more/ocean a doporucil bych kazdymu si o tom neco precist a nastudovat si jak se chovat v situaci, kdyz se do proudu dostanes. Na pedal boardu je clovek sice na hladine, kde je pusobeni proudu nejmensi/nejpomalejsi ale i tak nebezpecny…
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MATROX: Luna Lagoon 10’6” SUP
    MATROX
    MATROX --- ---
    INSEQUI: jaký paddleboard jsi měl půjčený na moře?
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SHEFIK: Tak to určitě nedoporucuju. Proudy dal od břehu jsou hodně zradny, na to velkej pozor.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    INSEQUI: fajn, tim padem to zkouset daleko od brehu ani nebudu :)) zvlast s detma na palube
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SHEFIK: Stalo se mi jednou a byla to fakt makacka a odneslo mě to asi o kilometr dal než jsem chtěl.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Co more a proudy? Ma nekdo zkusenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam