• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    TOOMIX: jo, to je 2D plosinovka a pak jsou jeste 3D ... ted jsem zjistil, ze vysla nova, takze uz se stahuje do nintenda.

PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls - Deku Deals
    https://www.dekudeals.com/items/paw-patrol-the-movie-adventure-city-calls
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ASACHI: myslis tuhletu?

Paw Patrol: On A Roll! on Steam
    https://store.steampowered.com/app/758730/Paw_Patrol_On_A_Roll/
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Tlapkova patrola je super nahodou, to byla jedna z mala her kterou obe moje deti ve 2 letech zvladly samy.
    Neda se tam umrit, neda se tam jit blbe, nema to realne zadne ukoly krome toho jit doprava, pripadne na konec (podle toho jestli ma clovek prvni plosinovku, anebo druhou 3D)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    YMLADRIS: -1 ale nevim na ktery strane. Sem trochu moc opilej na znaminka
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jinak jestli nekdo hraje Wordle, tak tady je varianta pro decka

Spellie
    https://spelliegame.com/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ja si myslim, ze rodice nemaji informace. ze kdyby pro ne bylo fakt jednoduche si zjistovat co jsou kvalitni hry, tak to tem deckam podpori. proto mi prijde smysluplne zkusit se par let venovat tomu hernimu webu (viz zahlavi), treba se to nejak naplni a postupne nekoho oslovi.

urcitou potiz vidim v tom, ze nase dite na mobilu hraje tak akorat reseni algebraickych rovnic, cili ohledne mobilu netusim co rodicum radit

BTW reseni algebraickych rovnic hravou formou

DragonBox Algebra 5+ - so easy a 5 y.o. can do it!
    https://dragonbox.com/products/algebra-5

KERRAY
    KERRAY --- ---
    STAROJDA: protože na telefonu bude mít Family Link, a nebude tam mít nic, co neprojde schválením, nebo není rovnou koupené v rodinné mediatéce, a k tomu vysvětlování, že hry, na které vidí reklamy, nebo které nabízí dokupování nějakých gemíků a blbinek nejsou pořádné hry, ale jen tahání peněz - nebo aspon u nás to tak celkem funguje, sice občas něco chtějí, ale dostaly možnost si pár takových věcí vyzkoušet a zjistily, že to byla pravda... spíš mě děsí, kolik vrstevnic (cca 11) má telefon bez jakéhokoli dohledu a instalují si cokoli co na ně zrovna někde vykoukne
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Byw zkousel tu uz nekdo Aquarii s detma? Je tam skvelej ambientni soundtrack a nuti to hrace pouzivat mozek
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    JUNGLER: Ok díky. To je vlastně jediná správná odpověď - naučit je to, vysvětlit. Tak good luck přeju ;)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    STAROJDA: To nevím :D to bude řešit moje budoucí já asi tak o 5 let starší než teď :D předpokládám, že se budu aktivně snažit vysvětlovat rozdíly a snažit se ho zabavit tak aby neměl potřebu takový shity hrát. I tím, že se nebudu zdrahat koupit na ten mobil nějakou normální hru. Bylo by mi i milejší kdyby v deseti hrál na mobilu něco ve stylu GTA než nějakou blikající blbost :D
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    JUNGLER: Jak plánuješ zajistit, aby děti neměli na svém telefonu freemium debilitu? ;)
    KULHY
    KULHY --- ---
    No vidite a ja bych se tlapkovy patroly zastal jako predstavovaci hry cca pro vek 3-4. Na zakladni seznamovani s hernima principama imho funguje velmi dobre. Dite si samo brzy rekne o neco vic, protoze se mu dostavi ten pocit, co z toho mate vy.

5 letej ted dohral sam Creaks — cumel jsem jak puk.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    JUNGLER: Ty Mario hry na Switch jsou podle mě úplně v pohodě a srovnatelný s těma původníma, když samozřejmě vezmeme v potaz lepší grafiku a víc možností. A Mario Kart je pro multak s dítětem úplně dokonalej. Ale s tím gameboyem je to super nápad. Mám taky jeden color a k němu par her tak ji to zkusím dát jak se k tomu postaví. A BTW. když platis Nintendo on-line tak mas k těm starým NES a SNES hrám přístup na Switchi.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JUNGLER: ses masochista, ze do toho jdes - me vystrasila demence tlapkovy patroly uz ve video forme takze to, ze existuje hra se moje deti doufam nedovedi.

jako super alternativa k mariovi mi prislo linuxovy Frogatto - neni to tak absurdne obtizny, takze i nervackove to muzou dohrat celkem daleko.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JUNGLER: na switch skus Trine 4 a Brothers: A Tale Of Two Sons, oboje je pro 2, nutí to spolupracovat a není to hloupý. Škoda že není It Takes Two, ale imho to dřív nebo pozdějc udělají, zrovna switch cílí na rodinné hraní a tohle jr rodinná hra :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    KULHY: Pro mě asi ale opravdu nejdůležitější ten aspekt obtížnosti. Zkoušeli jsme na switch nějakou Tlakovou Patrolu a uplně mě uráželo jak to bylo dementní. Dítě vlastně jenom drží doprava a mačká skákání bez sebemenší šance nějak prohrát. Ať se snaží víc nebo méně vždycky kolo skončí bombastickyma cinkajicima blbinkama který mají to dítě jenom na navnadit na další kolo ve kterém bude zase tupě držet do prava mačkat skákání bez jakékoliv výzvy. Jak defakto nelze prohrát ta z toho byl úplně hypnotizovanej a byl schopnej u toho sedět neúměrně dlouhej čas a musel jsem mu to proti jeho vůli vypínat s tím že při vypínání byl vždycky nevrlej a byl to trochu boj. Ted když jsem mu vrazil ten starej gameboy, tak u Maria nebo u Donkey konga vydrží mnohem kratší dobu a dobrovolně to odkládá sám když ho ta vysoká nekompromisní obtížnost už naštve :D přitom to druhej den zase vezme do ruky a pomalinku se posouvá.
    Tahle zkušenost spolu s návštěvou rodinné oslavy na které všechny děti seděly se svými mobily hrajíc různorodé blikající freemium sračky mě přivedlo taky na rozhodnutí, že až(a to bude ještě dlouho trvat) budou mít moje děti mobily tak žádná freemium debilita určena jenom k budování závislosti do našich telefonu ani nepřičuchne.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Ale velmi souhlasim, ze ukazovat detem tu historii je naprosto super!
    KULHY
    KULHY --- ---
    JUNGLER: Hele imho s tou fantazii to je jen domenka. Moji kluci sice obcas nejaky old schooly hrali a pixel art maji radi, ale prevazne jedou vizualne hodne hi-fidelity veci a obcas mam spis pocit, ze jim to s tou fantazii az preteka. Bude asi rozdil v tom, co si mozek mezi radky obou zpusobu doplnuje, ale fantazii imho probouzi oboji dost podobne. Spis verim tomu, ze detem celkem vyhovuje ta syrovost, jednoduchost a ve vysledku prehlednost.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    JUNGLER: jo souhlas, že ta obtížnost je docela v pohodě. Nedostal se zatím daleko, ale je vidět progress. Navíc je to první hra, kterou je ochotnej hrát sám, beze mě. Doteď chtěl furt se mnou. Což je ok, ale nemám vždy čas.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    STAROJDA: U nás jedeme podobně. Synek má povoleno jenom starej gameboy color. Přijde mi, že hry na Switch nedávají žádnej prostor jeho fantazii, kdežto ty starý rozpixelovany klenoty fantazii úplně boostujou :). Navíc ty moderní dětský hry mi přijdou strašně primitivní. Starej dobrej mario má ideální obtížnost na to aby ho to po nějakým čase naštvalo a odložil to a neseděl u toho celej den. A zároveň když už se mu nějaky těžký kolo povede tak z toho má obrovskou radost :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam