• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNCLE_JIMBOpaddleboarding
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    JAROUSH: jo tohle vím, ale tim to nebylo... Zkusila jsem to jen tak na prázdno a taky to dřelo... Tak jsem to rozmontovala( nevím proč, ale myslela jsem ze to nejde) a tam byly nánosy obroušeného plastu ze vnitřku pumpy... Odstranila ho, a už to jde.. jen teda to ma v sobě nějakou vazelinu a ta tam evidentně nejak došla... Takže seženu ještě tu, promažu to a bude to zase fungovat jako nové!
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    KOPRETKA: Pumpy mívají 2 režimy chodu.
    Jeden obousměrný, tedy i když jdeš nahoru tak nafukuješ. Obvykle jde více ztuha, ale foukáš rychleji.
    Druhý jednosměrný, pouze když tlačíš, tak nafukuješ. Ten je snazší pro dofouknutí do plného tlaku.
    Přepínání mezi režimy bývá buď nějakou páčkou, případně otevřením/uzavřením malého otvoru pomocí víčka (které u toho je). Otvor je někde nahoře na pumpě.

Zkus to prohodit, třeba jsi to nevěděla a omylem to přepnula.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    EMERY: zkusím
    EMERY
    EMERY --- ---
    KOPRETKA: A na prázdno (bez připojení na ventil paddlu) ta pumpa funguje bez problémů?
    Jak to popisuješ, tak bych trabl hledal spíš ve ventilu paddlu než v pumpě
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Se zeptám, asi se mi rozbila pumpička. Jsem to po roce vytáhla a nevím, že by s tím loni byl nějaký problém, ale ted při pumpování to jaksi dře.. jako bych od začátku, hustila už na 10.. před tím, to tak do sedmičky šlo lážo plážo, ale ted mi příjde, jak kdyby to začalo dřít(písek???) nevím, čím to je.. A teda nafouknout to od začátku tak, že se musím opřít celým tělem, abych zatlačila pumpičku, je docela opruz..
    Tak se ptám, nevíte v čem by mohl být problém? popřípadě jestli by to šlo nějak opravit??
    A když ne, nemá někdo pumpičku na víc? Nevím jak moc jsou kompatibilní k různým druhům pádlům..
    Za rady, doporučení, postřehy budu ráda. Dík
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FLAD: my ho brali z lidlu a neutikal tusim az treti model.
    FLAD
    FLAD --- ---
    Na moři pádluju, klíčový je (viz
    POPKORN) vesta, případně neoprén (pokud má moře v nejteplejším místě pod 15°C) a hlavně telefon ve voděodolným pouzdře (pro zavolání pomoci), pokud chceš dál od břehu. U břehu je to šumák.

Jinak pro začátečníky je lepší spíš jednokomorovej, jednak jsou levnější a druhak je obecně jednodušší ho nafouknout (protože je to míň kroků). Navíc paddleboard nejčastěji uchází od ventilů, takže čím míň ventilů, tím menší šance, že se něco pokazí,zvlášť u těch levnějších.
    RSZ
    RSZ --- ---
    řešit jako hlavní parametr "dvoukomorovost" je nesmysl, imho to je jen taková blbost, kterou šermují hlavně prodejci..
    btw nejlepší by bylo si někde v půjčovně vyzkoušet pár tvarů a brát podle toho
    POPKORN
    POPKORN --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Tak ať slouží!
    A čistě ze zvědavosti - chystá se nějak daleko od břehu, nebo to řeší spíš do budoucnosti?
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    POPKORN: Děkuji za reakci. On už to objednal. Vzal dvoukomorovej :-D
    POPKORN
    POPKORN --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Já teda nejsem uplně guru, ale na paddlu na moři jsem párkrát byl a nenapadlo mě řešit dvoukomoru. Myslíš jako z bezpečnostních důvodů, budu dva kilometry od břehu a praskne mi to pod nohama?
    Obecně pokud se chce plácat kus od břehu, tak je to myslím jedno. Na dlouhé přejezdy bych si asi vzal s sebou vestu nebo bóji nebo tak něco, ne nutně dvoukomorový paddle.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Ahoj, kamarád se chystá k moři a řeší jestli paddleboard jednokomorovej nebo dvou. Nějaké články má načtené, ale hodili by se i zkušenosti (jsme oba začátečníci, byli jsme jen párkrát na řece) :-)
    RSZ
    RSZ --- ---
    Dnes mám políčko do modrého života, záchrana surfare s prasklým rahnem, celej surf jsme rozebrali na vodě a odvezli na břeh. Na Berzdorfer see samozřejmě voda jako víno.

OHONEY
    OHONEY --- ---
    DON: na trenink je to skvely, mam 3m plachtu a je to malo.. ale pro deti akorat :) nevim jak mas silne smrady, ale za uvahu stoji nafukovaci plachta, je o dost lehci. ja bral pred par 6-ti lety set z lidlu F2 za cca 10tis a slouzi dobre, aj vassiliky prezil ;)
    RSZ
    RSZ --- ---
    DON: ne že bych to měl nějak vyzkoušené s plachtou, ale mám rrd convertible, má velkou střední finu, když ji tedy namontuješ a možnost namontovat plachtu
    Nafukovací paddleboard RRD Air Tourer Convertible V4 | Paddleboardy.cz
    https://www.paddleboardy.cz/wind-sup-oplachtitelne/nafukovaci-paddleboard-rrd-airtourer-convertible-v4-12-0-x34-x6/
    DON
    DON --- ---
    Máte někdo vyzkoušený nějaký nafukovací paddleboard, do kterého je možné píchnout plachtu a využít jako výukovou záležitost na windsurgfing pro děti? Případně doporučíte? Díky...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Ahoj, máte zkušenost s nějakou půjčovnou Praha a okolí, kde by měli víc druhů a dalo se tam ozkoušet/ pronajmout na čem se člověk nejlíp cejtí? Začla jsem googlit možnosti a přijde mi to složitější než vybrat kolo.
    RSZ
    RSZ --- ---
    poslední pěkný dny jsem si užil parádně, voda a počasí skvělý, bohužel jsem letos nestihl žádnou plánovanou řeku

LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    Ahoj,
    muzete mi prosim nekdo doporucit nebo i prodat (klidne pouzitej) nejakej nejlip dvoukomorovej paddleboard, kterej ma na pridi ale hodne bytelny oko kvuli tahani za lodi ?

Dekuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam