• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONZAL: 12 hodin cistyho casu, myslim. Takze tak tejden.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: za jak dlouho se to da dohrat?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Jo, minuly tyden jsme to dohrali s osmiletym synem. Nejvetsi zabava.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MAKROUSEK: I pro 8lete dite?
    BOXY
    BOXY --- ---
    MAKROUSEK: A to je super, protože jsem to našel v EAplay, které jsem teď na zkoušku pořídil v akci na 3 měsíce za 99,- ;-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BOXY: Chces It Takes Two. To je nejlepsi.
    NOIK
    NOIK --- ---
    BOXY: Garfield Kart ..je to sice prachsprostá vykrádačka Mario Kart ale určitě se s dcerou pobavíte:)
    BOXY
    BOXY --- ---
    YMLADRIS:
    TOMBRIDER:
    GHOSTSTALKER: Skvělý, díky všem. Vypadá to, že to fakt smysl má a budeme moct s dcerou hrát společně ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BOXY: delali jsme stranku o hrani ve vice hracich, ale o konzolich je tam jedna veta, ze asi vsechny hry na konzole podporuji vic kontroleru, ze od toho jsou konzole. ja tomu moc nerozumim, tak snad to tak je

Hry pro více hráčů | Amentum Wiki
    https://hry.amentum.cz/cs/hry-pro-vice-hracu

mozna nektery ty zde zmineny hry pro PC jsou i pro PS5, netusim

pak tu byl dobre hodnocen Mario

Mario | Amentum Wiki
    https://hry.amentum.cz/cs/Hry/mario
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BOXY: přímo ty Lego hry fungují na split. A dají se procházet v coop.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOXY: Rayman Legends, Sackboy, Overcooked. Ano, smysl to ma, hrajeme ve trech.
    BOXY
    BOXY --- ---
    Nevím, jestli tu téma neproběhlo, ale nenašel jsem.. Mám PS5 a s dcerou (8 let) občas hrajeme - nějaký Harry Potter, Lego City undercover, Bandicoot, atd. Ale tak nějak se střádáme. A napadlo mě přikoupit druhý controller, že bychom mohli hrát opravdu spolu. Nějaký split screen nebo kooperace na jedné obrazovce. Prostě hry pro dva na jedné konzoli. Máte zkušenosti/tipy? Má smysl ten ovladač kupovat?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    me zajima to tema tvorby her (levelů) pro ostatni lidi. zabyvate se tim v nejake hre? vim ze kdysi davno pred lety hrali https://store.steampowered.com/app/402170/Puzzle_Ball/ a zverejnovali tam nejake postavene levely. Pripada mi to jako dobrej princip (jsem neco vytvoril, co uz si zahralo XYZ lidi) ...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: Ok díky za vysvětlení. Je to teda spíš principiální věc a to respektuju. A dodám, že ta adiktivnost těm tvůrcům teda moc nejde. V podstatě jsou ty hry z drtivé většiny monotónní až tupé. A i můj sedmiletý syn u žádné nevydrží dlouho. Možná je to ale můj vliv (protože pravidelně hejtuju ty nejtupější hry, které si pustí a chce je hrát se mnou).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: videa zde DR_K: to první je spíš o tom, jak odrbávají tvůrce her, což jsou hodně často děti, to druhý, jak se staví ke gamblingu a k sexuálnímu obtěžování
    Hrál jsem to, ale nejsem cílovka
    Jinak z tou závislostí, u Robloxu jsou tam přímo motivováni tvůrci her, aby byly co nejvíc addictive, že dostávají rankingy podle toho kolik tam stráví hráč času.
    Fakt tohle nehodlám jakýmkoli způsobem podporovat, že her je hromada.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: prosímtě co za videa o Robloxu jsi viděl? Hrál si to sám někdy? Viděl si, co tam je za hry?
    Já jen, že Roblox u nás prcek hraje docela dost a to co píšeš je mimo. A to věz, že to hodně řeším. Závislé to je stejně jako jiné hry, to je jejich podstata. Roblox se nijak nevyjímá. A s gamblingem jsem se tam setkal maximálně na úrovni beden z CS, tedy že za herní měnu (nemyslím robux, ale někdy taky) otevřeš bednu a máš šanci na různý předměty. A tohle rozhodně není u všech typů her v Roblox (např. obbíčka nebo tycoony tohle nemají). A za mě fajn, že prcek už dávno chápe, co jsou procenta.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    YMLADRIS: ten Roblox bych z toho vyhodil, po tom co jsem viděl ty videa, tak maj děti zákaz, ta hra hraje na na závislost a jsou tam dost silný prvky gamblingu
    Doporučil bych to max rodičům co by byly ok nechat své dítko obchodovat na burze z kryptoměnama (ceny předmětů mají price chart a na externích aplikacch jdou na nakupování zadávat regulerní burzovní pokyny)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    YMLADRIS: Tady ta slíbená minirecenze na Dorfromantik

Hra má parádní koncept a zpracování. Radost pohledět. Ale tedy je znát, že to je early access. Hra si vyloženě říká o spoustu updatů, aby to získalo víc vrstev. A to hlavně v oblasti obsahu a interaktivity. Rozhodně stojí za to hru zkusit (a tím tvůrce podpořit) a čekat na další vylepšení. Zatím poslední update byl zimní skin a to není uplně ono.

A co se týče hraní s prckem - bavilo ho to hrát, líbí se mu to. Jedna herní session je ale dost dlouhá (20+ minut) a to už ztrácel zápal. A znovu se k tomu jen tak asi nevrátí. Jiné hry ho pohlcují víc. Takže je to o té interaktivitě a větším obsahu. Co hra nedožene akčností a překvapivostí (protože je poklidná a stavitelská), měla by dohnat obsahem a bohatostí. Pokud ale máte děti, co nejsou tolik zvyklé na akční a složitější hry, tak si myslím že to za zkoušku rozhodně stojí. Hra je kvalitní a promyšlená a za to já musím dát vždy plus.
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Ja verim ze otazka vetsiny dnesnich rodicu uz neni zda hry maji deti hrat, ale spis jak moc, jake a kdy s cim zacit. :)

Jinak moc hezky motivace…
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    nejakej thread na obhajobu a podporu videoher. neni muj zajem resit tu otazku zda videohry ano nebo ne, podle me si to fakt kazdej rodic musi hlidat sam, videt vyvoj ditete, ne se spolehnout na to co rekl vedec z oxfordu ci pani psycholozka

ale tak pokud treba potrebujete argumenty pro rodinu o co se skrz ty hry pokousite, muze byt zajimave procist, nebo vyzkouset ty tipy na hry

https://twitter.com/anafabrega11/status/1489596990765862921

They learn how to make fast decisions, take quick action, and stay calm under pressure.

They stretch our minds, force players to consider the consequences of their actions, and encourage them to prepare for the unexpected.

Bejeweled focuses kids’ minds, distracts them from the stress of life, and helps them feel accomplished.

Kids enjoy the thrill of exploring new places and then adding their touch by building their own landscapes, buildings, and more.

They get to experience the satisfaction of making something new, releasing it to the world, and watching others use their creations.

Kids learn how to achieve goals by communicating and coordinating with large groups of other players.

...

To win these complex games, kids learn *conjecture and criticism.*

They propose crazy ideas, debate proposals, and test their opinions by taking action.

Through this process, kids practice tackling extreme challenges, like managing wildfires and colonizing space.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam