• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    HONCKA: https://www.apple.com/cz/apple-arcade/

Zadne reklamy, zadne ingame nakupy.
    Full hry.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FARFELOO: ono taky záleží jak je udělaný ten model, pokud je to ve stylu starých shareware, tj zdarma máš prvních pár levelů, pokud chceš zbytek hry, tak zaplať (tak to má třeba civilizace V, kde máš prvních 30 tahů zdarma)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    YMLADRIS: to je hodně blbej nápad, to mu mužu dát rovnou kilo, aby si šel zahrát forbesy, na plán potřebuješ umět udělat si minimálne technickou, nejlíp i fundamentální analýzu trhu (bez toho je to vždycky gamble), to ale neumí imho ani většina dospělých traderů, navíc obchodovat na simulovaných penězích je psychologicky o ničem, že člověk přemejšlí úplně jinak, když má v tom reálný prachy (u dítěte to možná bude jiný).
    Mě to přijde trošku jako rada, když si nachytal děcko kouřit, aby si mu koupil herák.
    BTW já považuju gambling horší než ten herák, že v heráku neprofrčíš za pár hodin barák a děti jsou na tyhle svody víc náchylný, tj to radši pokoušet nebudu
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Já si myslím že pro děcka freemium je největší shit snad v jakékoliv podobě.

Hraní na tabletu jsme omezili víceméně na nějaké koupené Indie hry nebo v rámci Apple Arcade předplatnýho. To mi přijde naprosto skvělý, kdy za 5 euro měsíčně nebo kolik si může vybrat z asi stovky her bez reklam a bez in app purchases. A začínají se objevovat i větší hry, které dřív byly na storu s in-app purchases. Třeba NBA 2k.

Bohužel jenom Apple…
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    rikal mi k tomu muz, ze pred casem dite v robloxu nejakej cas stravilo. pobral na tom pojem "freemium", ten koncept ze je neco zdarma ale ve skutecnosti to znamena, ze lidi plati za vybaveni a doplnky, protoze je ta hra k tomu vede. to se mu nelibi. (po vstupu do robloxu to cloveka zrejme vede aby postavicce nakoupil nejake vybaveni). mi se libi ze si s otcem nad tim takto zauvazoval a zaujal postoj

dale pokud by decko melo zajem spekulovat (nakup neceho za ucelem prodeje pri zvyseni ceny), tak nam pripada nejvic logicke najit nejake burzovni platformy, kde si to s omezenym uctem muze vyzkouset, jak psal makrousek.
    bud ho to brzo omezi, protoze to "nefunguje", nebo pokud by zajem o trading byl silnejsi, tak postupne bude muset pochopit ze je potreba mit nejakej plan, money management, disciplinu. Anebo teda k tomu pristupovat jako k sazeni sportky, ze je to zabava ale clovek neustale prohrava... ale hodne lidi to dela... tak asi si to vyzkouset, jaky to teda je. podle me se deti pres tyto zkusenosti muzou hodne naucit, kdyz maji s kym o tom mluvit nehodnoticim zpusobem. Spis nez to pausalne zatrhnout jako gambling. To bych se bala ze to pak za par let bude zkouset nejak blbe, s blbyma vysledkama. Ale tak to je o celkovem pristupu k vychove
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FARFELOO: předtím jsem to neměl, ale tohle mě donutilo zprovoznit na ipadu familyshare, kde jde to kontrolovat přes čas u obrazovky, jde tam vidět přesně jak dlouho používalo dítě jakou aplikaci, jdou tam nastavit i limity, ale zas tohle nechávám na domluvě a osobní zodpovědnosti dítěte (chci aby si to kontroloval sám a při překročení jsou předem dané tresty)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HONCKA: No… tak se asi konečně rozhoupu k nějaké openVPN nebo něco, co mi bude ty věci logovat. Dcera má limit hodinu hraní na iPadu, ale zná heslo a je rozumná. Ale asi se můžou věci dost rychle změnit jak dospívá. Přijde mi dobrý mít aspoň logy, když je potřeba debugovat něco patologickýho. Ne že bych ji chtěl kontrolovat a šmírovat.

Naštěstí si raději do 11 v noci čte:-D
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: Díky, za osobní zkušenost. Konečně vidím, odkud pramení tvoje nelibost k Robloxu. Vede mě to k tomu, že je potřeba to s dětma víc řešit, hlídat a provázet, jak tu zaznělo. A sledovat činnost na jejich zařízeních :D. To plánuju, ale teda s tím, že to prckovi transparentně řeknu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONCKA: Dej mu litr, at si hraje na burze. Jeste dvakrat to udela a ten dopamin ho prejde.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MAKROUSEK: nevěřil bych tomu, kdybych to nezažil, mladej normálně dodržoval svojí hodinu hraní, ale pak začal bejt ráno unavenej, stěžovala si i učitelka, pak jsem zjistil, že si tablet i přes zákaz tahal do postele a vyjel jsem si logy na firewallu a zjistil jsem, že visí na robloxu x hodin denně klidně do jedný do noci. Z mladýho vypadlo, že nějakej item z 0 vystoupal asi na $20 (v robux) ten střelil a nakoupil jiné itemy a pozoruje změnu ceny, aby na tom mohl vydělat (to se samozřejmě nestalo). Tak dostal si měsíc odpočinul od tabletu (domluvený trest za překročení limitu) a roblox jsem na firewallu zařízl. Jinak má x her a z žádnou jinou problém nebyl
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PALEONTOLOG: Souhlas. Obvykle se lidi boji veci, kterym nerozumi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAKROUSEK: řešil jsem to s bejvalkou, která halt kvůli úzkostem a panikám extrémně řešila před rokem, že mladýmu někdo napsal v minecraftu. takže jsme si museli absolvovat kolečko internetový bezpečnosti. kupodivu, od tý doby nikdo už neobtěžoval a osobně - klidně to mohla zinscenovat ona.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jinak, nekdo zkusenosti s online dev hrama ?

Online Coding For Kids, Camps, and Classes | CodaKid
    https://codakid.com/
    https://www.kodable.com/
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PALEONTOLOG: Naprosty souhlas. To chce edukovat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    čímž chci říct, že to pak už není o hře, ale jako o obezřetnosti obecně
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAKROUSEK: tak někde je té komunikace víc, protože to třeba potřebuješ při hře, a můžeš navázat kontakt snadno. a v některých hrách komunikaci nepotřebuješ, takže na někoho se lepit je docela nápadný. ale skutečný riziko je pak dospělej pedofil v ustáleným dětským kolektivu. na druhou stranu, takovej člověk se může dostat i na sportovní hry nebo do pěveckýho sboru, žejo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PALEONTOLOG: A k tomu si povidaj na Discordu nebo na Whatsappu, protoze pokud se nepletu, v Robloxu se neda povidat, jenom psat.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PALEONTOLOG: Neco takovyho pari i synator s kamaradkou (dcerou jednoho kolegy z prace), ze maji nejake deti a ty rostou a oni musi chodit do prace, aby vydelali penize, to mi teda taky prijde jako docela dobrej napad ;-).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAKROUSEK: souhlasím, já taky ne ani v zrcadle. jen jsem chtěl uvést svou zkušenost. třeba jsou hry jako twilight daycare, kde se hraje na miminka a rodiče a hrajou to často malý holky :) co ti budu povídat, připadáš si jak vousatej dýdžej na školní diskotéce
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PALEONTOLOG: Ja se s tim klidne smirim, akorat porad jsem tam ani jednoho pedofila nevidel ci nepotkal. Nebo jsem ho nepoznal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam