• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.

    Jsme Husákovy děti.


    Ano Boomers na "západě" jsou mnohem starší, ale u nás se tento pojem zažíval právě pro lidi narozené v době populační exploze tlačené normalizací.
    https://www.czso.cz/documents
    rozbalit záhlaví
    AMANT
    AMANT --- ---
    FALLENANGEL: ja nikdy! Jednu nebo dve sezony ho pas nakej slovenskej mafian:)) skrcka jednoho svycarskyho..ale imho songy 1, 14 a 19 sou ok:)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    TOOMIX: Tyjo DJ Bobo. Toho jsem vytesnil.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    to mi pripomelo ze jsem mobily skofin odposlouchaval na intru pres radio :D
    JDAG
    JDAG --- ---
    Aktivace mobilního čísla za 29 000 Kčs. První mobilní síť NMT byla jen pro vyvolené - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/internet-a-pc/mobil/clanek/aktivace-mobilniho-cisla-za-29-000-kcs-prvni-mobilni-sit-nmt-byla-jen-pro-vyvolene-40371805
    Češi a Slováci si mohli z mobilu poprvé zavolat 12. září 1991, kdy byla oficiálně spuštěna NMT síť společnosti EuroTel. Vlastnictví mobilního telefonu bylo v té době viditelným symbolem bohatství. Při pohledu do dobových ceníků není divu, aktivace služby stála 29 000 Kčs, měsíční paušál vyšel na dva a půl tisíce korun a za minutu hovoru, včetně příchozího, si EuroTel účtoval 15 Kčs. Průměrná mzda v Československu přitom v té době dosahovala 3800 korun.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FM4 hlavne...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VYHULENY_UFO: co loadlin ale fips...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: co si budeme povidat, tehda vychazely desky, ktery by dneska uz asi nevysly. orlik, branik...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    VYHULENY_UFO: prvni Redhaty jsem si chodil kupovat do novinoveho stanku. Tohle se asi bude jesnou tezko vysvetlovat. Uz ted to pusobi celkem bizardne ;)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Ja sem teda od detskejch let takovej elektrofasista, asi je to tim ze sem vyrustal ve folk/country prostredi a mam tak averzi na veskery strunny nastroje a vyjecenej zenskej hlas

    vyrustal sem na Depeche Mode, Ocean, pak sem pasivne poslouchal ten klasickej 90's dancefloor, industrial/EBM, mezitim sem objevil house/techno/dnb/hardtek/hardcore, v cemz sem angazovanej vicemene dodneska... na DM se nadobro zanevrej uz behem druhy pulky devadesatek pri jejich comebacku, kdyz uz se zacli snazit delat inteligentni muziku... mno a EBM/syntwave/darkwave/synthpop me drzej taky dodnes, s oblibou porad jezdim na festaky do Nemecka mezi duchodce v latexu a vrstevniky co se z obleku prevlecou do goth vohozu a daj na vikend deti k babicce
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Já jsem teda v devadesátkách poslouchal úplně všechno, protože to šlo. Prostě to tady najednou všechno bylo. Dobrá hudba (myšleno ne úplně mainstream) tehdy byla dokonce i v komerčních rádiích! Ale to rok 2000 nepřežilo. A co u Monitoru vycházelo za alba! I ty dvě desky od Orlíku jsem si tehdy koupil, protože mi bylo jasý, že něco takovýho se už nebude opakovat.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    GAARQ: A na tom je vidět, že dobré rodinné zázemí je zárukou kvalitního hudebního vkusu :-D Můj otec poslouchá country a matka Dalibora Jandu. Hehe.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Já jsem teda byl fascinován remixovým albem Remanufacture od Fear Factory. Ta kombinace HC techna, industrialu a metalu... Nic takovýho jsem do tý doby neslyšel.
    Remanufacture – Cloning Technology - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Remanufacture_%E2%80%93_Cloning_Technology
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DEEFHA: to samý :-) člověk za to dal majlant, i pracovat jsem kvůli tomu šel a co on?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Nirvana navždy! Tu historku, jak jsem měl koupený lístky na ten pražskej koncert a jak mě pak Kurt nasral, tu už jsem tady vyprávěl, ne? :-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DEEFHA: před 89 jsem byl hodně na thrash (slayer, metla, anthrax) a power (helloween, manowar), ke konci jsem zamiloval do tvrdé elekroniky (nitzer ebb, front 242, laibach), v 90 šel od punku ke grungi, hard core a ska. otec byl starý rockenrolník, háro, džíska, gibsna a luxemberg. od dětství jsem měl rokec na talíři denně. v raných 90 jsme s bráchou (tehdy vokály v exhumaci v lounech) měli epizodní HCxFG kapelu N" a s klukama na vejšce PSHNO3 (podpůrný spolek kyseliny dusičné; nemusím říkat, co jsem studoval ;) páč vic jak tři akordy a fanánkovu jedenapůltónovou redukovanou oktávu jsem nikdy nedal, aktivně jsem toho nechal. dnes se rád vracím (madness, happy mondays, soup dragons, cure, soundgarden, no more faith) k těm vesele depresivním kapelám té doby. z "nových" věcí si naposledy pamatuju něco zajímavého jako P.U.S.A. nebo kittie ;-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DEEFHA: Já poslouchal majoritně Techno, fascinoval mě ten nový zvuk. Rocker jsem byl kontinuálně, ale Techno mě dostalo. Kdo by neměl na poslouchané všechny TechnoTRAXy. Ale měli jsmě na výšce kolegu, který poslouchal striktně italo disko s tím, že vše ostatní "dnes" (rozuměj v té době) postrádá melodiku. :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: Nirvana!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SATOO: Však načni téma, tobě libé. Budu jen rád. Já se o to snažím od začátku, aby to nebylo jen o technice převážně počítačové. Ale chápu, že tohle téma tu patří dost silně, protože je to většinově to, co nás definovalo (a s ohledem na NYXí rozumové standarty, samozřejmě směrem k těm vyšším, je to tu ještě markantnější)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: Tak co teda ta hudba? Nikdo nic? :-) Grunge, britský kytarovky, indie, crossover, místní HC partičky... To všechno jsem si moc užíval a pouštím si doteď. A že je to dneska mrtvější než punk, tak o tom žádná :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam