• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    YMLADRIS: hm, to bude asi dalsi generacni disconnect kdy dneska "staveci" = sandbox
    tycoon hry byly staveci/budovatelsky na konkretni tema ... transport = logistika, roller coaster = zabavni parky, zoo... etc...
    mam nejaky scenare, existuji cile, kterych chci dosahnout, musi to vydelavat, abych mohl stavet dal, ale samozrejme to ma i nejaky free prostredi, kdy si muzu stavet jen tak jak chci
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    QWWERTY: pls vysvetlete mi (nekdo) co to ty tycoon hry jsou. dik.

"Staveci" - tim myslim, ze se hra da prepnout do nejakyho rezimu kde po tobe vicemene nic moc nechce a ty si muzes tvorit dle vlastni kreativity (stavet dum, vesmir, zahradu, vesnici, prisery, ...)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Roblox - mela jsem dnes call s Bridge Academy ohledne krouzku na programovani v minecraftu, kam syn zacina chodit (online) a lektor mluvil i o krouzku na Roblox, pokud by nekdo chtel ten roblox vytezit nejak smysluplne. Budou vytvaret minihry. Jak o tech krouzkach mluvili (celkove jejich pojeti, oc jim s tou Bridge Academy jde), pripadalo mi to dobry.

Online programování v Robloxu - KROUŽKY
    https://www.bridgeacademy.cz/cz/krouzky/online-programovani-v-robloxu.html
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: Tak oni dneska děti umí kolikrát anglicky líp, než já :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KULHY: jojo, to byla chyba v původním Transport Tycoon - vygenerovat kopcovitou krajinu a pod celou mapou udělat tunel . přetekla vnitřní proměnná pro požadavek na cenu a přidalo Ti to cca 3 000 000 000$. V Transport Tycoon Deluxe to je opravený. V OpenTTD je přímo cheat menu a tam si může člověk naklikat kolik peněz chce.
    KULHY
    KULHY --- ---
    KERRAY: Transport tycoon jsem "hral" tak cca v 8-9 letech. V mych detskych letech se stavely dlouhe tunely, ktere (asi diky nejakemu bugu) vygenerovali do zacatku solidni budget.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    stavěcí hry baví i menší, často stačí zapnout nějaké cheaty :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONZAL: Deti tezko, musej umet hodne dobre anglicky, jinak si neskrtnou a nebude je to bavit. A spis je Animal Crossing takovej sandbox, kde si jeden stavi ostrov.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    a neni tenhle druh hry to Animal Crossing? Představuju si to jako ekonomický simulátor, co můžou hrát i děti...?
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    QWWERTY: tak ja tyhle tycoony taky miloval, ale bylo mi 17 😊 hral sem jeden, kde se delaly hracky, ale uz si nepamatuju jak se jmenoval, tam se ekonomika tolik neresila
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SIRLOON: zalezi na veku .. me treba na zakladce Roller Coaster i Zoo Tycoon bavil a napr. RCT neni ani kdo vi jak obtizny
    ano, OpenTTD je pak uz trosku jiny level
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    QWWERTY: nejsem si jistej, jestli reseni ekonomiky je uplne pro deti 😕
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    YMLADRIS: co presne je "staveci hra"? protoze tim by jsme se mohli dostat ke vsem Tycoonum, resp. OpenTTD nebo OpenRCT
    OpenTTD | Home
    https://www.openttd.org/
    https://openrct2.org/

OpenRCT vyzaduje soubory z puvodnich her, ale RCT+RCT2 jdou behem Steam sales poridit za cca 7 EUR
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    YMLADRIS: portal knights, ta je spis akcnejsi. ale pro deti by mohlo byt super Dragon Quest Builders 2. Ja sem sice starsi rocnik, ale to staveni me tam fakt bavi :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STAROJDA: diky moc

U nas se dnes hral Raft, coz ma kreativni rezim, ve kterem je to taky takove stavitelske - buduje se pribytek na vode. Spousta veci a logickych interakci nejde udelat, ale na druhou stranu to neni kostickovany jako minecraft, tak treba muze na chvili nekoho zaujmout.

Napadaji vas jeste dalsi "staveci" hry? Matne si vybavuju napr. pro uplne maly deti ze byla hra kde se pokladaly dreveny koleje, ale uz nevim, co to bylo...

Ze bych udelala sbirku tipu na "staveci" hry

Raft on Steam
    https://store.steampowered.com/app/648800/Raft/

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONZAL: 12 hodin cistyho casu, myslim. Takze tak tejden.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: za jak dlouho se to da dohrat?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Jo, minuly tyden jsme to dohrali s osmiletym synem. Nejvetsi zabava.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MAKROUSEK: I pro 8lete dite?
    BOXY
    BOXY --- ---
    MAKROUSEK: A to je super, protože jsem to našel v EAplay, které jsem teď na zkoušku pořídil v akci na 3 měsíce za 99,- ;-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BOXY: Chces It Takes Two. To je nejlepsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam