• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: To je krasny saturator na OCD a taky dobry trenink s mysi (hrajete-li na mysi). Myslim ze to ani moc nebylo zamyslene pro deti, ale fungovat to na ne muze skvele.

To mi pripomina (snad to tu nebylo) #hra

Townscaper

- relax staveni mesta na vode v geometricky zajimave mrizce
    - vzhled mesta ovlivnujete pouze tim, jak na sebe navazujete jednotlive bloky a jakou barvu zvolite
    - jdou vytvorit famozni kompozice
    - rekl bych klidne 3+
    - kreativita a orientace v 3d prostoru
    - ovladani dle volby a platformy mys/gamepad/touch

Townscaper Announcement Trailer
    https://youtu.be/QtVkteAS15M

Townscaper on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1291340/Townscaper/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Unpacking on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1135690/Unpacking/

zvláštní hra co spočívá ve vybalování krabic a ukládání věcí na místo - vybavování domu. říkám si, že by možná mohlo bavit úplně malé děti. větší děti předpokládám že to brzo omrzí (ale nevím, syn už to chvíli hraje)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    14 denní kroužek programování ve Scratchi - materiály plus 4x 90 min s lektorem, min 3 max 5 dětí. Cena 3000 Kč

14 až 30 denní online kroužky – Intellectus
    http://intellectus.cz/online-krouzky/14-az-30-denni-online-krouzky/

napadlo mě to zkusit nabídnout děcku, ale nemají tam vypsané termíny, říkám si že kdyby se sešly tři děti, tak by to ten lektor Michal asi vypsal pro ně/pro nás. zajímalo by vás to někoho? ta cena mi přijde hodně vysoká ... tož nevím
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tak vyzkouseno obe Cars jdou ve splitscreenu, snad i v kombinaci klavesnice ovladac, ja zkousel 2 ovladace, dvojka jde ok.. jednicka porad mozna vyzaduje spusteni modu na klavesnici.. a obe hry trpi tim, co jsem psal nize, neni to uplne intuitivni a pise to hlasky ve stylu stiskni tlacitko 10 pro start hry, hru muze spustit jen hrac, jehoz ovladac je 1 a podobne, ale timhle trpi tyhle hry i na konzolich.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Jeste ty Cars by snad mohly jit na jednom kompu ve split screenu pro 2 hrace.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tak dalsi typ hlavne pro mensi deti, Pixar Cars, jsou normalne na steamu koupil jsem klice asi zase 1,5E. Dvojka je nativne cesky vcetne namluveni, do jednicky se to da doinstalovat vcetne namluveni. Hra beha v pohode aspon na Nvidia na Win10, vzhledem ke stari, to bude mit minimalni naroky, podporuje i ovladac ikdyz tam nejsou klasicky Xbox 360 napisy, ale jeste neco ve stylu LS+Button 1 ne LS+Button A, takze se to musi zkusit.

Nezadarilo se mi s tema Settlers 2 a 7, nejaky krabicovy verze jsou cesky, daji se pocestit, ale ty soucasny History edice co jsou na UblijConnectu tam mi ty stary cestiny, hacky nefungujou.. Nasel jsem pro intelektualy, ze Portaly jsou cesky a jeste je slovencina do Raymana 2. V ramci hledaji ceskej her jsem pak nasel jeste DarkSiders, coz mozna mohlo bejt pro deti, kdyz nektery hrajou Borderlands..
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    QWWERTY: Tak by meli s komplexnejsim a lepsim ratingem..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RUTHAN: PEGI rating ale nesouvisi se schopnostma ditete vyzadovanyma pro zvladnuti hry (napr. tebou zmineny cteni/psani)
    Video game content rating system - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_content_rating_system
    v podstate cokoliv, co neobsahuje ani jednu z "kontroverznich" kategorii dostane nalepku 3+
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    HONCKA: Uplne nevim, ja jsem u nich zrovna u tohle nesedel.. uplnej favorit to neni.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    RUTHAN: oriho dávají? Nějaký úseky jsou těžký jak prase
    MUXX
    MUXX --- ---
    GHOSTSTALKER: Delal jsem to stejne. Diteti je osm a obcas pouzije v cestine spatnou predlozku “myslim o nem” - “think about him”, ale jinak mluvi obema jazyky v pohode.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Ja ty deti mam jen puceny, takze do toho, jak se uci anglictinu moc nezasahuju, kdyby jsem jim zaplatil nejaky krouzek, aby aspon neco umeli..

Jinak mi prijde, ze nekterym designerum ani nedochazi, ze deti pred 7 lety, treba neumi ani cist a nakrabice pisou od 3 let a podobne.

Jinak co se u nas hraje dalsiho:
    Rayman Legends a Origins - na tom se zacalo, vsechno to jde hrat na ovladacich na PC ve dvou..
    Raymani 1,2,3 - obcas to zkousi, ale to tezky jak prase..
    Trine 1 - 4 - krome trojky se to taky da nastavit do cestiny a hrat ve dvou na ovladacich
    NHL09 - posledni hodnej na PC, da se nastavit NHL 94 jednoduchy ovladani..
    Far Cry Primal - FPSka z praveku, mluvi a stopujou a jezdi na sevlozubim tigrovi a tak je to cesky..
    Ori and Blind forest - na to je cestina a detem se libi jak to vypada
    Mashed auta - jednoduchy pro vic hracu, ale nic extra
    DuckTales - horsi nez puvodni verze pro Dos a anglicky, ale jde to
    Street Fighter IV a Injustice God Among us - tam maj i ty svoje komixovy divno hrdiny
    Battle vs Chest - je to tezky jak prase i dospelyho nesachistu..
    Gas Guzzlers - zabavny auta se strilenim, upgrady a tak, je to takovy viz drsny nez nejaky detinsky Mario Kart
    Sega Mega Drive collection - tam je Golden Axe a dalsi jednoduchy hry
    Farming Simulator - 19 uz je i cesky a hrajou to posledni 2 roky a furt je to neprestalo bavit jsou na to inbuild mody..
    osekana verze je za penize na mobil a na Vitu, Switch. Umi vsechny ty traktory a nastavce z pameti.
    Goat simulator - zase je i na mobil
    Professional Woodcutter 15 - takovy specializovanejsi Farming simulator je to cesky
    Among US - to je anglicky, ale vsechno uz to umi, na kompu to podporuje ovladac, ale kdyz to nejde, tak hrajou cross play i s mobilem..
    Overcooked - to je ve dvou nuti spolupracovat, je i cestina, ale treba dneska byl mrtvej link, a nejaka story tam je, ale hrajou to bez toho
    Need for SPeed Most wanted - proste si jezdi a maj radost, ze tam maj auta ktery si nastudovali z realnyho zivota..
    Yooka Laylee - prestoze to neni cesky, jsou tam nejaky pribeh, rozhovory a ruzny cesty, neni to uplne trivialni
    Starcraft - to me prekvapilo, ale vzladaj, kdyz se jim obcas poradi..
    Bastion - roztomile Diablo klon, zase da se rozjed cesky..
    PC Building simulator - montovani kompu to je bavi je to trochu takovej omezenej styl Farming simulatoru simulace zamestnani. Zase ta se rozjed cesky, ale musi se vypnout automaticky updaty.
    Heroes of Might and magic V - pekne zabalena, nakreslena porad slusne vypadaji fantasy strategie, na kterou se da sehnat cestina, vcetne namluveni.. a nejak to naroubovat na Ubi nebo GoG verzi, uz ani nevim.

Neujalo se zatim:
    Botanicula - moc pseudointelektualni a detsky
    Banners Saga - da se to nastavit cesky, ale moc slozity
    Unravel 1 / 2 - neni to cesky a dvojka jde ve dvou, ale to takovy moc puzzlovity a ten vzhled je nechyt byt je pro deti
    Cuphead - hezky, tezky jak prase..
    Kyrandie 1 - tyhle polologicky veci pouzit vsechno na vsechno a zaseky, to jsme hrali kdysi mi, ale dneska jsou lepsi veci

Co jsem jim nainstlaoval ale jeste jsme se k tomu poradne nedostali:
    Torchlight - Diablo pro deti s cestinou
    Cities Skylines - taky jsem nasel cestinu
    Anno 1701 - mozna lepsi nez uz dneska zastaraly Settlers a je to nativne cesky
    Pooh and Winnie - tak tu nekdo radil
    Worms a tisice jejich mutaci jako Tanky a tak..
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    YMLADRIS: Já mám pořád pocit, že nejlepší vliv na moji angličtinu bylo hraní Betrayal at Krondor. Vtipné je, že zatímco jako 13- nebo 14letý puberťák jsem tehdy dal všechny hádanky (tj. truhly) sám, když jsem to o 20 let později hrál znovu, nekteré jsem nedal. :-) Tehdy ale nebyly žádné weby a videa, kde by vám někdo ukázal, co a jak máte dělat. Existoval jenom Excalibur a krátce nato vzniklo Score.
    Jinak malé děti máme, ale protože žiju v cizině a manželka je cizinka (a spolu mluvíme anglicky), máme to spíš naopak, protože hraní českých her nebo koukání na česky mluvené filmy/seriály, je jeden z mála zdrojů, kdy můžou slyšet češtinu. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    GHOSTSTALKER: taky normalne plynule :)

ono polovina svetove populace je bilingvni nebo multilingvni, akorat v tom cesku se to povazuje za nejak problematicky, nechat maly dite mluvit AJ, ... jestli teda tvoje otazka smeruje k tomuto
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: asi hodim i motivacni video (nema to zadnou pointu, takze po minute lze vypnout)

prijde mi to pro decko nejen kvuli svetu videoher fakt dobrej vklad a stoji za to tomu v tech prvnich letech, kdy nassavaji jako houby, venovat usili. resila jsem chvili ze my mluvime jako burani takze bude mit blbou vyslovnost, ma, ale to nevadi, vyhody jasne prevazuji. Pozdeji ve skolnim veku uz se tyto veci uci hur.

Shared album - Mirka Misakova - Google Photos
    https://photos.app.goo.gl/vgaRPT3uwLBaKABLA
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    YMLADRIS: A jak mluvi/ve 4 mluvil cesky?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pokud tady má někdo hodně malé dítě, tak my jsme před lety postupovali tak, že jsme dítěti zatajili, že existují technologie v češtině (tj. žádné večerníčky, animáky, hry, nic,... vše anglicky). taky jsme s ním mluvili při hře (jako mimo PC, při hraní s plyšákama na obchod atd) jednoduše anglicky, ale hlavní bylo že na YT koukal na videa o minecraftu v angličtině. Ve 4 letech už mluvil plynule (plynuleji než já), teď v pohodě čte AJ (nechce číst ČJ). ještě je poznatek, že některý děti nechtějí AJ mluvit, ale rozumí
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHAN: nakonec jsem toho Maria nejak sehnal a rozjel, ale na me GTX760 velky spatny. Chvilku 60fps a pak na 10s drop na 5fps, takze nic, nevadi.

Jinak Wacky Wheels (GOG verze) jsem hral normalne na Logitech F310 gamepadu, jen to chtelo nastavit v setupu tlacitka.

A ano, anglictina byvala i pro me problem uz kdyz jsem v roce 1998 dostal svuj prvni pocitac. Spoustu her jsem kvuli tomu nehral, treba zahranicni adventury (Monkey Island, Alone in the dark atd.) a jel jsem jen Poldu, Horke leto a Ve stinu havrana. Dneska si ty stary hry uzivam o to vic, kdyz konecne vim o co tam jde, takze treba ted hraju Command & Conquer Remastered Collection, protoze jsem tehdy ten pribeh a nektery ukoly vubec nechapal a nerozumel jim.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    TOOMIX: U nas jsme Wacky zkouseli se synovcema (8+10,ale hrajou uz tak 5 let), ale jak je to na klavesnici a ne na dvou ovladacich na ktery by to teda asi otravne slo pres Dosbox keymapper namapovat, tak je to nebere. na klavesnici je taky Ignition, ktery potrebuje glide wrapper a jeste nejaky sound patch, a to je bavilo o kus vic, ale taky zadnej odvaz, jak klavesnice.

Samozrejme daleko radsi hrajou Mario Kart na ovladacich na WiiU a Switch, kde maj i ty volant plastovy adaptery za par korun, to s nima je schopna hrat i sestra v obrazovce rozdeleny na 2 /4 hrace.

Ten Mario 3D World na emulatorech jde, ale chce to hodne silnou masinu.. ten Ryujinx emulator nebude nikdy asi fungovat rychle protoze je to C# a ne C++, ale Yuzu je rychlejsi jo firmwary a klice jsou voprus.. Potrebujes novy klice na novy firmwary, porad aktualizovat. Mame i nativne Mario na WiiU a Switchi, ale pak jak to neni pro 2 hrace a jeden muze maximalne tak ovladat cepici, tak to neni ono. Pak jsme se jeste u Maria jeste zasekli na tom, pro nejaky puzzly je nutny nejak floukat do mikrofonu a to nefungovalo.

Jinak u nas jsou problemy cestiny, protoze nejaky zaklady EN jsou ale pro nejaky popisy questu a slozitejsi hry to proste cestinu chce, dneska jsem jim treba konecne sehnat zprovoznil cestinu na Overlorda I (kteryho jinak uz tak 2 roky obcas hrajou), ktera byla jen na uloz.to na dvojku se dostupna v pohode. Ted se placam s cestinou na nejaky Settlers VII, prey by to snad pres UblijSoft laucher a zmenu hodnotu v registrech melo jit rozjed cesky. Mohl bych jim jeste rozjed Settlers 2 pres Dosbox, ale to uz je hodne retro.

Jinak jsem byl prekvapatenej, ale ty nase prisery bavil hodne i Dungeon Master pres Magic Dosbox Android mobilu, kde se pripadne mozny pouzit i nejakej handheld like adapter pro PS4 ovladac (ale zase to chce jeste nejak hackovat Bluetooth by jinak to ma input lag 2s) a zprovoznit lepsi velky konzolovy hry pres emulatory. Vsechno tohle, ale uz chce pokrociliho uzivatele co jim to nastavi.
    MUXX
    MUXX --- ---
    TONAL: Pikuniku je v akci

Save 70% on Pikuniku on Steam
    https://store.steampowered.com/app/572890/Pikuniku/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KULHY: chápeš to správně, aspoň abych to vyzkoušel. Tohle mě u spousty her hrozně moc mrzí, jen jedna platforma a ostatní nic. Ať už se jedná o God of War (které bývalo jen pro PS) nebo tyhle Nintendo hry. Např. Darksiders Genesis si zahraju na čemkoliv (PC, Switch, PS4), tady bych musel dát navíc cca 9000Kč za konzoli. Ale je mi jasný, že Nintendo bude svoje hry tlačit jen na svoje konzole.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam