• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Další boomerský postesk: Mám pocit, že v IT to se bude dědky a bábami za chvíli jen hemžit. Nikdo mladý o ten obor nemá zájem.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VYHULENY_UFO: Si vzpomínám, v Ostravě byla nějaká firma (název už si nevzpomenu) co dělali autorizovaný servis Asus myslím. Tam nebyl nikdo pod 60 snad a fungovali parádně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale jako umime obraty od ctvrt az do pul miliardy...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: to zalezi jak to mate a co delate. my sme v rannych devadesatkach zacinali jako takovy ten typicky obchod s prodejnou osobnich pocitacu a jejich servisem. nicmene, jak se na prelomu tisicileti objevily alzy, mironety a cezetcecka, tak jsme presli z prodeje pc a jejich servisu spis na obchodni cinnost a ted jak se rika, soupeme krabice od distributoru k zakaznikum a za to si nechame platit. dan za tenhle byznys je, ze jsme zestihlili firmu, uz nenabirame lidi, jedeme byznys v poctu deseti lidi a z toho ctyri jsme technici.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jako já sem v kolektivu lidí kolem 30-tky. Oni mi nějak nedávají najevo můj věk a tak se vidím stále podobně stár. Pak ten šok, když projdu kolem zrcadla :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak to pak nvm :⁠-⁠) U nás je právě hodně velkej rozptyl, dalo by se říct, že máme v jednom baráku (obrazně řečeno, protože je jich víc) několik generací. Je to docela fajn.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOWKING: jako trechu kecam, nase pani ucetni ma dcery ve veku 40-45.. to jsou solidni mladice, vzdycky se tesim, kdyz zavolaj, ze maj problem s pocitacem :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: nejmladsimu u nas ve firme je 48 a vsechny devcata mame +50... :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Vždycky je dobrý se nechat poučit. Třeba úplně skvělý bylo, když k nám v práci do týmu přišla dvacetiletá holka. Co já jsem se rázem naučil nových slov! :⁠-⁠D A právě i hudebně jsme se vzájemně docela obohatili. Plus oba hrajeme videohry, to taky nebyl špatnej pokec... Pro kontext dodávám, že je mi pětačtyřicet. Hlavně se toho nebát, mladý nekoušou. Starý jen někdy :⁠-⁠)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A jako správný boomer jsem zamířil na opačný konec. Tam jsou taky neuvěřitelné skvosty, co jsem neznal!
    Herbert Eimer - Klangstudie II
    Herbert Eimert: Klangstudie II (1952)
    https://www.youtube.com/watch?v=HTSed3Ybzhg
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    To je fakt neuvěřitelně komplexní záležitost. To muselo dát neuvěřitelnou práci. To bych se nebál označit za nějakou možná disertačku na nějaké umělecké škole.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale jak tím tak listuju, toho "nového" moc není. Ale i tak je a je dobré to prohledat asi všechno. Hodně je prostě syntéza starého.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak musím vzít zpět co jsem napsal. OMNIHASH mi linknul toto [OMNIHASH @ Ženy - čím vás štvou a proč je to jejich chyba - praktické ukázky] Na každou linku jde kliknout a jsou tam ukázky. Mám co dělat na hodně času. Něco je pořád "strašně stejné", ale jsou tam svosty, ze kterých mrazí a jsou hooodně jiné. Tak jen fakt moje neznalost.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    K debatě o soudobé hudbě a mladých.
    Mě se zdá, že chybí invence. Všechny druhy hudby tu byly už když jsme mladí byli my. S čím přišli dnes oni? Každý druh huby se kterým někdo přišel za našeho mládí byl totálně odlišný od jiného. Dnes už jen mírný pokrok v mezích zákona. Nevěřím, že už v hudbě bylo řečeno vše. Pořád se těším na něco z čeho si sednu na zadek jako kdysi.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    VON_GILOTINE: bych řekla, že teď už je to o level vejš
    Mikrovlnné trouby s grilem | Alza.cz
    https://www.alza.cz/mikrovlnne-trouby-s-grilem/18850447.htm
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    v tomto smeru doporucuji historii mikrovlnych trub, puvodne byly totiz urceny pro muze a mely mega nastaveni a schopnosti, pak se zjistilo ze je primarne pouzivaji manzelky a design se smrsknul na open a timer.

    historie technologie, hh
    MATT
    MATT --- ---
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    INDIAN: přečetl jsem první větu, dal jsme plus a nečetl dál, ze to je jasný.
    Pak jsme se tedy k tomu vrátil a nespletl jsem se.

    Jako ten první rok, dva roky, ok tři od narození prvního mohou být hardcore, ale je to jako kopec na trase, kterou šlapeš každej den na kole.
    Jak si tam jednou mrdneš vzadu větší kolečko, tak za tejden to uděláš zase. A pak se přistihneš, že jedeš na jedna jedna rychlosti pomalé chůze.
    Kousnout a šlapat.

    Pak si na to kolo dáš dětskou sedačku, hodíš tam dítě a užíváš si pohledy vrstevníků s pupkama v cyklodresíčkách, když je do toho kopce předjíždíš.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ATOMIKS: Asi zalezelo na kantorech. V mem pripade slo o konec devadesatek, a zrejme byli uz dost pouceni, ze do "programovatelnych kalkulacek" se dal nacpat alfanumericky text, tj. i tahaky. Ovsem to uz byly prave dost rozsirene ty graficke kalkulacky s priblizne ctvercovymi displayi, takze tu moji "nudli" nikdo nepodeziral. Pamet mela kilobajt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam