• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ZELGARIS: Díky za tip! Prckové (7, 4) už to mastěj. Za mě lepší než Kirby Star Aliance.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Kdyz jsme u tech deti a Nintendo Switch, tak ted v patek vyjde novy Kirby - demo s trema urovnema je uz nejakou dobu ke stahnuti zdarma a jde to hrat ve dvojko + je tam jednodussi mod, kde ma kirby vice zivotu. Decka (6, 3) to chteji hrat kazdy den.
    MA747
    MA747 --- ---
    STAROJDA, RAINBOF, KULHY, TOOMIX, YMLADRIS: Díky moc všem :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MA747: mi přijde fajn své doprovázení dítěte obecně snažit oprostit od otázek typu "je vhodné"? Podle mě žádný odborníci ti nemůžou dát žádnou paušální odpověď protože lidi jsou individuální situace v rodinách individuální. Jediné co dává smysl je zkoušet s dítětem dělat různé věci a vyhodnotit jaký z toho máš následně pocit. Ať jde o videohru nebo lezení po skále nebo umístění dítěte do školky nebo způsob uspávání nebo výživa nebo všechno.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MA747: začal bych tady TOOMIX
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KULHY: tak ja hranni povazuju za neco co muze lidi spojit i rozdelit. utek ke hram dobre zname a proto vubec resime tohle dilema :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    MA747: libi se mi jak jsme se tu s STAROJDA a RAINBOF velmi shodli na tom, ze to chce ten dohled a idalne spolecne hrani. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    MA747: Muzou se ti sejit ruzne nazory, ale u nas jsme s hrami a interaktivnimi hrickami zacail o dost driv (kolem 2 let a s kazdym dalsim ditetem ten vek prirozene pada dolu, protoze ty mladsi videji sourozence jako hraje a zajima je to). Takze 3,5 rocni je podle meho nazoru vic nez pripravena. Co bych ale urcite doporucil je supervize, minimalne ze zacatku — tak jako clovek sleduje prvni krucky ditete pri jinych cinostech. Obecne mi prijde dobre, kdyz alepson jeden rodic ma prehled a seznamuje se s virtualnim prostorem ditete a sam se dovzdelava.

Konkretni tip na hru ovlivnuje preference a schopnosti samotneho ditete. Pokud nekdy koukala na Patlovou Trapkolu, tak je podle me dobrej tip. My zacinali s hrama na iPadu. Veci jako Sago Mini World nebo Toca Boca kde se naucili nejakym zakladum interakce bez pevne definovaneho cile. Jen trochu pozdeji zavaldnul Chuchel a az trochu pozdeji jsme zkusili Nintendo a PC na gamepadu s klasictejsima hrama.

8bitDo se myslim radi mezi ty lepsi ovladace (nemam zkusenost) a na Linuxu by podle vseho mel fungovat. K te emulaci jeste — ja se uz snazim deti spis vest k tomu ze hry (stejne jako filmy a hudba) se kupuji, pripadne jsou ofiko zdarma (vetsinou s nejaykym hackem). Sam mam jeste jeden pristroj hacknutej, kde mam spis k takovym badatelskym ucelum hromadu postahovanejch her, ale spis zkousim tenhle prezitek ve sve rodine neopakovat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    bude zalezet a zalezi na tom jak.

Pokud ji nechas samotnou to zkoumat tak to asi vhodne neni pokud si k tomu na 5-10min sednete spolu a budete to zkoumat vpohode.
    3.5 je takovej nejistej vek nekdo je napred nekdo ne a je mozny ze ji to ovladani vubec nebude zajimat.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MA747: Jsem zvědav, jestli ti tady někdo napíše, že to vhodné není :).

Za mě: Vhodné to zřejmě je, když to bude v souladu s rodiči. Je fajn to mít pod kontrolou, nastavit pravidla a důsledně vybrat hry. Pak je dobré to hrát společně, využít to na bonding a tak. Takže si začal dobře otázkou zde.

Co se týče hardwaru a her - tak buď telefon/tablet, dotykové ovládání je pro prcky intuitivní. Ale ty hry tam jsou spíš mizerné, prolezlé reklamama. Za mě bych doporučil aktuální Lego appku, tak je dražší, ale fajn. No a pak konzoli, za mě Nintendo switch. Jsou fajn ty malé ovladače a jednoduché dětské hry.
    MA747
    MA747 --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, zda-li je vhodné posadit tří a půl roční holčičku před nějakou videohru. Zazněla tu (Tlapková patrola) (BTW pod jakou platformu je to určené? PS4?) Pokud ano, dal by mi někdo prosím doporučení na hardware a hry?

A ještě jedna otázka, nehraje někdo na Linuxu? Stáhl jsem si GameCube/Wii emulátor a poohlížím se po nějakém ovladači, ideálně pro dětské ruce. Zaujala mě nabídka z https://www.8bitdo.com/#Products Budou fungovat pod Linuxem?

Díky.
    KULHY
    KULHY --- ---
    MILAZAJICEK: Psala Steam.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    IRINA: u nas frci ještě většina nintendo her. Mario. Yoshi. Atpd.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    RSZ: Aquaria
    RSZ
    RSZ --- ---
    KULHY: to vypadá dobře, zkusíme, díky
    KULHY
    KULHY --- ---
    Launch Trailer - Child of Light [UK]
    https://www.youtube.com/watch?v=45SIsoPg8K4
    KULHY
    KULHY --- ---
    RSZ:
    Co treba Child of Light? Divci hrdinka, jemny ale temny. Souboje.
    Save 70% on Child of Light on Steam
    https://store.steampowered.com/app/256290/Child_of_Light/
    RSZ
    RSZ --- ---
    máte tip na PC hru pro 10 letou holku? Oba hrají na mobilu a dokonce na PS4, ale projevila zájem si zahrát i na svém PC na stole jako brácha (chápu, má na svém stole kolem pc, z doby distanční výuky, hrozně příjemný a útulný "pracoviště"). Holka teda moc holčičí není, nesmí to být nějaká úplná slaďárna.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Tohle vypadá zajímavě, je to i na gamepass, kde to stahuju
    TUNIC on Steam
    https://store.steampowered.com/app/553420/TUNIC/
    MUXX
    MUXX --- ---
    BURKE: pobavila me tahle recenze:

SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Kdyz uz je rec o emulatorej, meho synovce kdyz mu bylo cca 5 nejvic bavily capcomacky beat m up. Takze hry typu Final Fight, Cadilacs and Dinosaurs, Punisher atd. Pak presedlal na goblins a i kdyz nemel paru co to pise a dela, tak to pro nej nyla zabava experimentovat se vsim na obrazovce a projel vsechny tri dily
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam