Super téma! Díky za založení.
Přiznám se, že se snažím najít cesty, jak dceru (8) ke hrám vůbec dostat, i když já nejsem skoro vůbec hráč. samotnýho mě to často laká, ale nikdy moc dlouho nebaví. Má screen time limit, ale zná i heslo jak si ho prodloužit a netráví u toho moc času.
Nejčastěji nás baví hry, který můžeme hrát spolu. Na iPadech hrajeme Mario Kart. Někdy hrajeme i se sestřenicema a přitom si voláme. V době covidu to bylo super, skoro jako hrát u jedné telky…
Pak máme předplatný Apple Arcade, kde jsou hry bez reklam a bez in-app purchases a jsou to takový docela Indie věci. Nejvíc nás tam baví Crossy Castle, což jsme hráli i ve třech s mojí ženou. Každej na svým devicu a je potřeba při tom komunikovat a domlouvat se na strategii. Přitom je to taková vtipná oddechovka. Dost jsme se nasmáli, protože jsou tam hodně fajn charactery. Na další coop hry bych rád uvítal tipy!
Ji jinak ještě baví Toca World, což je vlastně taková virtuální hra na domeček pro panenky. Jsou tam různý cool světy a spoustu malých předmětů, se kterýma je možný různě interagovat. Třeba z lednice si vezme člověk housku a párek, udělá hot dog a postavička to může sníst. Je možný si i vybavit vlastní dům. A ty postavičky můžou cestovat mezi těma světama a dcera si tam tak vytváří různý příběhy.
Teď jsem koupil controller od X Boxu a chceme hrát na projektoru (laptop/Apple tv). Zkoušeli jsme hrát Slime Ranger (
https://store.steampowered.com/app/433340/Slime_Rancher/) . Je to taková open world hra, kde chováte sliz. Namísto střílení se tam sbírají věci vysavačem. Ale dcera gamepad zatím vůbec nedává, je to na ni moc citlivé. Věřím ale že tenhle druh koordinace ruka oko je vlastně dost důležitý a budu chtít aby hrála. A já tomu snad taky přijdu na chuť.