• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jo a není na Steam Deck, to je též škoda.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Goat Simulator 3

Aktuálně mi to tu hrají dvě mé decka a jedno na návštěvě. GS1 byl IMHO mind fuck, 3 mi přijde pořád dostatečně bláznivá, ale zajímavější a lepší úkoly atd. Občas musí člověk vysvětlit zadání - přečíst dětem česky anglický text. Chválím, celkově mnohem lepší, než jsem čekal.

Paradní je podpora split screen až pro 4 hráče. Ale mrzí mě, že to nemá cross play, PC mi nevidí na 2 Xboxy.

Goat Simulator 3 - 16 Minutes of Gameplay
    https://youtu.be/D-SEM9cyfRg
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    clanek na Eduzinu, ucitel ktery dela detem na skole krouzek hrani, tipy na hry

Které hry vybrat (i do výuky)?

Hry, které podporují intelektuální rozvoj:
    Prostorová představivost a logické myšlení: Maestria
    Logické myšlení a paměť: Lumino City nebo také Monument Valley
    Riešenie hlavolamov: Portal 2
    Reflexy: Dropchord

Hry, které rozvíjí vědomosti:
    Chemie a fyzika: Little Alchemy
    Informatika: Code Combat nebo TIS-100
    Matematika: Counting Kingdom
    Angličtina pro menší žáky: Scribblenauts
    Jazyky: Memrise, Duolingo, Scribblenauts, Langevo
    Biologie: Spore
    Dějepis, geografie, ekonomie: Série Civilizace, série Age of Empires, hry od studia Paradox Software (Crusader Kings, Europa Universalis, Hearts of Iron)
    Ekonomie: Simcity, Cities Skylines: Skylines
    Historie, ekonomie, urbanismus: strategické hry jako Caesar, Pharaoh, Children of the Nile, hra Cities: Skylines

Hry, které rozvíjí emoční stránku:
    Emocionální zážitek: hra Brothers: A Tale of Two Sons, hra Journey nebo silná protiválečná hra Valiant Hearts: The Great War nebo hra This War of Mine – extrémně osobní hra o civilistech, kteří žijí ve válečné zóně.
    Kulturní náhled: hra Never Alone
    Estetický zážitek: Flower nebo hra Botanicula

Hry, které podpoří sociální rozvoj:
    Rozvoj spolupráce: Lego Star Wars (vhodná i pro nejmenší děti, kdy musí dva hráči spolupracovat), hra o vaření Overcooked

Hry, které jsou zaměřené na rozvoj morálky:
    Šikana: hra Bully
    Hrůzy občanské války: This War of Mine. Německé a norské střední školy vytvořily na základě této hry studijní plán přímo na míru.
    Totalita: Orwell
    Komunistická diktatura: Papers Please
    První světová válka: Valiant Hearts. Hra neukazuje žádné zbytečné násilí, je vhodná i pro mladší žáky.
    Práce dispečera záchranné služby: 911 Operator
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Neměli byste tip na hru se split-screen pro Mac?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    YMLADRIS: Díky. Ale jak myslíš "uděláme"? Jestli mám něco psát já, tak to prosím ne, to už je nad moje možnosti (vzhledem k mému perfekcionismu).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STAROJDA: mas to hezky. udelame z toho separatni clanek na hry.amentum.cz?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MYKEZ: už to tu zaznělo a mám to v tom soupisu níže (včetně té Alby :)). A tedy Here comes Niko. To je dost podobný styl gameplaye.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Jeden známý tady na NYXu se mě ptal na tipy na dětské hry na Switch. Nově si ho pořídil pro prcky 8 a 10. Docela jsem se rozepsal, tak mi přišla škoda to neposlat dál, jako takový souhrn. Dost těch her už tu zaznělo. Je to tedy výběr z mého backlogu. Mám víc dětských her, ale vybral jsem ty co jsou kvalitnější a nejsou pro úplné prcky.

- Obecně: záleží, co kluky bude bavit za typ her.
    - Mario Kart je určitě fajn. Parádní závodní hra. Může to hrát i uplný prcek, protože se tam dá nastavit pomoc s plynem a zatáčením. Toto jsme u nás hráli celkem dost.
    - Mario Party Superstars - jednoduché party hry po 4 hráče. Když se hraje proti easy botům, tak to zvládne každý. Jednoduché ovládání. Taky to hrajeme dost.
    - Rabbids Party legends - teď novinka, taky party hry. Líbí se mi to víc než Mario Party. Je to nápaditější a hry zajímavější. Ale celkově o trochu těžší. Dá se stáhnout Demo, takže lze zkusit. Klukům u nás se to líbí celkem.
    - Game Party: 15 in 1 - zase party hry. Tohle je vyloženě low-budget, za to nic nedáš. A docela nás to bavilo. Hned to naběhne, easy hry.
    - Alba: a wildlife adventure - aktuální novinka a příklad adventurní hry pro děti. Jako 13tiletá holko-kluk zachraňuješ rezervaci. Fotíš zvířátka a plníš jednoduché úkoly. Dobře udělané a s eko-tématikou. U nás se to líbilo, ale musí kluky bavit ten žánr.
    - Ben 10: Power Trip - RPGčko pro děti/teenegery. Podle amerckého seriálu, ale docela dobře udělané. Plníš úkoly, je to open-world. Máš různé postavy se speciálníma schopnostma.
    - Educational Games for Kids - tohle je naučná sada her. Od nejmenších po větší děti. Čili pro 8 a 10 už to možná uplně není, ale např prcek (8) na tom trénuje matematiku. Akorát je to celé v angličtině.
    - Here Comes Niko - zase adventurní hra spíš pro děti. Plníš úkoly, trochu plošinovka. Kluky to taky celkem bavilo. A jsou tam hlášky, které pobaví i dospělého.
    - Kirby and the Forgotten Land - Jedna z dobrých Kirby her, docela nová. Akční adventura. Dá se hrát ve dvou coop kdy jeden má lehčí ovládání. Pro 8 a 10 myslím ideální.
    - My Brother Rabbit - point and click adventura, logická. Velmi hezké umělecká zpracování. Dohráli jsme to s prckem do konce.
    - Big Brain Academy - to jsou různé kvízy a logické hry. To nebaví asi každého, ale je to dobře zpracované a podpoří to to rozvoj dítěte :).
    - Two Point Hospital - tycoon hra, stavíš nemocnice. Takže spíš jen když tě baví ten žánr. Tohle je jedna z top her na switch v tomhle směru.
    - Pode - coop logická adventura. Trochu těžší, ale pro 8 a 10 myslím fajn. Velmi pěkně udělané.
    - It takes two - novinka na switch (jinak starší hra), velmi dobře hodnocená. Coop adventura. Tu teda nemáme, mám jí ve watchlistu a počkám na slevu.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    https://store.epicgames.com/en-US/p/alba-a-wildlife-adventure-93736a

Tenhle týden zadarmo na Epicu. Máte tip(y) na podobný hry?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    užíváme si se synem (bude mu 6 let) Little Big Planet 2 na PS3. Trochu bojoval s ovládáním. Chce to mačkat palcem X a ukazováčkem RT, ale našel si grif a je to ve dvou dobře odladěné.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    12€ a vypadá to dobře. Má to české titulky

Save 60% on The Smurfs - Mission Vileaf on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1502560/moulov__Mise_Zlobl/

The Smurfs: Mission Vileaf - Launch Trailer | PS5, PS4
    https://www.youtube.com/watch?v=5RXoeUvS7mI
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    STAROJDA: to je samozrejme pravda, ale radost ze staveni to snad prevazi 🤷‍♂️😊
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    SIRLOON: dodám k tomu, že hra je šílené ukecaná = spousta anglického textu, takže to úplně ideální není. Buď to budete dítěti překládat (a je toho fakt hodně) a nebo bude muset do úmoru odklikávat další a další konverzaci.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Kdo ma PS+ Extra, tak pridali Dragon Quest Builders 1 a 2. Je to jako minecraft, ale default kamera je tam 3rd person a nejsou tam zhovadily instakillovy prisery jako v minecraftu. Plus to ma i story a je to imho idealni hra pro deti s pomoci rodicu
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    KLEINZACH: My jsme It takes two dohráli o víkendu. Někdy to skutečně bylo frustrující, ale vždy zábava. Neskutečně skvěle zpracované týmové hraní.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    Upřímně, hrál jsem to ve svých 33 letech a i tak se mi to líbilo :D ... i když jsem to dohrál za nějakých 6 hodin na rychlo :D
    DWAY
    DWAY --- ---
    LAUNCHER: I a tom metacriticu pisou, ze to je super pokud ti je mene nez 12 :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TOOMIX: TOOMIX: Metacritic user score 5.6 - jsi si jisty?

Bee Simulator for PC Reviews - Metacritic
    https://www.metacritic.com/game/pc/bee-simulator?ftag=MCD-06-10aaa1f
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KULHY: vypada to zajimave a hratelne ;)

BEE SIMULATOR - Become the Best Honeybee and Save the Hive!
    https://www.youtube.com/watch?v=sLLxE7MZiVc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam