• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Já jsem teda byl fascinován remixovým albem Remanufacture od Fear Factory. Ta kombinace HC techna, industrialu a metalu... Nic takovýho jsem do tý doby neslyšel.
    Remanufacture – Cloning Technology - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Remanufacture_%E2%80%93_Cloning_Technology
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DEEFHA: to samý :-) člověk za to dal majlant, i pracovat jsem kvůli tomu šel a co on?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Nirvana navždy! Tu historku, jak jsem měl koupený lístky na ten pražskej koncert a jak mě pak Kurt nasral, tu už jsem tady vyprávěl, ne? :-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DEEFHA: před 89 jsem byl hodně na thrash (slayer, metla, anthrax) a power (helloween, manowar), ke konci jsem zamiloval do tvrdé elekroniky (nitzer ebb, front 242, laibach), v 90 šel od punku ke grungi, hard core a ska. otec byl starý rockenrolník, háro, džíska, gibsna a luxemberg. od dětství jsem měl rokec na talíři denně. v raných 90 jsme s bráchou (tehdy vokály v exhumaci v lounech) měli epizodní HCxFG kapelu N" a s klukama na vejšce PSHNO3 (podpůrný spolek kyseliny dusičné; nemusím říkat, co jsem studoval ;) páč vic jak tři akordy a fanánkovu jedenapůltónovou redukovanou oktávu jsem nikdy nedal, aktivně jsem toho nechal. dnes se rád vracím (madness, happy mondays, soup dragons, cure, soundgarden, no more faith) k těm vesele depresivním kapelám té doby. z "nových" věcí si naposledy pamatuju něco zajímavého jako P.U.S.A. nebo kittie ;-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DEEFHA: Já poslouchal majoritně Techno, fascinoval mě ten nový zvuk. Rocker jsem byl kontinuálně, ale Techno mě dostalo. Kdo by neměl na poslouchané všechny TechnoTRAXy. Ale měli jsmě na výšce kolegu, který poslouchal striktně italo disko s tím, že vše ostatní "dnes" (rozuměj v té době) postrádá melodiku. :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: Nirvana!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SATOO: Však načni téma, tobě libé. Budu jen rád. Já se o to snažím od začátku, aby to nebylo jen o technice převážně počítačové. Ale chápu, že tohle téma tu patří dost silně, protože je to většinově to, co nás definovalo (a s ohledem na NYXí rozumové standarty, samozřejmě směrem k těm vyšším, je to tu ještě markantnější)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: Tak co teda ta hudba? Nikdo nic? :-) Grunge, britský kytarovky, indie, crossover, místní HC partičky... To všechno jsem si moc užíval a pouštím si doteď. A že je to dneska mrtvější než punk, tak o tom žádná :-D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SATOO: Nějaký LGBT?%$#@ mi jako člověku, co se od dvaceti aktivně pohyboval v tuzemské BDSM scéně (kde bylo odjakživa místo pro každýho), žíly netrhá. Akorát nechápu, proč je kolem toho tolik povyku.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VYHULENY_UFO: tak můj první linux, přes který jsem se nepřekousal byl brutalware - což asi mohl být debian nebo slack v základu. Byli tam různé shady tools na lámání. Ale gentoo mě konečně naučil linux chápat. Nějaký debiany jsem spravoval, ale slack nenašel snad žádnej (btw. slack chystá release)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SATOO: No ona ta technika je znakem "naší doby" před námi byly trakaře a po nás AI. Vše to prodělalo boom paralelně s našimi životy a tak je nevyhnutelné, že se velká většina z nás věnovala tomu v tu dobu nejvíc vzrušujícímu. Zajímalo by mě, co bude majoritní alfa a omega generace po nás. O čem oni se budou majoritně bavit v našem věku. Pro nás (tedy pro mě) už začal být svět zase nudný a bez progrese. (naštěstí pro mě ve fyzice se toho poslední dobou zase děje celkem dost, ale to není pro všechny)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    první setkání tohoto woknového amatéra s linuxem byl pro mě knoppix, z cėda, kterým mi kámoš v práci zachránil wokna, když slítly a nic jiného nepomáhalo (kvůli datům to nešlo natvrdo). pak jsem ještě dlouhou dobu míval vždy jedno CD knoppixu po ruce ;-) ale uz ho nepoužil.

    v mládí jsem "programoval", TI-59 a TI-66, potom dril ve fortranu (jazyk-modla pro vědecké účely na MU), něco málo basicu a pak už jen uživatel M$ produktů...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RUDOLF: co gentoo, to je takovej novacek, ale slackware ci debian a mozna i redhat jsou olckuleri z ranych devadesatek. existovalo neco jako loadlin , kterym si mohl linux nastartovat z msdosu...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    SATOO: tak ona ta doba za husáka byla plná strašných věcích a devadesátky byl pro nás přerod. Já v tom žádnou fetižisaci starých věcí nevidím. Rád vzpomínám jak jsem si buildoval v Gentoo Open Office dva dny na nějaký Athlonu (pre core duo svět). Ale už bych to nikdy znova zažíte nechtěl. Ale je to vzpomínka a Gentoo zformovalo moje porozumění linuxu nejvíc - ale to už nejsem ani v 90 letech, to jsem na vějšce a dělám melouchy s nově nabitými znalostmi a regulovaný nájem co se vejde do 1000. Sice nebyli na trhu byty, ale když už byli, tak byli za hubičku - lidi si je sysli na pronájem i když legálně nemohli, ale furt to zkoušeli. Ale to je doba 2000/2010. Příval technologií ze západu byl sen. Na C64 jsem se u kámoše nahrál, ale až v 90 letech jsme doma měli vlastní počítač -> 386 a tím začalo moje vlasní poznávání. Osmdesátky byli pro mě fronty na nákupy, nepříjemný lidi v obsluze, soudružky - zažil jsem revoluci na první stupni - některé strašné učitelské bytosti, co je drželo ve škole členství v KSČM, byli odejiti - jiné víc v pohodě zůstali. Skončili dny kdy jsme zkoušeli masky a začalo se mluvit o drogách, začali být přednášky. Radek John byl ještě vnímám jako autor Memento a né jako ta troska z let budoucích. Vzpomínám jak byla praha bez omítky a pak v 90 letech se začalo všechno postupně omítat. Skinheadi na Stalinu okrádali skaťáky o prkna a boty, bitky o místa a sktaové milice. Za rohem jsme měli anarchistický squat, spousta cikánů co byla gentrifikací odsunuta. Zrušený koncert Nirvany, protože si Cobain vystřelil mozek. Koncert Prodigy na výstavišti. Můj první rockovej koncert byl Green day, kde mě vzal kámošův otec. Do schránky mi dorazila Cinema s obálkou Terminátora 2, recenzí kterou jsem 2x přečetl a ségra mě ten samoej den na film vzala. První výlety do ponrepa, asi ve 14 mě v Oku pustili na Koridu lásky, zažil jsem i zdražení lístků z 30 na 50, když zavedli tiskárny lístků a přestali používat ty generický lístky jako posledních 10 let. Atd. atd.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SATOO: Jasně, ale ona ta nostalgie k tomu prostě patří, už holt něco pamatujeme :-) A jinak mimochodem, ta technika - z dnešního pohledu se jako nepoužitelná zdá být, ale tehdy to všechno byly ultracool hračky za často velké peníze, nic lepšího stejně nebylo. Tak možná proto jsou ty vzpomínky tak růžové :-)

    No a abych teda nebyl OT: hudba, ta byla dřív taky lepší!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SAMGARR: Ono se slovo "boomer" aktuálně používá v trochu jiném kontextu (myšleno tak, že ti co ho používají nejvíc, neví nic o jeho původním významu, protože nejsou schopni si to zjistit; tím pádem jim ale nevadí, že vlastně plácají nesmysly, takže jsou spokojení - což je pro tu generaci typické). Ostatně podobně jako třeba slovo "hipster". Takže buďto na tu hru přistoupíme a budeme dělat, že si všichni navzájem rozumíme, nebo... Nebo ne :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Ten den mi na recepci ve vydavatelství Stratosféra, kde jsem tehdy pracoval (ne jako recepční, prostě jsem vcházel dovnitř), spadla plastová dvoulitrovka tonicu na zem tak šikovně, že vybouchla (nikdy bych nevěřil, že je to fyzikálně možný) a všechno to tam kompletně zastala. Jo, to byl fakt hroznej den.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BEARDY: jasne sorry, skodovka
    BEARDY
    BEARDY --- ---
    PALEONTOLOG: Nebyla to spíš Škoda 1203?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam