• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Jako člověka co hrál naposledy původní SuperMarioLand na černobílým gameboy mě obecně fascinuje popularita plošinovek…
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Je to spíš ta kadence nápadů o obměn, když už myslíš, že nic dalšího nevymslí — BOOM.

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KULHY: ok. a byl by jeste priklad te dechberouci kreativity? pripadne dik :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Prostě dobře udržovaná značka s řemeslně vybroušenou hratelností. Nepřestává překvapovat originalitou, při zachování základní a jednoduché premisy. Děti si Maria oblíbí, protože je roztomilý a srandovní, ale zároveň superhrdina z lidu. Ikonický vzhled postavičky zachovaný po dekády. Hru dohraješ poměrně snadno, ale můžeš se hecnout a snažit se jí dohrát na max (body, čas, mince) a to ti už dá zabrat. Dechberoucí kreativita tvůrců a míra detailů, kterou je možné pozorovat, bude-li hráč pozorný. Precizní audio-vizuální prezentace a celá výtvarná stránka.

Ůroveň dotaženosti game designu je prostě stellar. To je přesně ono — ty nevidíš v čem je ta hra takový zázrak, ale čapneš ovladač a všechno tiká jak švýcarský hodinky ať už ti je 5 nebo 50. Je to trochu takový Apple mezi plošinovkami — někdo se proti němu vymezuje, ale světe div, prodává se i po 40 letech jak rohlíky. Nehledal bych v tom složitosti, ale pod kapotou je to mistrovsky dilo. Nic pro lidi co neradi trávi čas virtuálním skákáním.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FORTRESS: a co tim chces rict? ze proste se podarilo v konceptu te hry navrhnout zajimave stavebni prvky (ty houby...) a lidem se z toho dari delat insane levely a to je u toho drzi? dik
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

Proč se hraje Super Mario?

zeptam se ted jako "matka". proc je Mario takovej hit? z meho pohledu to neni zabavne (travit cas snahou cosi proskakat). Je to proste historicky hit z doby, kdy hry nebyly obecne moc dobre a tato byla?

Syn klasicky nejvic hraje Super Mario Maker (obecne ho na hrach zajima nejvic to, kde muze neco on tvorit a ovlivnovat). Coz chapu ze je zajimavy, plus to, ze clovek zakoupi hru a ziska potencialne nekonecne levelu pres to komunitni sdileni levelu vytvorenych hraci? Muze byt hezky motivacni pro dite, ze vytvorilo neco, co hraji cizi lidi.

Vim, ze Kulhy ocenoval tu Odyssey a 3dworld
    KULHY: oduvodneni chapu

Chtela bych pro rodice napsat nejaky uvod do "Mario", co maji teda koupit, co je zbytecny.. dnes mi zrovna psala nejaka cizi pani ze dite smi hrat jen Mario na telefonu a co ma teda delat dal...

Vim ze je tuna YT kanalu o supermario, lidi tim travi tisice hodin.. v cem je to kouzlo?

Ma k tomu nekdo nejake asociace, pocity, dojmy? Dik
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KAJJAK: bohuzel netusim. my jsme to udelali jinak. nepouzivali jsme YT kids, pouzivali jsme normalni YT, kde jsem malemu decku vybirala videa ja a tim si to naasociovalo, jake to ma hledat videa. Protoze je tam za ty roky naprosta prevaha videji v AJ, cesky videa to do takovych tech nabidek vpravo vubec nedava.

YT kids neznam, tak nevim
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    progress report. dospela jsem s tim webem "hrajeme s detmi" do bodu, kdy je potreba napsat minirecenze na zajimave hry a sdilet na sockach. z te wiki, ve ktere se to pise, to nejde "hezky" sdilet, takze upoutavky budu davat do blogu

Hrajeme videohry s dětmi
    https://videohrysdetmi.blogspot.com/

vim, co s tim budu delat na FB (moje stranka Videohrami ke hvezdam, skupina Domaci a komunitni vzdelavani, skupina Nadane deti). Pokud ma nekdo dalsi tip na velkou skupinu, dejte, nebo se ujměte sdileni tam (dejte vědět).

Co se tyce dalsich socek, nevim. ma nekdo signifikantni followers na twittru a ma zajem sdilet tam upoutavky? jen se ptam :) vim ze nikdo nema cas. Twitter nicmene ctou hodne muzi, mohlo by je to zajimat. Co se tyce redditu, tam uz vubec nevim, cesky tam ctu jen kerrayovo r/cesky a to je na zurnalistiku, tak asi nic.

pokud tu nekdo pouziva nejake jeste jine forum, kde by to "matkam" mohlo pomoct (emimino, ...), samozrejme klidne sdilejte

nadale plati, ze kdo se chce realizovat psaním, ozvěte se :)
    obecně vytěžuju info z tohoto klubu
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    jeste dotaz k te anglictine, zkousel jsem tu radu zapnout diteti youtube kids v anglictine a bohuzel jsem nenasel volbu jazyka v nastaveni... navede me nekdo jak na to? hrajou ji tam jaksi vsechny jazyky najednou...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FARFELOO: syn rika ze zabavnejsi ma byt Dorf Romantik. je tam nejakej rezim kdy ta hra po hraci neco chce (nevim co) a kreativni rezim, kde se jen stavi (asi)

Dorfromantik on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1455840/Dorfromantik/

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FARFELOO: možná by jí taky mohl bavit RollerCoaster Tyccon 2 (případně OpenRCT2), tam se dá vytvořit "no money" scénář nebo si v OpenRCT2 rovnou nacheatovat peníze. Je potřeba původní hra, se všema datadiskama pravidelně k zakoupení na Steamu kolem 3$

10 Reasons why you should get OpenRCT2!
    https://www.youtube.com/watch?v=Btb9K2Ik-HQ
    MUXX
    MUXX --- ---
    FARFELOO: Mozna by ji zaujalo i PLANET ZOO. Je tam mozno hrat a neresit penize. Je tam k tomu udelana pekne “dokumentace” v cestine. Vcera jsem dostal prednasku jak se meri sila zvireciho kousnuti a ktere zvire ma jakou silu kousnout 😯
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FARFELOO: zkus tohle, je tam jediná surovina - body, popř. možnost hrát uplně bez nich a jenom si stavět.

ISLANDERS on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1046030/ISLANDERS/

Ale teda v osmi už si klidně na Simcity(resp. Cities Skylines) troufnout může.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FARFELOO: ve složitějších hrách pomáhá zapnout nějaké cheaty a management neřešit...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Dcera (8) chtěla hrát něco kde se staví město. Sim City a podobné hry mi přijdou hrozně managementové, pořád musí člověk řešit peníze a má to learning curve. Ona chtěla hezké domy a urbanismus.

Tak jsme našli Townscaper. Člověk si jenom vybere barvu, kliká a algoritmus vytváří malebné město. Je zábava objevovat různé kombinace kdy se objeví zajímavá budova nebo prvek! Mě to chytlo taky:

Townscaper on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1291340/Townscaper/
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ELHO_CID: Technicky vzato jsou to ale emzaci, kdyz se GoW neodehrava na Zemi, ne? :-)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    NOFNAK: já nejsem nějaký GoW fanatik, ale přijde mi škoda celkem zajímavý lore překrucovat na boj proti emzakum, který tam vlastně vůbec není : https://gearsofwar.fandom.com/wiki/Locust_War
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    ELHO_CID: Pokud se Ti hra stane modlou, pak máš problém. Stejně jako když bereš život moc vážně :-D.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    NOFNAK: Koukám ty toho o GoW taky moc nevíš. Mimozemské útočníky střílí Duke Nukem. Je to legrace, je tam spousta nadsázky. V Gears ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam