• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    WADER23
    WADER23 --- ---
    Hlavně existuje dost velký rozdíl (genetika) mezi tím, jak rychle lidi stárnou, takže někdo je v 80 fit, někdo je v 60 vyřízenej stařík.

    Some Folks Do Age Slower Than Others
    https://myhealth.ucsd.edu/RelatedItems/6,1651083406
    ACKO
    ACKO --- ---
    No vnímání vlastního věku je velice relativní, já si častokrát říkám, co na mě ten starej dědek čumí, pak se na něj kouknu podruhé a vidím, že je možná i o nějaký rok mladší než já ;-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Týjo, tak to mi ale fakt přijde, že mohl mít nějaký zdravotní problém. A nebo naopak my tady jsme všichni Supermani, co se cítí na třicet :⁠-⁠D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DOCKINEZ: Hmmm, na tom by něco mohlo být...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DEEFHA: No všechno. Odhadoval jsem ho na stáří mého otce.
    WADER23
    WADER23 --- ---
    DOCKINEZ: Dečka samozřejmě taky svoji roli hrajou, všechny studie udávají, že lidi, co měli dečka ( i adoptované) se dožívají déle a jsou i delší dobu fit.

    Jak brzy se šedivé vlasy objeví naopak statisticky s délkou dožití nesouvisí, kromě případů, kdy je šedivění vlasů způsobené nějakou systémovou nemoci.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Podle mne kromě genů a životosprávy hraje roli, zda máš děcka.

    Fotři oproti bezdětným šedivěj mrtě dřív, co jsem si všiml. Ale třeba je to jenom shoda okolností a na velkým vzorku by to bylo jinak.
    NJAL
    NJAL --- ---
    DEEFHA: Myslim, ze asi kompletni sediny. Jsem 1975, hadaji me na 1980, protoze mi zatim vyrazneji sedivi jen vousy (sem tam nejaky vlas) a vedle me kompletne sedivy manik rocnik 1977 vypadal starsi nez ja.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: No a jak teda působil jako děda? Držení těla? Vohoz? Způsob mluvy? Hele, třeba byl jen nemocnej :⁠-⁠)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DEEFHA: Jako o ty šediny přímo ani tak nejde. Mám kamoše, co byl šedivý v už 35. Ale i dnes vypadá prostě mladě. Tohle byl fakt děda.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Hh... Jsem ročník 1978, takže jakoby zatím ještě celkem dobrý, ale když se zapomenu oholit, tak šediny vylezou a ta padesátka za rohem je hned víc vidět. Takže to řeším pravidelnou údržbou a z vlasů nosím jen číro, který si ještě pro jistotu barvím na modro :⁠-⁠D Zbytek těla je relativně v pohodě, zvlášť jak jsem nedávno shodil pětatřicet kilo, hadry taky nosím trochu s dobou... Ale ty porosty (všude!), ty prostě člověka prozradí. A ohledně té vyžilosti... Vzhledem k tomu, že jsme tady všichni prožili a přežili zlatý devadesátky, tak holt asi bude záležet na tom, jak (a co) si kdo užíval :⁠-⁠D Kromě toho taky hrajou roli geny, někdo prostě vypadá mladší a někdo ne. Ale každopádně je to hodně zajímavý téma.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dnes přede mnou ve frontě v trafice stál takový starý šedivý pán, spíš už by se dalo říct že i dědeček. Ukecala ho na nějakou kartu a tak potřebovala jeho rok narození. 1976. Tyvole o 5 let mladší jak já! Tak buď jsem velmi zachovalý, nebo byl pán fakt velmi vyžilý. (no doufám, že se tak "zachovale" nevidím jen já :D)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    GAARQ: pokud by to někoho zajímalo, tak jsem našel zdroják k tomu svému fortranskému veledílu starému 32 let. můžete se pokochat mým programátorským neumětelstvím a chybami v angličtině ;) šlo o acidometrické stanovení uhličitanů v technickém louhu.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Přidušené město. Neznámé a překvapivé fotky Prahy v dobách socialismu - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/foto/obrazem-fotograf-karel-buchacek/r~65a51b3c0abc11eeba5b0cc47ab5f122/r~3e57e12a0abe11eea9eeac1f6b220ee8/
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    NJAL: to znam jen z katalogu Neckermanna:))
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KOLOC: TI-66 stála v roce 1986 410 bonů, takže reálně cca 2000 kčs, tj. cca 20 000 dnešních šmudlíků. to casio jsme ale koupiili v normálním papírnictví a stálo nějak 1200 kčs.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KOLOC: Nevím kolik před osmadvaceti, ale před patnácti lety kolem šestnácti stovek :⁠-⁠)

    Casio FX 4500 P od 1 687 Kč - Heureka.cz
    https://kalkulacky.heureka.cz/casio-fx-4500-p/
    NJAL
    NJAL --- ---
    KOLOC: Nemam uz tucha, kolik to mohlo tak 28 let nazpet stat...
    KOLOC
    KOLOC --- ---
    NJAL: kolik to tenkrat stalo?
    NJAL
    NJAL --- ---
    Och, "programovatelne casio FX cosi" - vzpomnel jsem si na tu mou. Ta mi prokazala neocenitelne sluzby, protoze v tech dobach se "programovatelna kalkulacka" rovnalo "graficka kalkulacka" a moje negraficke Casio fx-4500P se na testy/zkousky dostalo v pohode. :-) Napis "dot matrix lcd" nikdo neresil, display byl malo vysoky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam